03 / 05 / 2024

TOKİ bu yıl ilk yarıda zam yapmayacak

TOKİ bu yıl ilk yarıda zam yapmayacak

Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İdarenin satışını gerçekleştirdiği konutlar ve işyerlerinin taksitlerine ve borç bakiyelerine Ocak-Haziran 2015 döneminde artış yapmayacağını açıkladı.

Ömer Bulut: Bu yıl projeler için 16 milyar TL'lik kaynak oluşturduk!

TOKİ Başkanı Bulut, "Bu yıl tüm projeler için 16 milyar liralık kaynak oluşturduk ve yılın ilk 5 ayında 5 milyar lira hak ediş ödemesi yaptık" dedi..

Hakkari Yüksekova TOKİ konutları sahiplerine bu yıl teslim edilecek!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde TOKİ tarafından terör mağdurları için yapılan 3 bin 63 dairenin çoğunun bu yıl sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Bu yıl 46 bin 700 dar gelirli ev sahibi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, bu yıl içerisinde 46 bin 700 konutun tamamlanıp, vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.

TOKİ bu yıl İstanbul'da 7 projeyi satışa çıkaracak!

TOKİ İstanbul'da 7 projede toplam 2 bin 750 konutu bu yıl içinde satışa çıkaracak. Bu konutların bir kısmının da dar gelirlilere satılması planlanıyor...

TOKİ bu yıl 65 bin konut üretecek!

2018 yılı hedeflerinin 65 bin konut üretmek olduğunu ifade eden TOKİ Başkanı Turan, bu yıl 16 lira ödeme yapmayı planlıyor. 

TOKİ bu yıl 10 bin 491 konut ve iş yerini teslim etti!

TOKİ, bu yıl 16 ilde yapımı tamamlanan 10 bin 491 konut ve iş yeri sahiplerine teslim etti. TOKİ Başkanı Turan, "Toplamda şimdiye kadar 30 bin 115 konut hedefine ulaştık" dedi.

Muş Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bu yıl tamamlanacak!

Muş'ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bu yıl tamamlanıyor.

TOKİ bu yıl 10 bin 793 konutun yapımını başladı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, bu yıl 10 bin 793 konutun yapımını başladıklarını açıkladı.

TOKİ bu yıl asgari 65 bin konut inşa etmeyi hedefliyor!

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde "Gayrimenkul: Büyümenin Yeni Yönü" konulu oturum düzenlendi. TOKİ bu yıl asgari 65 bin konut inşa etmeyi hedefliyor.

TOKİ Soma 301 Konutları bu yıl tamamlanacak!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, 301 madencinin aileleri için TOKİ tarafından yaptırılan konutların bu yıl içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

TOKİ bu yılı 44 bin konutla tamamlayacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, bu yılı 44,000 konut ile tamamlayacak olan TOKİ'nin gelecek yıl 60,000 konut ihale ve inşa etmeyi planladığını söyledi.

TOKİ Gemlik'te 1110 konutun temelini bu yıl atacak!

Gemlik Belediyesi'nin Cihatlı Mahallesi Gençlik Merkezi açılışına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'da katıldı. Yılmaz, 1100 konutluk TOKİ projesinin temelinin bu yıl atılacağını söyledi.

Sivasspor Stadı bu yıl sonuna kadar tamamlanacak!

TOKİ Başkanı Turan, Türkiye'nin ilk "ekolojik" stadını inceledi. Turan: " İnşallah bu yıl sonuna kadar Sivas Stadyumu Sivas halkına teslim edilmiş olacak " şeklinde konuştu.

TOKİ bu yıl ilk yarıda zam yapmayacak Haberi

TOKİ bu yıl ilk yarıda zam yapmayacak

Başbakanlık Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İdarenin satışını gerçekleştirdiği konutlar ve işyerlerinin taksitlerine ve borç bakiyelerine Ocak-Haziran 2015 döneminde artış yapmayacağını açıkladı.


TOKİ tarafından satışa sunulan projelerin taksit ve borç bakiyelerinin belirlenmesinde iki ayrı oran kullanılıyor.


Bunlardan biri, bir önceki altı aylık memur maaş artış oranıyken, diğerini bir önceki altı aylık memur maaş artış oranı, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) arasından seçilen en düşük oran oluşturuyor.


İdare uygulamalarında esas alınan oranlar, yorumlara sebebiyet verilmemesi amacıyla TOKİ tarafından hesaplanmıyor. Veriler, ilgili ve yetkili kurumlar Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ile Türkiye İstatistik Kurumu'ndan talep ediliyor.


Bu kurumlarca bildirilen oranlar, TOKİ tarafından hiçbir değişiklik yapılmadan...