26 / 05 / 2024

toki her emekliye bir ev

toki her emekliye bir ev

Kirada oturan emeklilerin ev sahibi olabilmesi için kollar sıvandı. Emeklilere kira öder gibi taksitle uygun fiyatla ev imkanı sağlanması gündemde. Dar gelirlileri ev sahibi yapan TOKİ'nin emeklilere özel proje geliştirmesi bekleniyor..

TOKİ her evden kaç kişi başvurabilir?

TOKİ sosyal konut projelerinde 2+1 ile 3+1 daireler yapılacaktır. Peki her evden kaç kişi başvuru yapabilir, TOKİ her evden kaç kişi başvurabilir? sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

TOKİ taksitleri sabit mi? Taksitler senede kaç kere, ne kadar artacak? Başvurmadan muhakkak okuyun….

TOKİ sosyal konutların detayları açıklandıktan sonra akıllara en çok takılan sorular şunlar oldu. Evlerin taksitleri ne kadar olacak? Taksitleri her yıl artacak mı? Konut taksitlerim her yıl ne kadar artar? Aklınıza takılan bütün taksit detayları bu haberde. İşte Toki taksitleri haberinin detayları.

TOKİ'den emekliye, dar gelirliye, asgari ücretliye, gençlere ucuz konut müjdesi! 81 ilde resmen talep toplanıyor!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen TOKİ 2022 projeleri için talep toplanıyor. TOKİ, emekliye, dar gelirliye, asgari ücretliye, gençlere ucuz konut müjdesini verdi. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm ayırıntılar...

TOKİ'den emekliye, dar gelirliye, asgari ücretliye, gençlere son dakika müjdesi geldi! Duyan bayram etti! Hemen bakın!

Tüm Türkiye'de büyük sevinç yaratan sosyal konut projesi, daha başlamadan konut fiyatları düşmeye başladı. Valiliklerin talep toplamaya başladığı projeler ile vatandaşlar yüzde 10 peşinatla ev sahibi oluyor. İşte detaylar...

Emeklilere TOKİ’den müjde geldi! Her beş evden biri emeklilerin olacak! Ucuz konutları kaçırmayın

Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesi olacak olan TOKİ ucuz konut projesindeki her beş evden biri emeklilere ayrılacak. İşte detaylar…

Nakit ihtiyacı olan emekliler dikkat! Her emekliye 4 bin TL'ye varan promosyon verilecek!

Maaşlarının yatırılması için Yapı Kredi’yi seçen emekliler, kampanya kapsamında hiçbir ek koşul olmadan nakit promosyon kazanıyor.

TOKİ'den emekliye ve evi olmayana ucuz konut müjdesi geldi! 81 ilde yüz binlerce konut 10 bin lira peşinatla satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, alt ve dar gelir grubu, emekliler ve evi olmayan vatandaşlar için başlatacakları konut kampanyasının detaylarını açıkladı. İşte Murat Kurum'un o açıklaması...

Emekliye bayram ikramiyesinde üç alternatif!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her sene milyonlarca emekliye verilen bin TL'lik bayram ikramiyelerinin bu sene enflasyon kadar artırılacağı açıklamasından sonra artış için yasa teklifi bekleniliyor. Bayram ikramiyeleri için yapılacak olan zam oranlarında 3 alternatif dile getiriliyor.

TOKİ'den emekliye 2021 fırsatı!

TOKİ her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce emekliyi ev sahibi yapmak için kolları sıvadı. İşte TOKİ emekliye ev İstanbul 2021 projeleri...

TOKİ her yıl 100 binin üzerinde konut üretebilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TOKİ ile 100 bin konutun adımını attık. E-devletten 128 bin, bankadan 150 bin bin civarında müracaat oldu. Bu rakamlar, bu konuda halkımızın ne kadar yüksek bir beklentisi olduğunu, TOKİ'ye ne kadar güvendiğini gösteriyor" dedi...

Evi olmayan emekliye TOKİ desteği artırılacak!

Yeni yılda devreye alınması beklenen uygulamalar kapsamında iş kuran emekliye teşvik verilecek, evi olmayanlara 'TOKİ desteği’ artırılacak.

TOKİ'den emekliye 310 lira taksitle ev!

TOKİ 24 şehirde 1981 konutu 310 liradan başlayan taksit seçenekleriyle satışa sunuyor. TOKİ, emeklilere kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

TOKİ'den emekliye ev desteği!

TÜED, TOKİ konutlarında kontenjanın yüzde 50'ye çıkmasını ve kira yardımını gündeme taşıdı. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler ise TOKİ'nin emekli kontenjanını artırmasını dört gözle bekliyor.

toki her emekliye bir ev Haberi

toki her emekliye bir ev

Her emekliye bir ev Projenin hayata geçirilmesi, milyonlarca emekliyi ev sahibi yapacak. Emekliler, maaşıyla kira yerine evinin taksitini ödeyerek yaşlılığını rahat geçirebilecek.

Evi olmayan emekliler için yapılan "TOKİ emeklilere özel proje üretsin" çağrısı, büyük yankı uyandırmıştı. Ardından Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de emekliler için bir konut projesi hazırlamıştı. Emeklileri uygun şartlarla ev sahibi yapmaya yönelik proje, geçtiğimiz aylarda TOKİ'ye iletildi.


TÜED'in Sosyal Projeler Çalışma Grubu'nca hazırlanan kentsel yaşam projesi bünyesinde; kütüphane, sağlık birimleri, güvenlik birimleri, ATM'ler, ev temizlik birimleri, (torunların ilgisini çekerek ziyaretlerini sıklaştıracak) çocuk parkları, eğlence birimleri, eğitim birimleri, (yaşlılara özel tasarlanmış) spor birimleri, cami, yürüyüş parkurları, çay ve sohbet bahçeleri vb birimler bulunması tasarlandı.


NASIL OLACAK


* Kirada yaşayan emekliler, ev için beklentilerini şöyle sıralıyor: * Evin fiyatı makul olsun. 3...