02 / 05 / 2024

Tokat Kalesi gizli geçit

Tokat Kalesi gizli geçit

Tokat Kalesi’nde başlatılan gizli geçidi açma çalışmaları devam ediyor. Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kale’sinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Zile Kalesi restore ediliyor!

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın "Veni, vidi, vici" sözünü söylediği Zile Kalesi'ndeki su sarnıcı turizme kazandırılıyor. Tokat Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Bu kale inşa edilirken kale içindeki insanlar kuşatmaya maruz kaldıklarında su ihtiyaçlarını karşılamak için su sarnıcı yapmış." dedi.

Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek!

Korku filmlerinde işlenen Kont Drakula karakterine ilham verdiği bilinen Eflak Voyvodası III. Vlad'ın esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek.

Tokat Kalesi’nde gizli geçit bulundu!

Tokat Kalesi’nde başlatılan gizli geçidi açma çalışmaları devam ediyor. Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kale’sinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Gevele Kalesi'nde kazı çalışmaları sırasında gizli geçit bulundu!

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Hititler, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan bin 720 rakımlı Takkeli Dağ'daki Gevele Kalesi'nde, gizli geçit ortaya çıkarıldı.

Gevele Kalesi'nde gizli geçit bulundu!

Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Hititler, Helenistik Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğullan ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan bin 720 rakımlı Takkeli Dağ'daki Gevele Kalesi'nde, gizli geçit ortaya çıkarıldı.

Tokat, Kaledibi kentsel dönüşüm projesiyle değişecek!

Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaya.'Kaledibi kentsel dönüşümü ile Tokat'ın çehresini değiştiriyoruz' dedi. Kaya, "Kaledibi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaya, 'Tokat Kalesi altında 535 konut bulunuyor ve bu konutların çoğu risk altında" dedi.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli evler taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli binalar taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak, “Bu alanın başka bir yere taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisindeyiz” dedi.

Tokat Kalesi Ceylanyolu'nda çalışmalar sürdürülüyor!

Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesinin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında restorasyon çalışmaları başlatıldı. 2010 yılında bir kısmı tamamlanan çalışmalar geçen yıl yeniden başladı.

‘Drakula’nın Tokat’taki hücresine iniliyor!

“Kont Drakula” ya da “Kazıklı Voyvoda” lakaplı Eflak Voyvodası III. Vladimir’in Fatih Sultan Mehmet döneminde esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi’ndeki gizli geçidin açılmasına yönelik çalışmalar hızlandı.

Drakula'nın kaldığı zindanlar gözetlenecek!

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, " Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak " dedi...

Drakula'nın kaldığı zindanlar kameralarla gözetlenecek!

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz yaptığı açıklamada Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, "Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak" dedi.

Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar kameralarla gözetlenecek!

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, "Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında korunmuş olacak" açıklamasını yaptı

Tokat Kalesi gizli geçit Haberi

Tokat Kalesi gizli geçit

Tokat Kalesi’nde başlatılan gizli geçidi açma çalışmaları devam ediyor. Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kale’sinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalarda Pervane Hamamı’na indiği tahmin edilen gizli geçit ve iki zindan bulunmuştu. ’Ceylanyolu’ olarak tabir edilen ve yaklaşık 300 metre derinliğinde olduğu tahmin edilen gizli geçidin açılması için başlatılan çalışmalarda 50 metrelik bölüm açıldı. Oldukça zor şartlarda devam eden çalışmaların tamamlandığında kalenin tarihi ve turistik açıdan daha da önem kazanması bekleniyor. Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz gizli geçide inerek çalışmaları yerinde inceledi. Osmanlı döneminde kalede bulunan askerlerin kent merkezine erzak ve su almak için gitmesi amacıyla kullanıldığı tahmin edilen gizli geçidin önemine değinen...