27 / 04 / 2024

Tokat Zile çalışmaları

Tokat Zile çalışmaları

Tarihi sokakları koruma amaçlı imar planı ve sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında Tokat Zile'de tarihi ev ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verildi.

TOKİ Tokat Zile kura sonucu 03.12.2018!

TOKİ Tokat Zile kura sonucu 03.12.2018 haberimizde yer alıyor. Projede 36 adet 2+1 konut bulunuyor.

Yeni Tokat Havalimanı'nda çalışmalar başladı!

Tokat’ta yaklaşık 115 milyon TL’ye ihale edilen yeni havalimaninda başlayan pist apron ve taksiyolu imalatlarına ait çalışmalar hızla devam ediyor. 

Niksar'da 4. Etap TOKİ için çalışmalar başladı!

Tokat’ın Niksar ilçesinde emekliler ve genele yönelik olarak inşa edilecek olan 4. Etap TOKİ projesinde çalışmalar başladı. 

Kanal Tokat projesinde çalışmalar hızlandı!

23 Mart 2017 gününde temeli atılan Kanal Tokat projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu projenin ilçeye değer katacağını söyledi.

Tokat Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları durdu!

Tokat’ın Niksar ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlanan Seymenli Köprüsü restorasyon çalışmaları zeminin farklı bir yapıda bulunması nedeniyle durduruldu.

Niksar'da kent pak çalışmaları sürüyor!

Tokat'ın Niksar ilçesinde eski Devlet Su İşleri Bölgesi'nde yapımına başlanan Kent Park için belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Tokat Komana Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları bitti!

Tokat'taki Komana Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmalarının başkanlığını yapan Burcu Erciyas, kazıların bu yılki bölümünü tamamladıklarını söyledi.

Tokat Zile'ye yeni park!

Zile Belediyesi Fen İşleri ekiplerince İlçenin Yunus Emre Mahallesinde devam eden park çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Vidinel yaptığı açıklamasında İlçemizde bulunan 24 mahallemize en az birer tane park sözümüz vardı." dedi

Tokat Zile'deki restorasyon çalışmalarına hız verildi!

Tarihi sokakları koruma amaçlı imar planı ve sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında Tokat Zile'de tarihi ev ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verildi.

Tokat'ta araç alt geçit projesi çalışmaları sürüyor!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kentin trafik yükünü rahatlatmak adına araç alt geçit projesi üzerinde çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Tokat'ta kentsel estetik çalışmaları başladı!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, şehrin görüntüsünü yeniden çizmek amacıyla kent estetik çalışmalarını göreve geldiği günden itibaren hızlı bir şekilde başlattığını ifade etti.

Tokat'ta TOKİ yolunda iyileştirme çalışmaları devam ediyor!

Doğukent Mahallesi’nde uzun yıllardır yol sorunu yaşayan TOKİ bölgesinde yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları başlatıldı. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, çalışmaları Başkan Yardımcısı Osman Altınorudu ile birlikte yerinde inceledi.

Tokat Erbaa Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmaları başlayacak!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirildi. Ravakbaba Türbesi’nin 2015 yılı yatırım programına alındığını ve kaynağın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne aktarıldığını kaydedildi.

Tokat Zile çalışmaları Haberi

Tokat Zile çalışmaları

Tokat'ın turizmde giriş kapısı olan Zile'de kültür turizmine yönelik planlama ve uygulamaları yoğunlaştı. Bu kapsamda ilk olarak tarihi evlerin ve sokakların restorasyon çalışmalarına hız verilecek. Geleneksel sivil mimari özelliklerini taşıyan tarihi evlerin yoğun olduğu Amasya Caddesindeki evin sokak sağlıklaştırması başlanarak tarihi doku kültür turizmine alt yapı oluşturacak. Zile Belediye Başkanı Lütfı Vidinel, Zile 3600 tarihi Türk evinin bulunduğunu ifade ederek, "Zile evleri hem sayısı hem de geleneksel sivil mimari özellikleri bakımından bir hazine. Maalesef bu zamana kadar bu sokaklar değerlendirilmemiş" dedi. Cöveri devir aldığı günden itibaren bu konuyu büyüteç altına aldığını kaydeden Başkan Vidinel, "Koruma amaçlı imar planımızı, Amasya Caddesindeki evlerimizin restorasyon ve restitüsyon planlarını hazırlayarak koruma kurulunca onaylarını aldık. OKA'ya kültür ve turizm bakanlığına dosyalarımızı sunduk. Bununla birlikte...