23 / 07 / 2024

TOKİ Ataköy\'ü betonlaştıracak mı

TOKİ Ataköy\'ü betonlaştıracak mı

Ataköy konakları karşısındaki "kamuya terk" olarak gösterilen arazinin TOKİ aracılığıyla beton yığınına dönüştürüleceği düşünülüyor

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

Kovid-19 hanehalkı borç yükünü ağırlaştıracak!

Küresel hanehalkı borcu 2007'den Eylül 2019'a kadar 12 trilyon dolar artarak 47 trilyon dolar ile rekor seviyeye ulaşırken, yeni tip koronavirüs krizi hanehalkı borç yükünü ağırlaştıracak.

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.

Ataköy Baruthane 'TOKİ Park' oluyor!

Ataköy sahilindeki tarihi Baruthane binalarının bulunduğu yaklaşık 60 dönümlük arsa, İBB ve TOKİ işbirliği ile "TOKİ Park'a" dönüştürülüyor...

Menderes Türel:Antalya’yı betonlaştırmayacağız!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı çevresiyle, yeşiliyle, tarihiyle koruyarak geliştireceklerini belirterek, Antalya’yı betonlaştırmayacaklarını söyledi.

Ataköy Konakları'nda 4.6 milyon TL'ye icradan satılık daire!

İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Zeytinlik Mahallesi'nde yer alan TOKİ Ataköy Konakları'ndaki C7-B girişli 7.blok 3.kat 8 numaralı daire icradan satılıyor.

Ataköy-Zeytinburnu hattı lüks konutların merkezi oldu!

Ataköy- Zeytinburnu hattının prim potansiyeli Avrasya Tüneli’yle birlikte arttı. Ataköy- Zeytinburnu hattı lüks konutların merkezi haline geldi.

Zeytinburnu-Bakırköy-Ataköy hattı konut yatırımının gözdesi oldu!

İstanbul’da Zeytinburnu-Bakırköy-Ataköy hattı son dönemlerde konut yatırımlarının gözdesi oldu. Orta gelir için üretilen projelerde fiyatlar 3 bin liradan başlarken, lüks projelerde de metrekare fiyatları 20 bin lirayı aştı

İkitelli Ataköy Metro Hattı için 5 ilçede kamulaştırma!

İstanbul İli, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir İlçeleri Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazların İkitelli Ataköy Metro Hattı Projesi Kapsamında Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yalı Ataköy arazi davası sonuçlandı!

Ataköy’de 16 katlı 5 bloğun yükseldiği arazi hakkında 6 yıldır süren dava sonuçlandı. “Yeşil alanın betonlaşma riski” konusunda yeniden yargılama yapılacak.

SeaPearl Ataköy Dubai Cityscape Global Fuarı'nda tanıtıldı!

İstanbul’un marka projelerinden SeaPearl Ataköy Dubai Cityscape Global Fuarı'nda Körfezli yatırımcılara tanıtıldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ''Türkiye'nin yatırım yapılabilir güvenli bir liman algısını ve yükselen ekonomisini de Körfez yatırımcılara sunma şansı bulduk''dedi.

Ataköy Mega Yat Limanı davalık oldu!

Dati Holding tarafından İstanbul Ataköy’de sürdürülen Mega Yat Limanı projesinde doldurulan alanlarda inşaat başladı. Bakırköy Belediyesi tarafından mühürlenen alanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girip inşaat ruhsatı verdi. Bakırköy Belediyesi dava açtı.

Murabahat Gayrimenkul, Nef Ataköy'deki 6 daireyi işletiyor!

2008 yılından itibaren Türkiye pazarında olan Körfezin dev ismi Murabahat Gayrimenkul; Nef Ataköy'de satın aldıkları 6 rezidans katını günlük kiralama şeklinde "Sultan's Suites" markası altında işletmeye başladı.

TOKİ Ataköy\'ü betonlaştıracak mı Haberi

TOKİ Ataköy\'ü betonlaştıracak mı

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Ataköy konakları karşısındaki "kamuya terk" olarak gösterilen arazinin TOKİ aracılığıyla beton yığınına dönüştürüleceğini söyledi.

Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Ataköy konutlarının yeşil alanlarının konut alanına çevrilmesine karşı örgütlenen ve yasal mücadele sürdüren Ataköylüleri, dün İspirtohane Kültür Merkezi'nde düzenledikleri panelde konunun uzmanlarıyla bir araya getirdi.

Panelde konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Erzen, sahilin de doldurularak otel ve rezidans inşa edileceğini, böylece Ataköy'ün TOKİ aracılığıyla betonlaştınlacağını belirterek "AKP'nin dini de imanı da yalan" dedi. TOKİ'nin, lüks konutların rantı daha cazip olduğu için lüks konuta yöneldiğini, bu nedenle en güzel yerlerdeki arsa ve yeşil alanları yok ettiğini anlatan Erzen, "İşin ilginç yanı, TOKÎ'nin eylemi için itiraz merciinin yine TOKİ olması. O da itirazımızı büyük bir zevkle reddediyor....