20 / 05 / 2024

Tokat Kalesi nerede

Tokat Kalesi nerede

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat Kalesi'nin milattan sonra 5'inci ya da 6'ncı yüz yılda yapıldığının tahmin edildiğini belirtti.

Zile Kalesi restore ediliyor!

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın "Veni, vidi, vici" sözünü söylediği Zile Kalesi'ndeki su sarnıcı turizme kazandırılıyor. Tokat Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Bu kale inşa edilirken kale içindeki insanlar kuşatmaya maruz kaldıklarında su ihtiyaçlarını karşılamak için su sarnıcı yapmış." dedi.

Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek!

Korku filmlerinde işlenen Kont Drakula karakterine ilham verdiği bilinen Eflak Voyvodası III. Vlad'ın esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek.

Tokat Kalesi’nde gizli geçit bulundu!

Tokat Kalesi’nde başlatılan gizli geçidi açma çalışmaları devam ediyor. Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kale’sinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Tokat, Kaledibi kentsel dönüşüm projesiyle değişecek!

Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaya.'Kaledibi kentsel dönüşümü ile Tokat'ın çehresini değiştiriyoruz' dedi. Kaya, "Kaledibi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaya, 'Tokat Kalesi altında 535 konut bulunuyor ve bu konutların çoğu risk altında" dedi.

Tokat Zile TOKİ 2. Etap kura çekilişi nerede?

Toplam 332 tane dairenin kura yöntemiyle satıldığı TOKİ Tokat Zile 2. Etap kura çekimi 5 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek. Peki Tokat Zile TOKİ 2. Etap kura çekilişi nerede yapılacak?

TOKİ Tokat Zile kura çekimi nerede?

TOKİ Tokat Zile Konutları 7 blok halinde hayata geçiriliyor. Projede 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlanan daireler satışa sunuluyor. Peki TOKİ Tokat Zile kura çekimi nerede yapılacak?

Tokat Zile 2. Etap TOKİ kura çekimi nerede?

TOKİ Tokat Zile 2. Etap'ta 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Projede toplam 332 konut kurayla satışa sunuluyor. Peki Tokat Zile 2. Etap TOKİ kura çekimi nerede?

Tokat Kalesi çevresindeki riskli evler taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli binalar taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak, “Bu alanın başka bir yere taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisindeyiz” dedi.

Tokat Kalesi Ceylanyolu'nda çalışmalar sürdürülüyor!

Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesinin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında restorasyon çalışmaları başlatıldı. 2010 yılında bir kısmı tamamlanan çalışmalar geçen yıl yeniden başladı.

‘Drakula’nın Tokat’taki hücresine iniliyor!

“Kont Drakula” ya da “Kazıklı Voyvoda” lakaplı Eflak Voyvodası III. Vladimir’in Fatih Sultan Mehmet döneminde esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi’ndeki gizli geçidin açılmasına yönelik çalışmalar hızlandı.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Adana Kız Kalesi Asude Evleri yeşil alan için 12 bin metrekare ayırdı. Daire fiyatları 120 bin TL'den başlangıç gösteren Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Drakula'nın kaldığı zindanlar gözetlenecek!

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, " Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak " dedi...

Tokat Kalesi nerede Haberi

Tokat Kalesi nerede

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, restorasyon çalışması devam eden Tokat Kalesi'nde Drakula Müzesi kuracaklarını söyledi. 


Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat Kalesi'nin milattan sonra 5'inci ya da 6'ncı yüzyılda yapıldığının tahmin edildiğini belirtti.


Önemli bir tarihi yapı olan Tokat Kalesi'nin eski ihtişamına kavuşturulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmasına başlandığını anlatan Eroğlu, Kale'nin Tokat turizmi açısından çok önemli bir potansiyeli barındırdığını vurguladı. 


Eski Roma’dan itibaren Tokat Kalesi'nde askerlerin barındığını ve zaman zaman da esirlerin hapsedildiğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:


"Kaleye seyir terası yapacağız. Tokat'a ziyarete gelenler burada oturarak, eski Tokat’ı ve tarihi eserleri izleyebilecekler. Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı'ya esir düşen ve Drakula olarak da anılan Eflak Voyvodası III. Vlad'ın Tokat Kalesi'ndeki zindanda 2 yıl kaldığı rivayet ediliyor. Osmanlı döneminde zaten...