06 / 05 / 2024

TOKİ Konutları Kuzey Yıldızı

TOKİ Konutları Kuzey Yıldızı

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Samsun’daki sel felaketinde 5 kişinin hayatını kaybettiği Kuzey Yıldızı konutlarıyla ilgili eleştirilere, “Afetleri düzenleme şansımız yok” yanıtını verdi

TOKİ Şehitkamili Kuzeyşehir kura çekilişi bugün!

TOKİ Şehitkamili Kuzeyşehir projesinde yer alan konutların kura çekilişi  bugün yapılacak.

TOKİ Gaziantep Kuzeyşehir 2. Etap son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Gaziantep Kuzeyşehir 2. Etap'ta yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Şehitkamil Kuzeyşehir TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Şehitkamil Kuzeyşehir projesindeki konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Kuzeyşehir'de 1 daireye 20 talep geldi!

TOKİ Gaziantep Kuzeyşehir’de 749 konut için kura çekilişi dün gerçekleştirdi. Konutlar için 14 bin 378 başvuru yapıldı. 

TOKİ Şehitkamil Kuzey Şehir başvuru şartları 2018!

TOKİ Şehitkamil Kuzey Şehir başvuru şartları 2018 haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutlar için başvurular 14 Mayıs 2018 itibariyle başlıyor. 

TOKİ Hitit Konutları tanıtıldı!

Başbakan Toplu Konut İdaresi ve Hitit Üniversitesi işbirliğinde üniversite akademik ve idari personeli için yapılacak olan TOKİ Hitit Konutları tanıtıldı. Konutlar Kuzey kampüse yakın olacak.

TOKİ Erbaa Konutları için 38 bin metrekare arazi kamulaştırıldı!

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, TOKİ konutları yapılması için sürdürülen çalışmalarda 38 bin metrekarelik arazinin kamulaştırıldığını söyledi.

Afyon Çetinkaya Mahallesi TOKİ Konutları!

Afyon Çetinkaya Mahallesi TOKİ Konutları kura çekimi 9 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek. Afyon Çetinkaya Mahallesi TOKİ Evleri‘nde 88 adet daire satışa sunulacak.

Yunusemre Belediyesi TOKİ Konutları!

Yunusemre Belediyesi TOKİ Konutları ön talep süreci başladı. Yunusemre Belediyesi TOKİ Konutları Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile hayata geçiriliyor. Başvuruları 30 Haziran'a kadar devam edecek.

Kırşehir Belediyesi kentsel dönüşüm konutlarını ihale ile satıyor!

KIRŞEHİR’DE Bağbaşı Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan TOKİ konutlarının satışı devam ediyor. Projenin birinci etap içerisinde Kırşehir Belediyesi’ne ait 29 konutun satışı da yapılıyor.

Eskişehir Odunpazarı TOKİ Konutları ihalesi!

Eskişehir Odunpazarı TOKİ Konutları ihalesi için başvurular devam ediyor. Dairelerin büyüklükleri 144 metrekareden başlangıç gösteren projede başvuru bedeli olarak 10 bin TL ödeniyor.

Beykent Gaziantep TOKİ Konutları kura çekilişi!

Beykent Gaziantep TOKİ Konutları kura çekilişi bugün saat 15:00'te başlayacak. Sosyal konut niteliğinde satışa sunulan projede 10 bin 20 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor.

Ardahan Çıldır TOKİ Konutları'na yüzde 50 başvuru geldi!

Ardahan’ın Çıldır İlçesi’nde TOKİ konutlarına yüzde 50 oranında başvuru alındı. Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu TOKİ’nin ilçe merkezinde gerçekleştireceği konutlar için yapılan başvuruların yüzde 50 oranında olduğunu beyan etti.

TOKİ Konutları Kuzey Yıldızı Haberi

TOKİ Konutları Kuzey Yıldızı

Karabel, “Bütün eleştirilere açığız. Biz reklam yapamıyoruz, bu lüksümüz de yok. Afetleri düzenleme şansımız yok. Ders aldık, bodrum katlarda hizmetli olmayacak. Canik’te istenmeyen ölümler gerçekleşti. Doğal afetler beklenmedik bir şekilde gelişmeye başladı. O bölgede derenin kenarındaki istinat kapama perdelerini su taşmaması için yükselteceğiz. Tüm planlarımızı gözden geçiriyoruz. 3 üniversiteden rapor alacağız” açıklamasını yaptı.


Kaynak için üretiyoruz


TOKİ’nin yaptığı 550 bin konut içinde İstanbul’un payının 100 bin konuta denk geldiğini söyleyen Karabel, şunları söyledi: “Finansman kaynaklarımızın büyük kısmını İstanbul’dan sağlıyoruz. Biz her ay büyük miktarda 150 - 200 milyon finans açığı kapatıyoruz. Konutları da üretmek zorundayız, üretmezsek işler durur. Onu yapma, bunu yapma, ne yapacağız? İstanbul başta olmak üzere Ankara ve İzmir’den kaynak temin ediyoruz. Yüzde 85 sosyal konuta finans sağlamak amacıyla...