27 / 04 / 2024

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.



30 Ekim'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir'de çok sayıda bina hasar almış bu nedenle de kentsel dönüşüm çalışmaları kaçınılmaz olmuştu. Milliyet'te yer alan habere göre; İzmir'in kentsel dönüşüm anlamında sınıfta kaldığını söyleyen  İzmir  İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, dönüşümün acil olarak başlaması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

“2012 yılda Bakanlar Kurulu karar aldı ancak sekiz yılda dönüşümü planlanan 35 bin konuttan sadece bin tanesi yenilenebildi. En büyük sorun, belediyelerin nitelikli ve teşvik edici imar revizyonu yapamaması. Bir sorun daha var, bina deprem nedeniyle değil kötü mühendislik neticesinde yıkılır. .Gerçek bir mühendislik hizmetiyle, bir fay üzerine bile deprem güvenli bina inşa edebilirsiniz. Japonya’da meydana gelen ve en ufak bir hasarın bile olmadığı 8.1 büyüklüğündeki deprem bunun en güzel örneği”


Geri Dön