06 / 05 / 2024

toki ataköy ihalesine iotal kararı

toki ataköy ihalesine iotal kararı

TOKİ'nin 4 yıl önce ihaleyle sattığı Ataköy sahili ile ilgili arazi davasında karar çıktı. Mahkeme kararında, "Deniz kıyıları devletin tasarrufu altındadır, özel mülkiyete konu edilemez, ülke güvenliği hariç kamunun kullanımına kapatılamaz" denildi.

TOKİ Ataköy Baruthane arazisi Millet Parkı olacak!

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan ve halen imar planında inşaat yapılması mümkün olan Ataköy’de 564 ada 160 parselde yer alan Baruthane arazisi için son karar verildi. 

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy sahili TOKİ Park oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arazi, İBB ve TOKİ işbirliğiyle TOKİ Park olacak. İhalesi iptal edilen bu alanın halka açık bir park olması kesinleşti.

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

Yalı Ataköy dükkan satış ihalesi katılım koşulları!

Yalı Ataköy dükkan satış ihalesi katılım koşulları kapsamında açık artırma ihalesine 150 bin TL bedelle başvurulabiliyor. İhale kapsamında satışa sunulan dükkan sayısı 61...

Yalı Ataköy açık artırma ihalesi!

Toki güvencesiyle yükselen Yalı Ataköy projesi Özyazıcı İnşaat - Karadeniz Örme ortaklığıyla hayata geçirildi. Yalı Ataköy açık artırma ihalesi 9 Aralık'ta gerçekleşiyor...

TOKİ'nin Ataköy Baruthane arazi ihalesi iptal edildi!

TOKİ’nin Ataköy’deki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu alana yönelik satış ihalesinin kararı iptal edildi.

TOKİ'den Ataköy hamlesi!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun satışını iptal ettiği Ataköy sahilindeki arazı için TOKİ'den son bir hamle geldi. Karar düzeltme isteyen TOKİ, bundan sonuç alamazsa ihaleyi yenilemek zorunda kalacak.

TOKİ Ataköy arsasını satmak için fiyatı yarıya indirdi!

1998 yılında Ataköy arsasını üç kez satamayan TOKİ, belirlediği muhammen bedeli yarı yarıya indirerek 111 milyon dolar olarak belirlemiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

1998 yılında TOKİ, Ataköy arsasını satmak için fiyatı yarıya indirmiş!

1998 yılında Ataköy arsasını üç kez satamayan TOKİ, dördüncü ihaleye çıkacakmış. İdare, 232.5 milyon dolar olarak belirlediği muhammen bedeli yarı yarıya indirerek 111 milyon dolar (30.7 trilyon lira) olarak belirlemiş.

TOKİ Yalı Ataköy fiyatları!

İstanbul Bakırköy Zeytinlik Mahallesi'nde 564 ada 186 parselde hayata geçirilen TOKİ Yalı Ataköy projesi TOKİ'nin arsası üzerinde inşa ediliyor. İşte TOKİ Yalı Ataköy fiyatları...

TOKİ Yalı Ataköy ne zaman teslim edilecek?

TOKİ Yalı Ataköy projesi 512 adet konut, 64 adet işyeri ve 7 adet dükkandan oluşuyor. Projede daire fiyatları 1 milyon 100 bin TL'den başlıyor. Peki TOKİ Yalı Ataköy ne zaman teslim edilecek?

TOKİ Yalı Ataköy ödeme planı!

Teslimleri bu yıl Eylül ayı içerisinde gerçekleşecek olan TOKİ Yalı Ataköy projesi İstanbul Bakırköy Zeytinlik Mahallesi'nde inşa ediliyor. İşte TOKİ Yalı Ataköy ödeme planı...

toki ataköy ihalesine iotal kararı Haberi

toki ataköy ihalesine iotal kararı

TOKİ'nin 4 yıl önce ihaleyle sattığı Ataköy sahili ile ilgili arazi davasında karar çıktı. Mahkeme, "İki parselin" satış ihalesini iptal etti.


Mahkeme kararında, "Deniz kıyıları devletin tasarrufu altındadır, özel mülkiyete konu edilemez, ülke güvenliği hariç kamunun kullanımına kapatılamaz" denildi. Bu gerekçeyle TOKİ'nin 12 Temmuz 2010 tarihli ihalesi iptal edildi. Kararda, kanuna göre kıyıya 100 metre mesafede inşaat yapılamayacağı vurgulandı.


Bu konuda son sözü Danıştay söyleyecek. Eğer karar Danıştay'da kesinleşirse yapımı süren bazı binaların yıkımı gündeme gelecek. Davayı Bakırköy Belediyesi açmış, daha sonra bu davadan feragat etmişti.


Ancak İstanbul 3. İdare Mahkemesi kamu davasından feragat edilemez diyerek kararını...