05 / 05 / 2024

TOKİ Basın Mensuplarına Ev

TOKİ Basın Mensuplarına Ev

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Bu etkinlikler için hangi yetkiyle hangi kamu kaynağı kullanılmaktadır?” dedi

Merkez Bankası faizi ne kadar yükseltmeye karar verdi?

Mehmet Şimşek'in "pozitif reel faiz" mesajı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek haftaki faiz kararı öncesinde önemli bir tartışma konusu haline geldi. Uzmanlar bu mesajın anlamını ve faiz tahminlerini basın mensuplarına açıkladılar. Peki merkez bankası faizi ne kadar yükseltecek?

Türk müteahhitler Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türk müteahhitlerin Birleşik Arap Emirlikleri'nde 13 milyar dolarlık 141 proje üstlendiğini belirtti.

İstanbul'un o ilçesinde yaşayanlara piyango vurdu!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Tokatköy’deki Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin bütün ayrıntıları yanlış bilinenleri ve gerçekleri tek tek basın mensuplarına anlattı.

Çetin Oktay Kaldırım: Elazığ'a yapılacak 20 bin konutla yapı stoku yenilenecek!

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılacak 20 bin konutla yapı stokunun yenileneceğini, dayanıklı binalar yapılacağını belirtti...

Esenler'deki 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi!

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, 98 bin riskli yapıdan 56 bininin yenilendiği Esenler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının detaylarını basın mensuplarına paylaştı.

Ülgür Gökhan: İmara açmadan önce inceleme yaptık!

Geçtiğimiz yıllarda imara açılan ve imara açıldığı gibi hızla inşaat faaliyetlerine başlanan, Karacaören ovasında vatandaşlar yerleşmeye ve yaşamaya başladılar. Başkan Gökhan, dün Kanal İstanbul projesi ile ilgili basın mensuplarına açıklama yaparken, Karacaören ovasına da değindi...

Ekrem İmamoğlu: Her vatandaş Kanal İstanbul'a itiraz etmeli!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’a neden karşı olduğunu 15 maddede açıkladıktan sonra basın mensuplarına cevap verdi.

Ekrem İmamoğlu Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nı inceleyecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı hızla süren Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda saha gezisi yapacak ve basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Kapalı Maraş envanter çalışmalarının ardından açılacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, KKTC Türk basını ve Dış Basın Birliğine kayıtlı basın mensuplarına 45 senedir kapalı olan kapalı Maraş'ı gezdirdi.

Kirazlıtepe kentsel dönüşüm projesinin temeli Nisan'da atılacak!

Çamlıca Camisi'nde incelemelerde bulunmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kirazlıtepe temelinin Nisan'da atılacağını söyledi...

Kırşehirli gazetecilere toplu konut fırsatı!

Kırşehir'de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde düzenlenen program kapsamında basın mensuplarına toplu konut fırsatı sağlayacak protokole imzalar atıldı.

Kırıkkale’nin yeni adliye binası hizmete girdi!

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, yeni hizmete giren adliye binasını basın mensuplarına tanıttı. Adliye binasının 40 bin metrekare olduğunu söyleyen Ayaz, binada 42 duruşma salonun olduğunu ifade etti.

Yenibosna Basın Aksına ilişkin imar planı değişikliği askıda!

Bahçelievler İlçesi, Yenibosna Basın Aksına ilişkin plan tadilatı bugün askıya çıktı..

TOKİ Basın Mensuplarına Ev Haberi

TOKİ Basın Mensuplarına Ev

CHP'li Oktay Ekşi’den Başbakan Erdoğan’a, 'Bu etkinlikler için hangi yetkiyle hangi kamu kaynağı kullanılmaktadır?'


CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın, ‘gazetecilere hizmet pasaportu verilmesi’, ‘ evi bulunmayan gazetecilerin ev sahibi olmaları için TOKİ ile sözleşme imzalanması” açıklamalarını TBMM gündemine taşıdı. 


Ekşi, önerge gerekçesinde,  Atalay’ın vaatlerini tek tek sıraladı ve “ gazetecilere hizmet pasaportu verilmesi’, ‘evi bulunmayan gazetecilerin ev sahibi olmaları için TOKİ ile sözleşme imzalanması’, ‘Sansürün kaldırılmasının 104’üncü yıldönümü dolayısıyla 22, 23 ve 24 Temmuz 2012 tarihlerini içine alan ve ‘iftar’ ile ‘sahur’ ikramlarını da içeren 3 günlük ‘Basın Bayramı’ düzenlenmesi gibi projeler açıklamakta, vaatlerde bulunmakta ve etkinlikler düzenlemektedir” dedi.  Kurum, yasasında  genel müdürlüğe verilen yetkiler arasında , genel müdürün sıraladığı  proje, taahhüt ve etkinlikleri...