06 / 05 / 2024

tokat kalesi riskli ev yıkımı

tokat kalesi riskli ev yıkımı

Tokat'ta 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamındaki çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülüyor. Riskli alan ilan edilen kale çevresindeki 493 ev yıkılarak kentin çehresi değişecek....

Tokat Turhal'daki 1.500 riskli konut yıkılacak!

Tokat'ın Turhal ilçesi Camikebir ve Kova Mahallelerinde yer alan riskli 1.500 konut yıkılacak.

Tokat Turhal'da bin 500 konut yıkılacak!

Tokat’ın Turhal İlçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından deprem riskli alan ilan edilen Camikebir ve Kova Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile birlikte kale etrafındaki konutlar yıkılacak.

Zile Kalesi restore ediliyor!

Roma İmparatoru Jül Sezar'ın "Veni, vidi, vici" sözünü söylediği Zile Kalesi'ndeki su sarnıcı turizme kazandırılıyor. Tokat Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Bu kale inşa edilirken kale içindeki insanlar kuşatmaya maruz kaldıklarında su ihtiyaçlarını karşılamak için su sarnıcı yapmış." dedi.

Tokat’ta riskli 843 konut ve 104 iş yeri tespit edildi!

Tokat’ta devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 523 riskli bina 843 konut 104 iş yeri tespit edildi. Hikmet Kaya, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahiplerine aylık toplam 139 bin 795 TL kira desteği ödemesi yapıldığını kaydetti.

Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek!

Korku filmlerinde işlenen Kont Drakula karakterine ilham verdiği bilinen Eflak Voyvodası III. Vlad'ın esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek.

Tokat Kalesi’nde gizli geçit bulundu!

Tokat Kalesi’nde başlatılan gizli geçidi açma çalışmaları devam ediyor. Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kale’sinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Tokat'taki binalar riskli mi?

Hürsöz Gazetesi köşe yazarı olan Salih Ertaçoğlu bugünkü yazısında Tokat'taki riskli binalardan bahsetti. İşte o yazı...

Tokat, Kaledibi kentsel dönüşüm projesiyle değişecek!

Tokat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaya.'Kaledibi kentsel dönüşümü ile Tokat'ın çehresini değiştiriyoruz' dedi. Kaya, "Kaledibi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kaya, 'Tokat Kalesi altında 535 konut bulunuyor ve bu konutların çoğu risk altında" dedi.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli evler taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak.

Tokat'ta riskli alandaki evler taşınacak!

Riskli alan ilan edilen bölgelerde inceleme yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, alanların taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisinde olduklarını ifade etti.

Tokat Kalesi çevresindeki riskli binalar taşınacak!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Kalesi çevresindeki yaklaşık 120 dönümlük alanı bakanlığın riskli alan olarak belirlediğini hatırlatarak, “Bu alanın başka bir yere taşınması noktasında çeşitli alternatif arayışı içerisindeyiz” dedi.

Tokat Kalesi Ceylanyolu'nda çalışmalar sürdürülüyor!

Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tokat Kalesinin turizme kazandırılması amacıyla 2009 yılında restorasyon çalışmaları başlatıldı. 2010 yılında bir kısmı tamamlanan çalışmalar geçen yıl yeniden başladı.

‘Drakula’nın Tokat’taki hücresine iniliyor!

“Kont Drakula” ya da “Kazıklı Voyvoda” lakaplı Eflak Voyvodası III. Vladimir’in Fatih Sultan Mehmet döneminde esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi’ndeki gizli geçidin açılmasına yönelik çalışmalar hızlandı.

tokat kalesi riskli ev yıkımı Haberi

tokat kalesi riskli ev yıkımı

Tokat'ta riskli alan ilan edilen kale çevresindeki 493 ev yıkılarak kentin çehresi değişecek.


Tokat'ta 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamındaki çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülüyor. Kale çevresindeki evlerin can veya mal kaybına yol açma riski taşıması sebebiyle 'Riskli Alan' olarak belirlenmesinin ardından ihale süreci başlatıldı. İhaleye çıkacak olan proje kapsamında 493 evde yapılacak kamulaştırma çalışmalarının ardından yıkım çalışmaları başlayacak. Evlerin tahliye edilerek yıkılmasının ardından ise söz konusu alan yeşil olarak dizayn edilecek. Tokat'ın çehresini değiştirecek proje bin 400 kişiyi kapsıyor. Çevre ve Şehircilik Tokat İl Müdürü Bulut Çubuk, 1. derecede deprem bölgesinde yere alan Tokat'ta toplam 75 bin bina stokundan 8 bin binanın 2000 yılından sonra yapıldığı düşünüldüğünde risk tespiti yapılması gereken yaklaşık...