03 / 05 / 2024

TOKİ kendi binaları

TOKİ kendi binaları

TOPLU Konut İdaresi'nin (TOKİ) 31 ilde yaptığı sitelerde oturanlar, kendi sitelerini yönetmek istiyor. TOKİ'nin düşük gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi için inşa ettiği 31 ildeki 234 toplu konut sitesinde 'yöneticilik' tartışması yaşanıyor.

Risk tespitinde kafa karıştıran olay! Testler yönetmelik dışı, fiyatlar cep yakıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşlar, kendi binalarını sorgulamaya başladı. Binalara yapılan risk tespiti işlemlerinde kafa karıştıran olaylar yaşanıyor. Testler yönetmelik dışı, fiyatlar cep yakıyor!

Hasar tespit başvurusu nasıl yapılır? Hasar Tespit nasıl sorgulanır? İşte hasar tespit tanımları!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra binlerce bina yıkıldı ve hasar gördü. Bunun üzerine vatandaşlar kendi binalarının hasarlı olup olmadığını araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Hasarlı bina nereye şikayet edilir? Bina çatlakları var nereye bildirilir? Hangi çatlaklar tehlikelidir?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük depremlerden sonra vatandaşlar kendi binalarının sağlam olup olmadığını bilmek istiyor. Bu yüzden de pek çok soru yöneltilir.

Yeni binalar kendi enerjisini kendi üretecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yeşil binalara ve bu binaların sayılarının artırılması gerektiğini vurguladı. Buna göre yeşil bina sayısında 2017 yılından beri dünyada ilk 10 ülke arasında olan ve 2019'da altıncı sıraya yerleşen Türkiye, bugün Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Başakşehir'deki TOKİ arazisinin imarı değiştirildi mi?

TOKİ kendi mülkiyetindeki 6 bin 300 metrekarelik parsel için imar planını değiştirdi. Başakşehir’deki TOKİ arazisi, “özel sağlık tesisi” alanı yapıldı.

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde yaşanan selden en fazla etkilenen ilçelerden Doğankent'te, riskli binalar yıkılarak TOKİ tarafından modern bina ve iş yerleri yapılacak.

TOKİ güvenlik görevlisi alacak! İhalesi bugün!

TOKİ Hizmet Binalarının Güvenliğinin Sağlanması Amacıyla 5188 Sayılı Kanun Kapsamında 3 (Üç) Yıl Süreli Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ güvenlik görevlisi alacak!

TOKİ Hizmet Binalarının Güvenliğinin Sağlanması Amacıyla 5188 Sayılı Kanun Kapsamında 3 (Üç) Yıl Süreli Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması Hizmet Alımı İşi ihalesi 27 Kasım 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılas

Hava Harp Okulu binaları inşaatı için ihale yapıldı!

Yeşilköy'de, eski Atatürk Havalimanı'na yakın mesafede yer alan Hava Harp Okulu için yeni binalar yapılma kararı alındığı ortaya çıktı. TOKİ tarafından ilgili iş için 5 Mayıs'ta pazarlık usulüyle ihale düzenlendiği öğrenildi...

Koronavirüs sonrası binaların mimarileri değişecek!

Kovid-19 salgını sonrasında mimaride, konut tipinde ve konut tercihlerinde değişiklikler meydana geleceği ön görülüyor. Artık çevreci projelerin hayata geçirileceği, kendi enerjisini üreten binaların ön plana çıkacağı belirtiliyor...

Beylikdüzü'nde yıkım gerginliği!

Beylikdüzü'nde yıkım gerginliği yaşandı. Yıkılması gereken binaya binanın bitişiğindeki bina sakinleri kendi binalarının zarar görebileceği için tepki gösterdi. 

Şanlıurfa Kadıkendi TOKİ kura sonucu 14.06.2019!

Şanlıurfa Kadıkendi TOKİ kura sonucu 14.06.2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

TOKİ 50 bin konut Şanlıurfa Kadıkendi başvuruları!

TOKİ 50 bin konut Şanlıurfa Kadıkendi başvuruları ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Proje için başvuru dönemi 19 Nisan'da sona eriyor.

TOKİ kendi binaları Haberi

TOKİ kendi binaları

TOPLU Konut İdaresi'nin (TOKİ) 31 ilde yaptığı sitelerde oturanlar, kendi sitelerini yönetmek istiyor.

TOKİ'nin düşük gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi için inşa ettiği 31 ildeki 234 toplu konut sitesinde 'yöneticilik' tartışması yaşanıyor. Sitelerini İstanbul merkezli bir şirketin yönettiği için muhatap bulmakta sıkıntı çektiklerini belirten farklı illerdeki vatandaşlar, kendi illerindeki tüketici birliklerine çözüm için başvurdu. 


Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, TOKİ konutlarında borç bitene kadar tapu verilmediğini, bu nedenle TOKİ'nin kişileri kat maliki olarak görmediğini söyledi. Şahin, “TOKİ buna dayanarak 'Oturduğunuz binalardaki yönetimi ben seçerim' diyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden yönetim firması olan Boğaziçi A.Ş,  sitelerin bir bölümünün yöneticiliğini üstleniyor. Bu şirket, taşeron firma aracılığıyla yönetici atıyor. Yöneticiler dışardan atandığı için yönetimle oturanlar arasında alt- üst ilişkisi oluşuyor. Yönetim bir iş...