06 / 05 / 2024

toki mimarisinde değişiklik

toki mimarisinde değişiklik

Bundan bir yıl önce TOKİ’nin başına özel sektör kökenli Mehmet Ergün Turan geldi. Bu bir yılda kurumun felsefesini, şehre bakışını tamamen değiştirdi.

TOKİ satış devir ve ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılamasına dair yönetmelik!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ satış devir ve ihale yönetmeliğinde değişiklik!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı satış, devir, intikal, kiraya verme, trampa, sınırlı ayni hak tesisi ve arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihale yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. İşte bugün yayımlanan yönetmelik...

TOKİ faizsiz konut kredisi yönetmeliğinde değişiklik!

Toplu Konu İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

TOKİ'nin faizsiz konut kredisi kampanyasında değişiklik!

TOKİ, şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine açacak faizsiz konut kredisinde yönetmelikte değişiklik yaptı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi mecliste!

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem tarafından meclise sunuldu..

Aydınlı TOKİ Konutları İETT hatları güzergahında değişiklik!

İETT, KM11, 130T ve 133KT hatlarınını güzergahında Aydınlı TOKİ Konutları'ndan itibaren değişiklik yapıldığını açıkladı. Duyuru, İETT'nin resmi internet sitesi www.iett.gov.tr üzerinden yapıldı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği tam metni!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 24 Temmuz 2014 tarihinde 29070 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Var olan planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ilgili idare tarafından belirlenmesi sonucunda mevzii imar planı hazırlanıyor. Peki, mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Nisan 2011 tarihinde 27901 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Kiraya konu olan ev üzerinde ev sahibi tarafından yenilik ve değişiklik yapılabiliyor. Peki, kiralanan evde yenilik ve değişiklik nasıl yapılır? Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Uşak Seramik organizasyon şemasında değişiklik yapacak!

Uşak Seramik Sanayii A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada organizasyon şemasında değişiklik yapacağını bildirdi. Uşak Seramik Sanayii A.Ş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

ÇED muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu!

Geçtiğimiz yıl Çevre Kanunu’na geçici 3’üncü madde olarak konulan ve çok sayıda büyük projeye ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yönetmeliği tam metni!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler..

toki mimarisinde değişiklik Haberi

toki mimarisinde değişiklik


Bundan bir yıl önce TOKİ’nin başına özel sektör kökenli Mehmet Ergün Turan geldi. Bu bir yılda kurumun felsefesini, şehre bakışını tamamen değiştirdi. TOKİ artık yatay-yerel mimariyle çalışıyor; estetik olduğu kadar sosyolojik kaygılar da taşıyor.


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan göreve geleli neredeyse 1 yıl oldu. Bu süreçte çok fazla göz önünde olmamayı tercih etti. Kendisi bu süreci, “Yapacağız’ demektense, biraz bekleyip ‘Yaptık’ demek istedik. Felsefi anlamda da değişimlerde bulunduk” diye özetliyor. 

TOKİ’nin yeni felsefesini ise “Dikey değil, yatay mimari ile bölgenin kültürüne coğrafyasına uygun, daha estetik, daha kaliteli konutlar üretmek” diye anlatıyor. Hatta İstanbul’u ‘Türkiye’nin Kaşıkçı Elması’ diye nitelendirip, “Biz bu şehrin her metrekaresini nokta nokta biliyoruz. Hayati çizgilerini, asla dokunulmaması gereken yerleri de çok iyi biliyoruz” diye...