02 / 05 / 2024

toki ne zamandan beri var

toki ne zamandan beri var

TOKİ, yaşanılan hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla kurulmuştur. Peki TOKİ ne zaman kuruldu? İşte TOKİ'nin kuruluş tarihi...

Mehmet Ak Şekerbank’ta hangi pozisyonlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Mehmet Ak kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Şekerbank’ta hangi alanlarda görev aldı? Şeker GYO’da ne zamandan beri ve hangi alanda çalışıyor? İşte Mehmet Ak’ın biyografisi...

İzmir TOKİ ne zaman yapılacak?

TOKİ sosyal konut kura çekilişleri TOKİ’ye başvuruda bulunan vatandaşların gündeminde yer almaktadır. En çok büyük şehirlerde yapılacak kura çekilişleri merak ediliyor. Peki “İzmir TOKİ ne zaman yapılacak?” İşte detaylar!

Doğal gaz ve elektrikte flaş zam! Doğal gaz ve elektriğe ne kadar zam geldi? Zam faturalara ne zaman yansıyacak?

Dün akşam saatlerinde EPDK ve BOTAŞ, elektriğe ve doğal gaza zam geldiğini duyurdu. Peki elektriğe ve doğal gaza ne kadar zam geldi? Elektrik ve doğal zammı ne zamandan itibaren geçerli olacak? İşte detaylar…

Tapu harcı indirimi ne zamandan beri geçerli?

Gayrimenkullerin devir işlemleri için ödenen tapu harçlarında belli bir dönem için tapu harcı indirimi yapılmıştı. Peki, tapu harcı indirimi ne zamandan beri geçerli? Tapu harcı indirimi ne zamana kadar geçerli olacak?

Neşet Tarhan kimdir?

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan kimdir? Neşet Tarhan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Neşet Tarhan, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Neşet Tarhan..

Neşe Canan kimdir?

Restoratör - İç Mimar Neşe Canan kimdir? İç Mimar Neşe Canan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Neşe Canan, ne zamandan beri Ankara İç Mimarlık bünyesinde çalışmalarına devam ediyor?

Mükerrem Ünlüer kimdir?

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer kimdir? Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mükerrem Ünlüer, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Mükerrem Ünlüer..

Abdurrahman Akdemir kimdir?

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir kimdir? Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Abdurrahman Akdemir, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Abdurrahman Akdemir...

Vasip Şahin kimdir?

Malatya Valisi Vasip Şahin kimdir? Malatya Valisi Vasip Şahin, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Vasip Şahin, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Vasip Şahin...

Mahmut Demirtaş kimdir?

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş kimdir? Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mahmut Demirtaş, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Mahmut Demirtaş...

Abdil Celil Öz kimdir?

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz kimdir? Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Abdil Celil Öz, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Abdil Celil Öz..

Süleyman Tapsız kimdir?

Kilis Valisi Süleyman Tapsız kimdir? Kilis Valisi Süleyman Tapsız, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Süleyman Tapsız, ne zamandan beri vali olarak görev alıyor? İşte Süleyman Tapsız..

Şükrü Kocatepe kimdir?

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe kimdir? Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Şükrü Kocatepe, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Vali Şükrü Kocatepe..

toki ne zamandan beri var Haberi

toki ne zamandan beri var

TOKİ'nin kuruluş tarihi!

Toplu Konut İdaresi olan TOKİ, yaşanılan hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme sebebiyle oluşan konut ve kentleşme sorunlarının çözülmesi ve üretimin artırılarak işsizliğin azaltılması amacıyla kurulmuştur.


TOKİ Kanunu ise, 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu olup, bu kanun 2 Mart 1984 tarihinde kabul edildi. Kanun, 17 Mart 1984 tarihinde 18344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki TOKİ ne zaman kuruldu? TOKİ'nin kuruluş tarihi ne zamandır?


TOKİ'nin kuruluş yılı, TOKİ'nin resmi internet sayfasında yer alan tarihçe kısmında yer alıyor:


984 yılında Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı kurulmuştur. Bu tarihte yürürlüğe giren 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile özerk Toplu Konut Fonu oluşturulmuştur.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığının işlevi Türkiye'de konut üretim sektörünün teşvik edilerek hızlı artan konut talebinin planlı bir...