30 / 04 / 2024

TOKİ İzmir Hacılarkırı son durum

TOKİ İzmir Hacılarkırı son durum

Mililyet Gazetesi Ege köşe yazarı Mustafa Yılmaz TOKİ'nin İzmir Hacılarkırı’nda yaptığı imar değişikliği ile ilgili önemli bir gelişmeye değindi. İşte o yazı...

Ev alacaklar dikkat: TOKİ, 1200 lira taksitle sıfır konut satılıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Bursa, Bitlis, Kırıkkale, İzmir, Konya, Tokat ve Kilis'te daire satışı yapmaya devam ederken, 28 ilde ise 372 ticari ve konut arsalarını uygun fiyatlardan açık artırmayla satışa çıkarıyor. Söz konusu açık artırma; 5, 6 ve 7 Nisan’da yapılacak.

Ayda'nın babası Ufuk Gezgin'den binalar denetlensin çağrısı!

Eşi Fidan Gezgin'in Hacılarkırı Mezarlığı'ndaki cenazesinde taziyeleri kabul eden Ufuk Gezgin,"Binalar denetlensin" çağrısı yaptı...

Bornova Hacılarkırı'ndaki imar değişikliğine mahkeme engeli!

İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından Bornova Hacılarkırı’nda bulunan eski askeri alanın ‘Toplu İşyerleri, Ticaret, Akaryakıt + LPG Servis İstasyonu gibi kullanımlarının dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği iptal edildi.

Kocaeli Hacıhazır'da kentsel dönüşüm için oylama!

Kocaeli Belediyesi, riskli alan ilan edilen Hacıhazır Mahallesi'nde kentsel dönüşümü vatandaşa soruyor. Mahallelinin dilekçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilecek.

Dolandırıcılar 5 milyonluk evi 1.6 milyon TL'ye sattırdılar!

İzmir'de dolandırıcılar yaşlı kadını korkutup 5 milyon TL değerindeki tripleks villasını 1 milyon 600 bin TL'ye sattırıp, parayı da kadının elinden aldı. 

TOKİ Kırşehir Kındam kura sonuçları 07.05.2019!

TOKİ tarafından Kırşehir Merkez Kındam Mahallesi'nde 50 bin sosyal konut kampanyası kapsamında satışa çıkarılan 250 daireye 283 başvuru geldi. İşte TOKİ Kırşehir Kındam kura sonuçları 07.05.2019...

İzmir’e yatırım yapmanın tam zamanı!

Mevaport Genel Müdürü Zekeriya Hazırbulan, son yıllarda İstanbul ve diğer büyük şehirlerden ciddi bir göç alan İzmir’e yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi.

İzmir'e yatırım yapmak isteyen acele etsin!

“Coldwell Banker Baras” çatısı altında “Lüks Konut Uzmanı” olarak sektörün çıtasını yükseltmeyi amaçlayan Ayşe Fügen Arda, İzmir gayrimenkul sektörünü kaleme aldı. 

Kırşehir Akpınar’da 141 konutun kurası çekildi!

TOKİ tarafından Kırşehir’in Akpınar İlçesi’nde inşa edilen 141 konutun kurası 14 Eylül Cuma günü Akpınar Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda çekildi..

TOKİ 4 bin 913 aileyi ev sahibi yaptı!

TOKİ, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Manisa, Samsun, Konya, Zonguldak, Çankırı ve Kırklareli'nde inşa ettiği 4 bin 913 konutun kurasını çekti...

Çankırı Merkez Kentsel Dönüşüm Konutları başvuruları yarın bitiyor!

TOKİ tarafından Çankırı Merkez Kentsel Dönüşüm 502 Konut Projesi 2.etap 502 (414) adet konut kapsamında üretilecek 249 adet konutun başvuru dönemi yarın bitiyor..

Kırıkkale Balışeyh projesinde teslim dönemi sona eriyor!

TOKİ tarafından Kırıkkale’nin Balışeyh İlçesi’nde hayata geçirilen 118 adet konut için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ, Suriye sınırındaki güvenlik duvarını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını tamamladı. TOKİ'nin İran sınırında inşasına başladığı 144 kilometrelik sınır duvarı bitme aşamasına geldi.

TOKİ İzmir Hacılarkırı son durum Haberi

TOKİ İzmir Hacılarkırı son durum

15 Temmuz tarihli “Plan Yetkisi” başlıklı yazımda, Türkiye’de başka hiçbir konuda planlama konusunda olduğu kadar yetki karmaşası yaşanmadığını belirterek konuya dikkat çekmiştim.



Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yanı sıra valilikler, Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Özelleştirme İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Milli Emlak Dairesi, Kalkınma Bakanlığı, TCDD ve Karayolları Bölge Müdürlükleri ve kalkınma ajanslarının da plan yetkisi bulunduğunu hatırlatmıştım.


Çeşitli kurumlarca İzmir’in değişik noktalarında yapılan plan değişikliklerini vurgulayıp İzmir’de 1400 dönüm alanın imara açıldığını ifade etmiştim.


***


Bu kurumlardan TOKİ’nin Hacılarkırı’nda yaptığı imar değişikliği ile ilgili önemli bir gelişme var. Önce olayı hatırlatalım.


Hacılarkırı’nda 136 bin metrekarelik (136 dönüm) alan Askeri Bölge’den çıkarılarak Maliye Bakanlığı’na verildi.


Maliye Bakanlığı da bu alanı TOKİ’ye devretti.


TOKİ de yine kendi yetkisini kullanarak bu...