06 / 05 / 2024

tokat riskli evleri son durum

tokat riskli evleri son durum

Tokat'ta 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamındaki çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülüyor. Riskli alan ilan edilen kale çevresindeki 493 ev yıkılarak kentin çehresi değişecek....

Riskli yapılara 'güçlendirme ruhsatları' verilecek!

Riskli binada yaşayan milyonlarca vatandaş için yeni bir süreç başlatılıyor. İmar barışı kapsamında ‘yapı kayıt belgesi’ alanlar eğer evleri riskli ise güçlendirme ruhsatı verilecek.

Tokat Turhal'daki 1.500 riskli konut yıkılacak!

Tokat'ın Turhal ilçesi Camikebir ve Kova Mahallelerinde yer alan riskli 1.500 konut yıkılacak.

Tokat Turhal'da bin 500 konut yıkılacak!

Tokat’ın Turhal İlçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından deprem riskli alan ilan edilen Camikebir ve Kova Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile birlikte kale etrafındaki konutlar yıkılacak.

TOKİ Tokat Emekli Evleri için ön kayıt kuyruğu!

TOKİ'nin Tokat’ta satışa çıkaracağı 292 konut için emekliler, banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ön kayıt yaptırmak isteyen vatandandaşlar banka şubesi önünden ayrılmadı. 

Tokat Dedeli TOKİ Evleri yeniden ihale edilecek!

Tokat'ın Dedeli Mahallesi'nde Toplu Konut idaresi Başkanlığı tarafından inşa edilecek 436 adet konut ve 1 adet ticaret merkezi için yeniden ihaleye çıkacak.

Tokat'ta 4 bin 500 konutluk kentsel dönüşüm yapılıyor!

Tokat Belediyesi, kentsel dönüşümde atağa geçti. Yazıcıoğlu Kooperatif Evleri bölgesini ve bin 300 eski binanın yıkımını gerçekleştirerek 4 bin 500 konutun yapılacağı kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.

Uşak SSK Evleri'nde dönüşüm başlıyor!

Uşak’ta riskli alanda yer alan Cumhuriyet Mahallesi SSK Evleri için Belediye Başkanı Nurullah Cahan devreye girdi. Dönüşümün kısa sürede başlayacağını söyleyen Cahan, “SSK Evleri’nin bulunduğu bölgedeki kötü görüntüler tarih olacak” diye konuştu.

Uşak'taki SSK Evleri bölgesi riskli alan ilan edildi!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan SSK Evleri’nde başlatmayı düşündükleri dönüşüm için Bakanlar Kurulu Kararıyla bölgenin riskli alan ilan edildiği bilgisini verdi.

Tokat Ballıca Vadi Sosyal Tesisleri ve Doğa Evleri'nin temeli atıldı!

Tokat'ın Pazar İlçesi Ballıca Mağarası Ovacık Köyü'nde bulunan Vadim Ballıca Serin Vadi Sosyal Tesisleri ve Doğa Evlerinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Malatya Darende riskli alan kararındaki ilginç ayrıntı!

Malatya Darende’deki bir mahalle için ilginç bir ‘riskli alan’ kararı alındı. Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen bölge, bir süre önce afetzedelerin yerleştirildiği evleri kapsıyor.

Tokat’ta riskli 843 konut ve 104 iş yeri tespit edildi!

Tokat’ta devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 523 riskli bina 843 konut 104 iş yeri tespit edildi. Hikmet Kaya, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahiplerine aylık toplam 139 bin 795 TL kira desteği ödemesi yapıldığını kaydetti.

Tokat Artova TOKİ Evleri başvuru işlemleri!

Tokat Artova TOKİ Evleri başvuru işlemleri T.C Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülüyor. Projede 12 bin 816 TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor.

Tokat'taki binalar riskli mi?

Hürsöz Gazetesi köşe yazarı olan Salih Ertaçoğlu bugünkü yazısında Tokat'taki riskli binalardan bahsetti. İşte o yazı...

tokat riskli evleri son durum Haberi

tokat riskli evleri son durum

Tokat'ta riskli alan ilan edilen kale çevresindeki 493 ev yıkılarak kentin çehresi değişecek.


Tokat'ta 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamındaki çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü öncülüğünde yürütülüyor. Kale çevresindeki evlerin can veya mal kaybına yol açma riski taşıması sebebiyle 'Riskli Alan' olarak belirlenmesinin ardından ihale süreci başlatıldı. İhaleye çıkacak olan proje kapsamında 493 evde yapılacak kamulaştırma çalışmalarının ardından yıkım çalışmaları başlayacak. Evlerin tahliye edilerek yıkılmasının ardından ise söz konusu alan yeşil olarak dizayn edilecek. Tokat'ın çehresini değiştirecek proje bin 400 kişiyi kapsıyor. Çevre ve Şehircilik Tokat İl Müdürü Bulut Çubuk, 1. derecede deprem bölgesinde yere alan Tokat'ta toplam 75 bin bina stokundan 8 bin binanın 2000 yılından sonra yapıldığı düşünüldüğünde risk tespiti yapılması gereken yaklaşık...