26 / 05 / 2024

toki harran kümbet ev projesi

toki harran kümbet ev projesi

Harran Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sit alanının betondan temizlenmesi için ortak proje hazırladı. Tarihi alandaki 13 beton yapıyı yıkan belediye bunların yerine topraktan kümbet ev yapacak.

Harran Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Harran Kültür Merkezi'nin açılışı yapıldı..

Harran Kültür Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek’te tamamladığı kültür merkezinin ardından Harran Kültür Merkezinin yapım çalışmalarına ağırlık verdi.

Harran Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Harran'da hayata geçireceği Kültür ve Gençlik Merkezi ile Semt sahasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Giresun Kümbet Yaylası'nda acele kamulaştırma kararı!

Giresun İli Dereli İlçesi'nde Kümbet köyünde acele kamulaştırma yapılacak. Acele kamulaştırma kararı bugünki Resmi Gazete'de yayınlandı.

Muş 1071 Kümbet Camii'nin inşaatı yarım kaldı!

Muş Malazgirt'in en eski camilerinden olan ve yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii’nin yarım kalan inşaatının tamamlanması için vatandaşlardan yardım beklendiği belirtildi.

Muş 1071 Kümbet Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Malazgirt Derneği ve Malazgirt Camilerini Yapma ve Yaşatma Derneği'nin organizasyonunda başlatılan çalışmalar neticesinde caminin kaba inşaatı bitti. Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii iki minareli olarak inşa edildi.

TOKi Bolu Kıbrıscık'taki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı!

TOKi Bolu Kıbrıscık projesindeki 2 adet dairenin başvuruları bugün başladı. Bolu Kıbrıscık 80 Konut Projesi kapsamında 2 adet B1 tipi teslime hazır stok konut 21 Mart-30 Haziran 2016 tarihleri arasında ek satış ve koşullarda açık satışa sunuluyor.

Şanlıurfa Harran'daki kümbet evler restore edilecek!

Tarihin ilk islam üniversitesinin bulunduğu, farklı mimarisiyle turizmin gözdesi Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ziyaretçiler, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bir kümbet evin restore edilmesiyle yapılacak otelde konaklayacak.

TOKİ Karabük başvuru süreci yarın başlıyor!

TOKİ Karabük başvuru süreci yarın başlıyor. Emekliye özel olarak 426 konutun satışa çıkarılacağı projede kura satışları 12 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Karabük Emekli Konutları başvuru tarihi!

Dairelerin 2+1 şeklinde dizayn edildiği TOKİ Karabük'te 426 adet konut için emekli kategorisinde talep toplanıyor. İşte TOKİ Karabük Emekli Konutları başvuru tarihi...

TOKİ Karabük Soğuksu'da 700 konut inşa ediyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ tarafından Karabük merkez Soğuksu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yapımına başladıkları 700 konutun, örnek bir proje olduğunu bildirdi.

TOKİ Karabük başvuruları ne zaman 2015?

TOKİ Karabük Konutları başvuruları T. Halk Bankası A.Ş tarafından yürütülecek. Projede 2+1 daireler satışa çıkarılacak. Peki TOKİ Karabük başvuruları ne zaman 2015?

TOKİ Karabük emekli başvuru koşulları!

TOKİ Karabük Konutları için 500 TL başvuru bedeli isteniyor. Projede 240 aya varan vade seçeneği sunuluyor. İşte TOKİ Karabük emekli başvuru koşulları...

toki harran kümbet ev projesi Haberi

toki harran kümbet ev projesi

Bu kapsamda sit alanı dışına yapılacak toplu konutla kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi hedefleniyor. Tarihi alandaki 13 beton yapıyı yıkan belediye bunların yerine topraktan kümbet ev yapacak. 


'BETONLAŞMANIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÇABALIYORUZ' 


Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçak yapı ve betonlaşmanın önüne geçmek için biiyük çaba harcadıklarını söyledi. Kültür şehri Harran'ın birinei derece sit alanı içerisinde yer aldığını vurgulayan Özyavuz, ilçedeki 6 mahalleden 4'üniin ise imar dışı olduğunu kaydetti. 

Kaçak yapılarla ilgili yasal sürecin devam ettiğini anlatan Özyavuz, şöyle konuştu: "Yıkılmasına karar verilenlerin gereğini yapıyoruz. Şu ana kadar sahipleriyle anlaştığımız 13 binayı yıktık ve molozlarını da temizledik. Diğer 100 beton yapıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 4 mahallemiz sit alanı içerisinde yer alıyor. Çalışmaların hızlı yürümesi için ilgili kurumlarla görüşüyoruz. 


TOKİ'nin yapacağı...