29 / 04 / 2024

tokat zile tarihi evler

tokat zile tarihi evler

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle, Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin restorasyonu yapılacak...

TOKİ, Tokat Zile'deki tarihi evleri restore edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ( TOKİ ) başlatığı tarihi yapılar için restorasyon kredisiyle, Tokat'ın Zile ilçesindeki tarihi evlerin restorasyonu yapılacak.

Tokat Zile'deki 4 bin yıllık evler turizme kazandırılacak!

Tokat-Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evlerin turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Ahmet Haluk Dursun, "Bu evlerin turizme kazandırılması ve en iyi şekilde korunması gerekiyor" dedi.

Belediyeden satılık ve kiralık gayrimenkuller! İhalesi 20 Kasım'da!

Tokat İli Zile Belediye Başkanlığı, Tokat Zile'de yer alan gayrimenkuller için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 20 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Piyasa Kahini İslam Memiş dolara müdahale edilecek dedi! Net tarihi resmen açıkladı! Sağlam bir tokat geliyor...

Dolara müdahale edilecek diyen piyasa Kahini İslam Memiş ''dolara sağlam bir tokat geliyor'' diyerek net tarihi açıkladı.

Tokat'ta kaçırılmayacak fırsat! Zile Belediyesi 13 adet gayrimenkulü kiraya verecek!

Zile Belediyesi 13 adet taşınmazı 3 yıllığına kiraya verilecek. İlale açık teklif usulüyle 15 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tokat'ta 24 bin 100 TL'den başlayan fiyatlarla satılık gayrimenkuller! Arsa, tarla, iş yeri ve binalar da var!

Tokat İl Özel İdaresi, Tokat ili, Merkez, Almus, Erbaa, Turhal, Zile ilçelerinde yer alan arsa, tarla, iş yeri ve binaları 24 bin 100 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Tokat'ta satılık 62 gayrimenkul!

Tokat İl Özel İdaresi, Tokat'ta yer alan 62 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Satışa çıkarılan gayrimenkuller, Merkez, Almuş, Erbaa, Pazar, Reşadiye, Turhal ve Zile'de yer alıyor.

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

TOKİ'den Tokat'a yeni okul müjdesi!

Tokat İli, Turhal İlçesi Osman Gazi Mah. 1 Adet 16 Derslikli Okul, Cumhuriyet Mah. 2 Adet 16 Derslikli Okul, Zile İlçesi Osman Gazi Mahallesi 1’er Adet 12 Derslikli Okul ve 100 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Tokat Vali Konağı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Tokat'ta 1933 ile 1945 yılları arasında 6 valiye ev sahipliğinde bulunan tarihi Vali Konağı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yıllardır atıl durumda bekleyen konak restore edilmeyi bekliyor.

TOKİ Tokat Aşağı Çekerek 1. Merhale Projesi ihalesi 8 Haziran'da!

Tokat Aşağı Çekerek 1. Merhale Projesi Zile, Maşat, Reşadiye, Çekerek ve Mamure Ovaları Sulaması 2. Kısım İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 8 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Tokat Yazmacılar Hanı butik otele dönüştürüldü!

Tokat ilinde, Selçuklu döneminden kalan ve Cumhuriyet döneminde 50 yıl süresince Yazmacılar Hanı olarak kullanılan, son 30 yıldır atıl durumdaki 700 yıllık tarihi yapı restore edildi ve butik otele dönüştürüldü...

Tokat Zile'de 10.5 milyon TL'ye icradan satılık 3 arsa!

Zile İcra Dairesi, Tokat'ın Zile ilçesinde bulunan 3 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış bedeli 10 milyon 591 bin 506 TL olarak belirlendi. 

TOKİ Tokat 2019 başvuruları 2 Mayıs'ta başlıyor!

TOKİ Tokat 2019 başvuruları 2 Mayıs 2019 tarihi itibariyle başlıyor. Projede toplam 20 adet konut bulunuyor.

Tokat TOKİ 2019 son başvuru tarihi!

Tokat TOKİ 2019 son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Proje kapsamında 20 adet konut bulunuyor.

tokat zile tarihi evler Haberi

tokat zile tarihi evler

Tarihi kaynaklarda, Ninova Melikesi Semiramis tarafından milattan önce 1600 yıllarında kurulduğu belirtilen Zile ilçesi, Hititlere, Friglere, Selçuklulara, Perslere, Romalılara, İlhanlılara, Danişmentlilere, Eratnalılara ve Osmanlılara ait bir çok tarihi esere ev sahipliği yapıyor. 


Doğal yapısını bugüne kadar korumayı başaran ilçede, iç içe geçen tarihi evlerden oluşan sokaklar, yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer alıyor. 

Tarih kokan ilçenin önemli değerlerinden biri olan, Osmanlı dönemine ait, yaklaşık 3 asıra şahitlik eden Zile evlerinde bugünlerde TOKİ'nin restorasyon kredisi heyecanı yaşanıyor. 

TOKİ tarafından unutulmaya yüz tutan, yıkılma ve yok olma tehlikesi bulunan tarihsel değerleri, restorasyon kredileriyle gelecek nesillere kazandırılması amacıyla başlatılan kredi uygulamasının, Zile'deki tarihi evlerin gün yüzüne çıkmasında önemli rol oynaması bekleniyor. 

- 8 mahalle sit alanında

Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede...