29 / 04 / 2024

Tokat Gazi Osman Paşa Müzesi

Tokat Gazi Osman Paşa Müzesi

Tokat'ta, Gazi Osman Paşa müzesi törenle ziyarete açıldı. Devegörmez Mahallesi'ndeki Atatürk Evi'nin kuzey bitişiğindeki binada oluşturulan müzenin açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tokat Gazi Osman Paşa Müzesi açıldı!

Tokat Devegörmez Mahallesi'ndeki Atatürk Evi'nin kuzey bitişiğinde bulunan binada oluşturulan Gazi Osman Paşa Müzesi' nin açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

TOKİ'den Tokat'a yeni okul müjdesi!

Tokat İli, Turhal İlçesi Osman Gazi Mah. 1 Adet 16 Derslikli Okul, Cumhuriyet Mah. 2 Adet 16 Derslikli Okul, Zile İlçesi Osman Gazi Mahallesi 1’er Adet 12 Derslikli Okul ve 100 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Murat Kurum'dan Konya'ya yeni millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Konyamızda 10 millet bahçesi projesi bulunuyor. Karapınar'da da 75 bin 250 metrekarelik millet bahçesinin inşasına, Gazi Osman Paşa Mahallemizde başlıyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım: Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildi!

Tokat Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda düzenlenen mitingde konuşma yapan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildiğini söyledi..

Tokat Büyükbeybağı'nda 15 yıllık istimlak sorunu çözüldü!

Tokat'ın Büyükbeybağı Mahallesi Alp Gazi Caddesi’nde çift şeritli yola engel olan ahşap bina 15 yıl süren istimlak sorunun çözülmesiyle birlikte açılan yolda asfaltlama çalışması yapıldı.

Çerkezköy Kentpark projesi başladı!

KENTPARK Projesi kapsamında Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallesinde bulunan yaklaşık 75 dönümlük alanda yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Osman Yüksel kimdir?

Osman Yüksel'in yazarı olduğu Gayrimenkul Mevzuatında Yapılan Önemli Düzenlemeler adlı kitap, Gazi Kitabevi tarafından yayımlandı. Peki, Osman Yüksel kimdir?

Tokat Kemer'e çocuk parkı ve semt spor sahası inşa edilecek!

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Altunordu, ''Çocuk parkı olmayan Kemer Mahallesi’nde Tokat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce çocuk parkı ve semt spor sahası yapılacak.''dedi

Tokat Büyükbeybağı'da 15 yıllık bina yıkıldı!

Tokat Büyükbeybağı Mahallesi Alp Gazi Caddesi’ndeyer alan yola engel olan ahşap bina 15 yıl süren istimlak sorununun çözülmesi ardından yıkıldı.Yol, alt yapı ve zemin dolgu malzeme seriminin ardından sıcak asfalt dökülerek trafiğe açılacak.

Osman Gazi Köprüsü ile trafik rahatladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Osman Gazi Köprüsü ile birlikte körfezde ciddi rahatlama var." dedi.

Osman Gazi Köprüsü bayram hediyesi oldu!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Hasan Bülent Kahraman, bugünkü yazısında dün açılışı gerçekleşen Osman Gazi Köprüsü'nü anlattı. Kahraman, ''Yeni yapılan inşaatlar üstünden geçtiğimiz yolların ötesinde dev gibi yükseliyor'' dedi.

Osman Gazi Köprüsü için son 5 gün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, TÜMSİAD'ın iftar yemeğinde ''Ayın 30'unda inşallah Osman Gazi Köprüsü'nün açılışını yapıyoruz'' dedi. Erdoğan, bu yılın açılışlar yılı olacağını belirtti.

Ankara'ya Sincan Arena müjdesi!

Sincan'a yakışacak modern bir spor kompleksi için kollar sıvandı Fatih'e canlılık kazandıracak projenin adı 'Sincan Arena' olacak. Gazi Osman Paşa durağının hemen yanına yapılacak spor salonu 2 bin 500 kişi kapasiteli olacak.

Osman Gazi Köprüsü'nün geçiş ücreti TBMM'de!

Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Osman Gazi Köprüsü geçiş ücretinin yüksekliğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tor sorularını Dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu.

Tokat Gazi Osman Paşa Müzesi Haberi

Tokat Gazi Osman Paşa Müzesi

Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Akın Nazifoğlu, Gazi Osman Paşa'nın askeri kişiliği ve hayatını anlattı.



Nazifoğlu'nun konuşmasının ardından müze ziyarete açıldı. Müzeyi gezen Tokat Valisi Cevdet Can, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçmişteki güzelliği geleceğe taşımak istediklerini belirterek, "Bunu medeniyetinizi, tarihinizi taşırsanız gerçekleştirirsiniz. Tarihimizi bugüne taşıyarak bunu gerçekleştirdik. Tokatımız ve ülkemiz için hayırlı olsun" dedi.



Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise Gazi Osman Paşa'nın torunu olmaktan ve böyle bir şahsiyeti Tokat'tan çıkarmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Eroğlu, "Bir düşman komutanının iftiharını, teşekkürünü almış bir Gazi Osman Paşamız var. Böylesine onurla, gururla ülkesi için mücadele veren, esir düşen, esir düşmesine rağmen düşman komutanı tarafından takdir edilen bir komutana sahibiz. Allah razı olsun ondan" diye konuştu.



Törene, Tokat Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı...