03 / 05 / 2024

TOBB Şikago

TOBB Şikago

ABD’deki ilk ‘Türkiye Ticaret Merkezi’ Şikago’da açılacak. Türkiye’de üretilen ürünlerin sergileneceği merkez, ortak girişimler için de buluşma noktası haline gelecek, iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin de kapısını açacak.

TOBB resmen duyurdu: 10 ayda 17 binden fazla şirket kepenk kapattı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan 2023 Ekim istatistiklere göre, 2023 yılının ilk 10 ayında toplamda 17 bin 514 şirket kapandı.

DASK ile anlaşamayan depremzedeye müjde: TOBB uyum devreye girdi!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından, DASK ile anlaşamayanların bazıları mahkemelere, bazıları da Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurdu. Bu süreçte depremzedeler, kötü olaylarla karşılaşması sonrasında DASK ile anlaşamayan depremzedeler için ''TOBB uyum'' devreye alındı.

TOBB Tarafından Güncellenen Buğday ve Arpa Fiyatları Ne Kadar? Zam Gelen Hububat Ürünleri İşte Listede

TOBB tarafından buğday ve arpa fiyatları güncel olarak açıklandı. Buğday ve arpa fiyatları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından belirlenmeye devam ediyor. Temmuz ayında zamlanan birçok gıda ürünün arasında arpa ve buğday da yer aldı. İşte güncel arpa ve buğday fiyatları…

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: ‘Ekonomi Şurası yapalım’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79’ncu Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde konuşma yapan Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, “Artık daha müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çok çalışma zamanıdır” dedi. Hisarcıklıoğlu, ‘TOBB Ekonomi Şurası’nı düzenlenmesi önerisinde bulundu.

1 milyar TL ile başladı! TOBB’dan deprem bölgesi için ev kampanyası!

TOBB, deprem bölgesi için büyük bir konut kampanyası başlattı. 1 milyar TL nakit ile başlatılan kampanya kapsamında iş dünyasına desteğiyle kalıcı ve sağlam konutlar yapılacak.

Deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatları sabitleniyor! TOBB Başkanı resmen duyurdu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan inşaat malzemeleri fiyatları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

TOBB açıkladı! Yüzde 25,3 arttı 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan istatistiğe göre: 2022'nin ilk 11 ayında kurulan şirket sayısının,  geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 25,3 çoğaldığını ilan etti. 

TOBB yeni şirket verilerini açıkladı! 1425 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu!

TOBB, temmuz ayına yönelik kurulan-kapanan şirket istatistiklerini yayımladı. Türkiye'de Temmuz ayında toplam 8 bin 467 şirket kuruldu. Bunun 1425'ini yabancı şirketler oluşturdu.

TOBB, Filistin'de organize sanayi bölgesi kuracak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Filistin'de organize sanayi bölgesi kurmasına izin verildi. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD'dan ortak açıklama: Türkiye’nin önceliği fiyat istikrarı!

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD'dan yapılan ortak açıklamada, “Fiyat istikrarı sağlanmadan ekonomide başlayan canlanma kısa süreli olur” denildi.

Türkiye Ticaret Merkezi Şikago'da açıldı! 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ABD'de kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi’nin açılışı bugün yapıldı.

TOBB'nin ABD’de kurduğu ticaret merkezi yarın açılıyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un ABD'de kurduğu  Türkiye Ticaret Merkezi’nin açılışı yarın gerçekleşiyor. 

Şikago’ya Türk ticaret üssü kuruluyor!

ABD’deki ilk ‘Türkiye Ticaret Merkezi’ Şikago’da açılacak. Türkiye’de üretilen ürünlerin sergileneceği merkez, ortak girişimler için de buluşma noktası haline gelecek, iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin de kapısını açacak.

TOBB Şikago Haberi

TOBB Şikago

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Ticaret Merkezleri’nin (TTM) ilk durağı, ABD’nin Şikago şehri oldu. TOBB işbirliğinde hizmete alınan “TOBB TTM Şikago”, Türk şirketlerinin ABD’deki şirket kurma, danışmanlık, ortak girişim oluşturma, ABD’nin toplumsal yapısını tanıtma gibi ihtiyaçlarını giderecek, ABD ile ikili ticaret hacminin 100 milyar dolara yükseltilmesi amacıyla faaliyet gösterecek.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; TOBB’dan sektörlere gönderilen yazıda, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) kapsamında ilk durağın, ABD’nin Şikago olduğu ifade edildi. Buna göre, kuruluş çalışmaları bitirilen “TOBB TTM Şikago”, dünyanın üçüncü en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı O’hare Havalimanı'nın yakınında konumlandı. Merkez, 8 bin 100 metrekaresi depo alanı ve bin 160 metrekaresi ofis alanı olmak üzere toplam 10 bin 300 metrekare kapalı alanda Türk şirketlere hizmet sunulacak. 

“TOBB...