23 / 05 / 2024

TOKİ atıl konutları ne oluyor

TOKİ atıl konutları ne oluyor

Teklif, atıl durumdaki TOKİ konutlarının kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülmesine öngörüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun imzasıyla hazırlanan teklif, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

11 ildeki 20 bin kalıcı konutun temeli atılıyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra hükümet, yıkılan konutları yeniden inşa etmek için seferberlik başlattı. Bu hafta Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 20 bin konutun daha temeli atılıyor.

ZER Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın temeli yarın atılacak!

Ceylan İnşaat imzasıyla hayata geçirilen ZER Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nın temeli yarın atılacak.

Sivas Vefa Konutları'nın temeli atılıyor!

Sivas Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirdiği Sivas Vefa Konutları'nın temeli atılıyor. Temel atma törenine Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katılacak.

CHP atıl TOKİ konutları için kanun teklifi hazırladı!

Teklif, atıl durumdaki TOKİ konutlarının kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülmesine öngörüyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun imzasıyla hazırlanan teklif, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Yassıada turizm ve kongre merkezi için ilk imzalar yarın atılıyor!

Türkiye tarihinin en utanç verici idamlarına sahne olan Yassıada’ya yapılacak yeni turizm ve kongre merkezlerinin temeli yarın atılıyor. Yassıada böylece ‘Özgürlük ve Demokrasi’ adası olacak...

Yassıada turizm ve kongre merkezlerinin temeli yarın atılıyor!

Yassıada’ya yapılacak yeni turizm ve kongre merkezlerinin temeli yarın atılıyor. Yassıada böylece ‘Özgürlük ve Demokrasi’ adası olacak...

Esenyurt Hüseyin Çelik İlkokulu'nun temeli yarın atılıyor!

Esenyurt Belediyesi tarafından 55 derslik Doç. Dr. Hüseyin Çelik İlkokulu için temel atılıyor. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun “siz istediniz biz yapıyoruz” şiarı ile eğitim alanında yatırım yapmaya hız kesmeden devam ediyor.

Esenyurt'ta Ahmet Keleş İlkokulu temeli bugün atılıyor!

Esenyurt Belediyesi tarafından yeni bir eğitim yuvası için temel atılıyor. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun “siz istediniz biz yapıyoruz” şiarı ile eğitim alanında yatırım yapmaya hız kesmeden devam ediyor.

Karasu Sahil Parkı'nın temeli bugün atılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun seçim döneminde sözünü verdiği bir proje daha hayata geçiriliyor. Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon çalışmalarının temeli bugün saat 18.00’da atılıyor.

Ceylan İnşaat Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları için ön talep topluyor!

Ceylan İnşaat Yeni Projesi “Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları” ile Göztepe’ye Hayat Veriyor.192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşacak yeni butik projesi “Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları” için ön talep toplamaya başladı.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları ön talep topluyor!

Ceylan İnşaat, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşacak yeni butik projesi 'Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları" için ön talep toplamaya başladı.

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'nda 36 ay taksit fırsatı!

Ceylan İnşaat, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşacak yeni butik projesi ‘Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları’ için ön talep toplamaya başladı..

Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları'na talep toplanıyor!

Ceylan İnşaat, 192 daire, 6 ticari alan ve 9 ofisten oluşacak yeni butik projesi 'Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları" için ön talep toplamaya başladı.

TOKİ atıl konutları ne oluyor Haberi

TOKİ atıl konutları ne oluyor

CHP, atıl durumdaki TOKİ konutlarının kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülebilmesine yönelik, kanun teklifi hazırladı. 


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun imzasıyla hazırlanan teklif, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 


Teklifin gerekçesinde, Türkiye’de inşaat sektörünün arz fazlası bekleyen 800 bin konutu ile ekonomide yaşanan durgunluk ve krizden en fazla etkilenecek sektör olduğu, ülkedeki 6 milyona yakın üniversite öğrencisinin ise ancak yüzde 8'ine yetecek yurt kapasitesi bulunduğu ifade edildi.


TOKİ’nin bünyesindeki satılmayan 120 bin dolayındaki konutun projelendirilerek kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülebileceğinin belirtildiği gerekçede, şu ifadelere yer verildi:


"TOKİ’nin satılmayan konutların öğrencilerin yurt ihtiyaçları ile orantılı olarak atıl durumdan çıkarılması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yurt ihtiyacını illere göre tespit ederken TOKİ öğrencilerin ihtiyaçlarının tespit edilmesinden, konutların yurt olarak kullanıma uygun...