03 / 05 / 2024

TOKİ Çeşme Konutlarının inşaatı duracak mı

TOKİ Çeşme Konutlarının inşaatı duracak mı

Turizm cenneti Çeşme’nin mimarisi tehlike altında... Çünkü TOKİ, Reisdere’de yargı kararına rağmen 3, 4 ve 5 katlı binalar dikti. Ancak Çeşme Belediyesi, kat yüksekliğine itiraz edip dava açtı. Yargı, projeye ‘dur’ dedi.

Yalı konseptini Ege’nin mavilikleriyle buluşturan DAP Çeşme projesinde ön talep fırsatı!

DAP Yapı’nın İstanbul dışındaki ikinci projesi DAP Çeşme, İstanbul Boğazı ile özdeşleşen yalı konseptini Ege’nin maviliklerine taşıyor. Dap Çeşme projesinde ön talep fırsatı başladı. 

Marinera Çeşme'de 1+1, 2+1 ve 3+1 daireleri ister satın alın ister kiralayın! İşte Marinera Çeşme fiyat listesi

Nuhoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen Marinera Çeşme projesi 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tiplerinden oluşmakta. Bu konutlar satın alınabildiği gibi aynı zamanda kiralanabiliyor da. İşte Marinera Çeşme projesi ile ilgili ayrıntılar...

DAP Çeşme'de ön talep fırsatı!

Çeşme Marina'nın hemen yanı başında inşa edilecek olan DAP Çeşme projesinde ön talep başladı. Merakla beklenen DAP Çeşme projesinde konut tipleri belli oldu mu, hangi konut tipleri yer alıyor? İşte DAP Yapı Projesi ile ilgili ayrıntılar...

DAP Çeşme ön talep topluyor! Yeni proje!

DAP Yapı'nın merakla beklenen Çeşme projesinde ön talep süreci başladı. DAP Yapı, Çeşme projesi için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Çeşme'de ikiz villaların tadilat krizi!

İzmir Çeşme'de N.D.Ö  isimli vatandaş ikiz villaların  kendisine ait kısmını yeniden yaptı. Yıkım sırasında evi zarar gören  Cengiz Sunsal, hukuk mücadelesi veriyor. 

Çeşme Grup İnşaat Otomotiv Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Çeşme Grup İnşaat Otomotiv Elektrik Limited Şirketi Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Abaz tarafından kuruldu.

Çeşme Dalyan İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çeşme Dalyan İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Erol Selimoğlu ve Nazım Selimoğlu ortaklığıyla kuruldu.

Dorak Holding Soğuk Çeşme Sokağı’nı restore etti!

Dorak Holding, Sultanahmet’teki tarihi Soğuk Çeşme Sokağı’nı inşa etti. Patron Mustafa Pilav, “İlk etap bitti, ikincisi nisanda tamamlanacak” diye açıklama yaptı. 

Dap Çekmeköy ve Dap Çeşme'de ön talep dönemi başlıyor!

8–10 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı Dap Yapı için bir ilke de ev sahipliği yapacak. Proje çalışmaları devam eden Dap Nişantaşı, Dap Çekmeköy ve Dap Çeşme için ilk kez fuarda ön talep alınacak...

Kırşehir 3. Etap TOKİ konutlarının sahipleri belirlendi!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, TOKİ 3. etap konutlarının sahiplerinin kura ile belirlendiğini açıkladı.Bağbaşı kentsel dönüşüm alanındaki 2 bin 712 konutluk projede sona gelindi. 

TOKİ'nin boş konutlarını evsizlerin kullanması için teklif verildi! 

TOKİ'nin boş konutlarını evsizlerin kullanması için 2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi..

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için teklif verildi!

TOKİ'nin boş konutlarının yurda dönüştürülmesi için hazırlanan 2985 Sayılı Toplu Konut Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi meclise sunuldu...

TOKİ Eşme kura sonucu sorgulama 16.03.2018!

TOKİ Eşme kura sonucu 16.03.2018 bugün açıklanacak. Proje kapsamında 511 adet konut bulunuyor.

TOKİ Çeşme Konutlarının inşaatı duracak mı Haberi

TOKİ Çeşme Konutlarının inşaatı duracak mı

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden İzmir Çeşme’deki TOKİ konutları tartışması sürüyor. İlçede 2 kattan fazla konut yapılmasına izin verilmiyordu. Ancak devlet eliyle bu yasak çiğneniyor… Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) geçtiğimiz yıllarda Çeşme’nin Reisdere mevkiinde ilk olarak zemin ile birlikte toplam 5 katlı konutlar inşa etmek için proje hazırladı. Ancak Çeşme Belediyesi, kat yüksekliğine itiraz edip dava açtı. Yargı, projeye ‘dur’ dedi.


TOKİ 2 KATLI OLACAK DEDİ, SÖZÜNÜ TUTMADI!


Çevre Bakanlığı yeni proje hazırladı. TOKİ, yeni projede yapıların iki katlı olacağını açıkladı. Fakat yapılaşma bölgesine giden SÖZCÜ, TOKİ’nin sözünde durmadığını ortaya çıkardı. Yeni projede öncekine göre bazı yapılarda bir kat eksiltme ile üç katlı, bazılarında dört ve beş katlı yapılaşma gerçekleştiği görüldü. Plan notlarında zemin katlar “bodrum katı” olarak gösterildi. Emsal ise...