05 / 05 / 2024

toki izmir kentsel dönüşüm çalışmaları

toki izmir kentsel dönüşüm çalışmaları

TOKİ, gecekondu ve kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu iller arasında bulunan İzmir'i, kentsel dönüşüm projeleriyle modern görünüme kavuşturuyor. TOKİ, Karşıyaka Örnekköy'de de kentsel dönüşüm projesi kapsamında 808 konut inşa etti...

TOKİ Seyhan Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm kapsamında 682 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Burdur kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Yeni projeler için start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Burdur kentsel dönüşüm projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

İzmir kentsel dönüşüm için kredi bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili 30 yıl vadeli kredi için beklemede olduklarını dile getirdi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan TOKİ'ye kentsel dönüşüm övgüsü!

Rize'de inşa edilen millet bahçesi inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TOKİ tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

TOKİ Kayseri kentsel dönüşüm ofisi ve otel binası ihalesi 2 Mart'ta!

Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Çandır Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Ofis ve Otel Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 2 Mart 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kayseri kentsel dönüşüm ofisi ve otel binası ihalesi bugün!

Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Çandır Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Ofis ve Otel Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Rize Hemşin'de TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Hemşin ilçesinde mahkeme kararına rağmen TOKİ'nin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi meclis gündeminde!

TOKİ'nin Niğde ilinde Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptığı konutlarda yaşandığı iddia edilen bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

Elazığ ve Manisa'daki depremler sonrasında kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi.  Ancak, İzmir depreme hala hazırlanamadı. Şehirde 8 yılda sadece 1000 adet konut dönüştü.

Necip Nasır: İzmir kentsel dönüşümle yenilenmeli!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, birinci derece deprem bölgesi arasında bulunan İzmir'in kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 kaç TL?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. İzmir'de 2019 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

toki izmir kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

toki izmir kentsel dönüşüm çalışmaları

TOKİ, gecekondu ve kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu iller arasında bulunan İzmir'i, kentsel dönüşüm projeleriyle modern görünüme kavuşturuyor. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Bakanlar Kurulu kararlarıyla "afete maruz bölge" ilan edilen ve Konak Belediyesi sınırları içindeki İmariye, Ondokuz Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1. Kadriye, Altay mahallelerini kısmen kapsayan "Kadifekale heyelan bölgesini" çarpık yapılardan temizledi.İdare, kentsel dönüşüm uygulanan alanın afet bölgesi olması nedeniyle hak sahipleri için Uzundere'de 3 bin 80 konut inşa etti. İzmir Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen uzlaşma görüşmelerinde hak sahiplerine bu konutlardan verildi.Tarihsel doku ortaya çıkarıldı.Kentsel dönüşüm projesiyle geçmişi M.Ö. 4. yüzyıla dayanan Kadifekale, tarihi dokusu ortaya çıkartılarak, turizm açısından önemli bir merkez haline getirildi. Kadifekale'de boşaltılan yaklaşık 41 hektar İzmirlilerin hizmetine sunulmak üzere rekreasyon çalışmaları başlatıldı....