07 / 05 / 2024

TOBB-İTO Sirkeci projesinde son durum

TOBB-İTO Sirkeci projesinde son durum

Uzun zamandır konuşulan IDTM fuar alanında proje çalışmaları tamamlandı ve inşaat çalışmaları için süreç hızlandı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye'nin en büyük fuar alam için inşaat çalışmalarının nisan ayında başlayacağını açıkladı.

Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonuna kadar açılacak! Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem projesinde hangi duraklar var? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi iptal edildi!

İTO'nun ağustos ayı meclis toplantısında konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Sirkeci projesini yapacak müteahhidin İTO’nun özel şartlarını kabul etmemesi nedeniyle projenin iptal edildiğini söyledi.

Zeki Toçoğlu'ndan Sakarya'ya yeni bulvar müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Esentepe Kampüs Yolunda başlatılan yeni bulvar projesinde devam eden çalışmaları inceledi.

Zeki Toçoğlu’ndan spor camiasına müjde!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’ne müjdesi verilen tesis projesinde hazırlıklar tamamlanıyor.

TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi'nde çalışmalar hızlandı

İTO Başkanı Çağlar: "Eminönü bir dünya mirası ve İstanbul'un yüzük taşı. Sadece gündüz değil, 24 saat yaşayan bir turizm bölgesi haline gelmesinde İTO'nun öncü olmasını istiyoruz" dedi.

Zeki Toçoğlu'ndan Sapanca'ya müjde!

Sapanca’ya bağlı 12 mahalleyi kapsayan içmesuyu projesinde çalışmaların sona geldiğini açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “12 mahallemizi yakından ilgilendiren 80 kilometrelik hattın 74 kilometrelik kısmı tamamlandı.

Gül İnşaat'a TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi için onay!

TOBB-İTO Sirkeci Prestij Projesi için Gül İnşaat ile sözleşme imzalanmasıyla ilgili önerge İTO Meclisi aralık ayı olağan toplantısında 44 red, 97 kabul oyuyla kabul edildi.

İTO Başkanı Çağlar: Sirkeci canlanacak

360 bin üyesiyle Türk iş dünyasında büyük ağırlığa sahip olan İstanbul Ticaret Odası’nın başkanı İbrahim Çağlar, İTO ve TOBB’un Sirkeci’deki gayrimenkulleriyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

İTO ve TOBB’un Eminönü’deki 3 alanı ihaleye çıkıyor!

İTO ve TOBB’un sahip olduğu Eminönü’deki 3 ayrı alan için ihaleye çıkıldı. İTO otoparkı, 100 yıllık Liman Han ve Güneş Han’ın toplam 4 bin 529 metrekarelik arsa alanında Yap-İşlet- Devret modeliyle otel, iş merkezi, toplantı ve kültür merkezi yapılacak.

İTO 3 işhanını ihaleye çıkardı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), Sirkeci'deki binasına komşu olan üç işhanı ve bir otoparktan oluşan alana turizm, iş merkezi ya da karma proje yapılması için ihale açıldı..

TOBB İTO Sirkeci'de YİD modeliyle otel, iş ve kültür merkezi yapacak!

2006'da çalışmalarına başlanan ve 2010 yılında ihaleye çıkan TOBB İTO Sirkeci projesi yeniden ihaleye çıkıyor. Son başvuru tarihinin 13 Nisan olarak belirlendiği projede otel, iş merkezi, toplantı ve kültür merkezi olacak...

Zeki Toçoğlu Sakarya'daki köprü yenileme çalışmalarını inceledi!

Köprü yenileme projesinde incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Çatalköprü Mahallemizin girişindeki eski köprüyü yıkıyoruz. Yerine 56 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa edeceğiz" dedi

TOBB Zeytinburnu projesi Mart 2014'te başlayacak!

Kalkavan, Gül Yapı ve Hasan Sever İnşaat, iki yıl önce ihalede satın aldığı TOBB Zeytinburnu projesine Mart 2014'te başlıyor. TOBB Zeytinburnu projesinde rezidans, ofis, kongre merkezi, otel ve AVM inşa edilecek...

TOBB-İTO Sirkeci projesinde son durum Haberi

TOBB-İTO Sirkeci projesinde son durum

Çağlar, 500 milyon dolar bütçeli projenin 80 milyon TL'lik ilk etabım 14 ay içinde tamamlanacağını söylüyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 2016 yılında bir dizi projeye başlayacaklarını söylüyor. Uzun zamandır üzerinde çalıştıkları İDTM fuar alanı projesinde ilk kazmayı nisan ayında vuracaklarını söyleyen Çağlar, bu projenin ilk etabı için gerekli olan 80 milyon TL'yi kendi bütçelerinden karşılayacaklarını kaydediyor. Bunun yanı sıra Sirkeci projesi içinde ihaleyi kazanan Gül inşaat ile sözleşmeyi imzalayacaklarını aktaran Çağlar, yurtdışı pazarlara ilişkin ise yuvarlak masa adını verdikleri ziyaretleri gündeme aldıklarını söyledi. Başkanlık koltuğundaki dört yılın ardından Kasım ayında seçimlere gidecek olan İTO'nun 2016 projelerini anlatan Çağlar, sorularımızı yanıtladı. 


Ticaret kesiminden aldığınız ilk izlenimlerle 2016'ya dair beklentileriniz nedir? Artan riskler nedeniyle 2015 yılından daha kötü bir...