15 / 05 / 2024

tokat kaledibi riskli alan

tokat kaledibi riskli alan

Bakanlar Kurulu kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin riskli alan ilan edilen yerlerin haritasında Amasya, Çorum, Gaziantep, Tokat, Adana ve Karaman yer aldı....

Tokat Turhal'daki 1.500 riskli konut yıkılacak!

Tokat'ın Turhal ilçesi Camikebir ve Kova Mahallelerinde yer alan riskli 1.500 konut yıkılacak.

Tokat Turhal'da bin 500 konut yıkılacak!

Tokat’ın Turhal İlçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından deprem riskli alan ilan edilen Camikebir ve Kova Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile birlikte kale etrafındaki konutlar yıkılacak.

Tokat Kaledibi Kentsel Dönüşüm'e 60 milyon TL'lik yatırım!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile yapılan toplantıda 60 milyon TL’lik dev bütçeli bir projenin bakanlığın uhdesinde işbirliği içerisinde yürütülmesi konusunda anlaştıklarını söyledi.

Malatya Darende'deki riskli alan kararına yürütmeyi durdurma!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm kapsamında aldığı ‘riskli alan’ kararlarından biri daha Danıştay’dan döndü. Danıştay, Malatya ili Darende ilçesindeki Zaviye mahallesi Kaledibi mevkii için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Tokat’ta riskli 843 konut ve 104 iş yeri tespit edildi!

Tokat’ta devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 523 riskli bina 843 konut 104 iş yeri tespit edildi. Hikmet Kaya, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahiplerine aylık toplam 139 bin 795 TL kira desteği ödemesi yapıldığını kaydetti.

Tokat'taki binalar riskli mi?

Hürsöz Gazetesi köşe yazarı olan Salih Ertaçoğlu bugünkü yazısında Tokat'taki riskli binalardan bahsetti. İşte o yazı...

Tokat'ın çehresi değişecek!

Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Kaya.'Kaledibi kentsel dönüşümü ile Tokat'ın çehresini değiştiriyoruz' dedi.

Tokat, Kaledibi kentsel dönüşüm projesiyle değişecek!

Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaya.'Kaledibi kentsel dönüşümü ile Tokat'ın çehresini değiştiriyoruz' dedi. Kaya, "Kaledibi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaya, 'Tokat Kalesi altında 535 konut bulunuyor ve bu konutların çoğu risk altında" dedi.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli evler taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak.

Tokat'ta riskli alandaki evler taşınacak!

Riskli alan ilan edilen bölgelerde inceleme yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, alanların taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisinde olduklarını ifade etti.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli binalar taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak, “Bu alanın başka bir yere taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisindeyiz” dedi.

Tokat Erbaa, Niksar ve Reşadiye'de riskli alanların Mikrabölgeleme Etütleri yapıldı!

Tokat Erbaa, Niksar ve Reşadiye İlçelerinde Riskli Alan İlan edilen 1659 hektar büyüklüğündeki bölgenin; 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planına Esas Mikrobölgeleme Etütleri yapılarak değerlendirilmiş ve raporları hazırlandı...

Tokat'ta riskli 493 ev yıkılacak!

Tokat'ta 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamındaki çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülüyor. Riskli alan ilan edilen kale çevresindeki 493 ev yıkılarak kentin çehresi değişecek....

tokat kaledibi riskli alan Haberi

tokat kaledibi riskli alan

Tokat'ta riskli alan olarak belirlenen Kaledibi mevkisi sınırlarındaki 11 bin 76 hektarlık alan üzerindeki yapılaşma kamulaştırılarak yıkılacak.


Bakanlar Kurulu kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin riskli alan ilan edilen yerlerin haritasında Amasya, Çorum, Gaziantep, Tokat, Adana ve Karaman yer aldı. Riskli alan ilan edilen Tokat'ta Kale çevresindeki evlerin can veya mal kaybına yol açma riski taşıması sebebiyle 'Riskli Alan' olarak belirlendi. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, söz konusu alandaki evlerin kamulaştırma yolu ile kamunun eline geçerek yıkılacağını söyledi. Riskli alan konusunun kamuoyunda yanlış anlaşıldığını ifade eden Başkan Çiçek, risk denilince direkt depremle ilişkilendirilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Bu yanlış. Kaledibi yerleşim açısından risk taşıyor. Yoksa zemin ya da depremsellik açısından bir risk söz konusu değil. Şehir imar planımızda ve...