03 / 05 / 2024

TOKİ geç teslim ettiği konutlar için tazminat ödedi mi

TOKİ geç teslim ettiği konutlar için tazminat ödedi mi

TOKİ, 40 bin konut ve iş yerini geç teslim etmesinin nedenlerine ilişkin Meclis araştırması talep edildi. TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, TOKİ'nin yüklü tazminat ödemek zorunda kalındığı belirtildi.

TOKİ'den iki proje için peş peşe teslim müjdesi geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iki projesinin teslim tarihini peş peşe açıkladı. İşte TOKİ'nin teslim edeceği o projeler...

46 bin konut yıl sonu hak sahiplerine teslim edilecek!

11 kenti vuran, 50 bini aşkın insanın yaşamını yitirmesine sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 10 ay geçti. Halen 637 bin depremzede konteyner kentlerde yaşarken, TOKİ tarafından inşası tamamlanan 46 bin kalıcı konutun yılbaşına kadar hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

TOKİ Manisa 100 bin konut projesi sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirdiği 396 konut hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

TOKİ evleri ne zaman açıklanacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022?

TOKİ geçtiğimiz ay sosyal konut projesinin başvurularını alamaya başladı. Bu nedenle ev almak isteyenlerin gündemini bu aralar TOKİ oluşturuyor. Peki TOKİ evleri ne zaman açıklanacak? TOKİ kura çekimi ne zaman 2022?

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap projesinin teslim tarihi açıklandı. Peki TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi...

TOKİ'nin 8 il için kurasız konut satışı başvurular sona eriyor! 

TOKİ geçtiğimiz günlerde 8 il için uygun fiyatlı konut satışı duyuru yayınlamıştı. 114 bin 62 TL'den başlayan daireler için başvurular sona ermek üzere. 

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

 Hanefi Tok: Çaykara her alanda dönüşüyor!

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, geçmiş 5 yıllık belediye başkanlığı dönemi çalışmalarını ve yeni dönem projeleri hakkında açıklamalarda bulundu...

Ev alacaklar bu 10 maddeye dikkat!

Tapu kaydını incelemeden ipotekli ev alırsanız evinizi kaybedebilirsiniz, hatalı bir evrak imzalarsanız eksik ya da geç teslim edilen konuta karşı tüm yasal haklarınızı kaybedersiniz. Peki bu tür sorunlar yaşamamak için konut alırken nelere dikkat edilmeli?

En çok İstanbul'daki TOKİ projeleri merak edildi!

TOKİ, geçtiğimiz yıl sosyal medya üzerinden gelen 179 bin 479 soruları yanıtladı. TOKİ'nin İstanbul'daki yeni projeler ve satış detayları oldu.

TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

TOKİ’den konut başvurusu yapan ve bu başvurusu sonucunda çekilen kura sonucunda hak sahibi olan vatandaşlar teslim tarihlerini araştırmaya başladı. İşte il il TOKİ konutları teslim tarihi...

2023'e kadar 250 bin sosyal konut üretilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla'nın Menteşe ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan Menteşe 2. Etap TOKİ anahtar teslim törenine katıldı.

Suluova'da TOKİ konutları teslim edildi!

Amasya'nın Suluova ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Suluova Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen 670 konut, hak sahiplerine teslim edildi.

TOKİ geç teslim ettiği konutlar için tazminat ödedi mi Haberi

TOKİ geç teslim ettiği konutlar için tazminat ödedi mi

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), 40 bin konut ve iş yerini geç teslim etmesinin nedenlerine ilişkin Meclis araştırması talep edildi. CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, TOKİ'nin geç teslim ettiği konut ve iş yeri nedeniyle yüklü tazminat ödemek zorunda kalındığı belirtildi. 


Sayıştayın 2014 yılı denetim raporuna göre,TOKİ'nin satışını yaptığı 142 projede, 39 bin 319 konutu satış sözleşmesinde belirtilen zamanda teslim edememesi ve 3 yılı bulan geç teslimler nedeniyle 24 bin dava açıldı. Geç teslim surelerinin projeler bazında değişiklik gösterdiğine işaret edilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi: "TOKİ'nin satışını yaptığı 40 bin konut ve iş yerini geç teslim etmesi nedeniyle vatandaşların uğradığı mağduriyetlerin tespiti, geç teslimler nedeniyle tazminat ödemek zorunda kalan kurumun uğradığı...