25 / 07 / 2024

toki kurumlar aracılığıyla satış

toki kurumlar aracılığıyla satış

Şanlıurfa'da dernekler aracılığıyla yapılan konut satışlarında usulsüzlük olduğu şikayeti üzerine soruşturma başlatan TOKİ, yeni bir karar aldı. TOKİ artık Şanlıurfa'da kurumlar aracılığıyla konut satışı yapmayacak.

İŞKUR aracılığıyla en az lise mezunu güvenlik görevlisi alınacak! Başvuru şartları nedir?

Güvenlik görevlisi alım ilanlarına yoğun ilgi gösteriliyor. İş arayan vatandaşlar İŞKUR üzerinden yayınlanan iş ilanlarını güncel olarak takip ediyorlar. İŞKUR aracılığıyla en az lise mezunu güvenlik görevlisi alımı yapılacağı duyuruldu. İşte tüm detaylar...

Vakıf GYO, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun bedelli sermaye artırımı işlemleriyle ilgili olarak aracılık hizmeti alınması amacıyla Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile sözleşme imzalandı.

TOKİ aracılığıyla 725 bin konut sahiplerine teslim edildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla 4 milyona yakın vatandaşın yaşadığı 725 bin güvenli konutu tamamlayıp, sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Vakıf GYO, Vakıf Yatırım Menkul Değerler ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bedelli sermaye artırımı işlemleriyle ilgili olarak aracılık hizmeti alınması amacıyla Vakıf Yatırım Menkul Değerler AŞ ile sözleşme imzalandı...

TOKİ 100 Bin Konut Projesi'nde ödemeler katılım bankaları aracılığıyla da yapılabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nde ödemeler katılım bankaları aracılığıyla da yapılabilecek.

Kuveyt Türk altına dayalı kira sertifikasına aracılık edecek!

Kuveyt Türk, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ve bireysel yatırımcıların tasarruflarının kazanca dönüştürülmesi amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan altına dayalı kira sertifikasına aracılık edecek...

Emlak Konut da gayrimenkul sertifikası kullanacak!

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş gayrimenkul sertifikalarının banka ve aracı kurumlar aracılığıyla satışa sunulacağını belirterek, Emlak Konut'un da gayrimenkul sertifikası kullanacağını söyledi.

Konya Sarayönü 1. Etap TOKİ başvuruları başlıyor!

TOKİ Konya Sarayönü 1. Etap başvuruları bugün başlıyor. Satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Sarayönü Şubesi aracılığıyla yapılacak.

Çorum Dodurga TOKİ başvuruları başlıyor!

TOKİ Çorum Dodurga'da yer alan konutlar için başvuru dönemi başlıyor. Projede yer alan konutların satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek.

TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi başvuruları bugün başlıyor!

Toplamda 15 adet dairenin satışa sunulduğu projede başvurular T.C. Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek. TOKİ Bingöl İnönü Mahallesi başvuruları bugün başlıyor.

TOKİ Bingöl İnönü'deki 15 konutu satıyor!

TOKİ, Bingöl İnönü Mahallesi'nde 15 konutu satışa çıkardı. Ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile Ziraat Bankası aracılığıyla satılacak.

Tapu aracılık lisansıyla gerçek değerler ortaya çıkar!

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün, taşınmaza yönelik aracılık faaliyetleri kapsamında, lisanslı uzman kişilerin belirlenerek, bu kişilerin vatandaşa rehberlik hizmeti sunmasına ilişkin ‘Tapu Aracılık Lisansı’ askıda kaldı.

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü TOKİ Evleri satılık!

Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü TOKİ Evleri satılık daire tipleri 2+1 şeklinde tasarlandı. Başvuruları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yürütülecek olan projede 240 aya kadar vade imkanı sağlanıyor.

toki kurumlar aracılığıyla satış Haberi

toki kurumlar aracılığıyla satış

TOKİ artık Şanlıurfa'da kurumlar aracılığıyla konut satışı yapmayacak.  Şikayetler üzerine konutlar doğrudan TOKİ tarafından vatandaşa satılacak. 


Şanlıurfa'da dernekler aracılığıyla yapılan konut satışlarında usulsüzlük olduğu şikayeti üzerine soruşturma başlatan TOKİ, yeni bir karar aldı. 


Karara göre Maşuk'ta 3 bin konut projesinde olduğu gibi konutlar artık farklı bir kurum aracılığıyla satılmayacak. Satışlar doğrudan vatandaşa TOKİ eliyle yapılacak. 

Böylece olası bir haksızlığın önüne geçilmiş olacak. Karar Şanlıurfa'ya özel olarak alındı. 

Nedeni ise Maşukla ilgili ortaya atılan iddialar.


DERNEKLER İŞİ FIRSATA ÇEVİRDİ


TOKİ'nin Maşuk'ta çeşitli sivil toplum kuruluşlarına yaptığı konutlarla ilgili ortaya çeşitli iddialar atılmıştı. Bazı derneklerin ev almak isteyenleri listeye yazmak için kişi başı 200 ile 500 lira arası bağış adı altında para aldığı belirtilirken, çoğu kişinin haksız şekilde hak sahibi yapıldığı öne sürülmüştü. 

Bir diğer şikayet konusu ise...