06 / 07 / 2024

Seyyanen zam bekleyen emekliler dikkat! Emekliye refah payı verilecek mi? 

Seyyanen zam bekleyen emekliler dikkat! Emekliye refah payı verilecek mi? 

Geçim derdi her geçen gün daha da artan emekliler seyyanen zam bekliyor. Peki emekliye refah payı verilecek mi? 



Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan enflasyon sürekli olarak artmaya devam ederken, milyonlarca emeklinin de açlık sınırının altında yaşadığı belirtiliyor. Bu yılın Temmuz ayında zam alan emekli vatandaşlar şimdi de refah payı verilip verilmeyeceğini merak ediyor. Peki emekliye seyyanen zam var mı? Emeklilere refah payı verilecek mi? İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği o sorunun yanıtları...

Seyyanen zam bekleyen emekliler dikkat! Emekliye refah payı verilecek mi? 

Geçim dertleri her geçen gün giderek daha da artan emeklilerin en çok merak ettiği konular arasında emekliye refah payı verilip verilmeyeceği yer alıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan refah payı milyonlarca kişinin gündeminde yer alan o soruyu yanıtladı.

EMEKLİLERE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Sözcü'den Okan Çalık imzalı habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Emekliye refah payı gündemimizde yok” ifadelerini kullandı.

KÖK AYLIĞA ZAM VAR MI?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre halen 10 bin Türk Lirası şeklinde olan en düşük emekli aylıkları ile 17 bin 2 Türk Lİirası şeklinde olan asgari ücrete de eğer son dakika sürprizi olmazsa zam yapılması beklenmiyor. 

Seyyanen zam bekleyen emekliler dikkat! Emekliye refah payı verilecek mi? 

EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA SON DAKİKA! EMEKLİLER NE KADAR ZAM ALACAK?

Peki emekliler bu ay ne kadar zam alacak? SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde kaç?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre, altı aylık enflasyon yüzde 24,73 şeklinde gerçekleşti. TÜİK tarafından açıklanan söz konusu bu rakamlara göre, Temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı yüzde 19,3 şeklinde açıklanırken, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise yüzde 24,73 şeklinde açıklandı.

Aktarılan detaylara göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları da 6 aylık enflasyon oranında zamlanacak. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak olan zamda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) etkili.

 

İnşaat sektöründe istihdam 1,72 milyon seviyesine geriledi!

Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehir!

Dolar mı, Euro mu, altın mı, borsa mı? Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? 


Geri Dön