22 / 05 / 2024

TOKİ Samsun sel felaketi

TOKİ Samsun sel felaketi

Samsun’da 2012’de yaşanan sel felaketinde, TOKİ konutlarının dere yatağına yapıldığı ileri sürüldü. Anayasa Mahkemesi kararında “Yılandere’nin dere yatağı güzergahı değiştirilip, TOKİ konutları yapıldı” ifadesi kullanıldı.

Erdoğan Tok, Samsun İlkadım'daki projelerini anlattı!

SAMSUN'un İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bazı vatandaşlar projelerin sadece resimlerde kaldığını konuşuyor, ama İlkadım'da projeler son sürat yükseliyor" dedi.

Erdoğan Tok Samsun'daki inşaatları gezdi!

SAMSUN'un İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, belediye meclis üyeleriyle hizmet turu gerçekleştirdi. Tok, Derebahçe Sosyal Tesisleri inşaatı, Cami ve Külliye inşaatı ve İlkadım Kültür ve Medeniyet Yolu'nda incelemelerde bulunuldu.

TOKİ Samsun Kavak son başvuru günü!

TOKİ Samsun Kavak son başvuru günü 30 Kasım 2015 olarak belirlendi. Satış işlemlerini T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin yürüteceği projede 110 ve 124 metrekarelik daire seçenekleri yer alıyor.

TOKİ Samsun Kavak başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Samsun Kavak başvuruları bugün başlıyor. Tamamı 3 oda 1 salon dairelerden oluşan projede yüzde 10 peşin ödemelerde, kalan bedel 120 ay vadelendiriliyor.

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap son başvuru tarihi!

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap son başvuru tarihi 31 Aralık 2015 olarak belirlendi. Ödeme planı kapsamında 120 ay vade uygulanan projede aylık taksitler 689,01 TL'den başlıyor.

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap başvuruları ne zaman 2015?

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap'ta aylık 689,01 TL'den başlıyor. Projede yüzde 15 peşinatta kalan bedel için 120 ay vade uygulanıyor. Peki TOKİ Samsun Ladik 2. Etap başvuruları ne zaman 2015?

TOKİ Samsun Merkez Gazi 1. Etap'ta 1 adet konut satıyor!

TOKİ Samsun Merkez Gazi 1. Etap'ta 1 adet konut satıyor. Satış işlemlerini T.C Ziraat Bankası A.Ş’nin yürüteceği projede başvuru işlemleri 19 Ekim 2015 tarihinde başlayacak.

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap'ta 21 adet konut satıyor!

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap'ta 21 adet konut satıyor. Başvuru süreci 19 Ekim 2015 tarihi itibariyle başlayacak olan projede aylık 689,01 TL taksitle ödeme yapılabiliyor.

Samsun İlkadım'da Prestijli Cadde ve Sokaklar Projesi başladı!

İlkadım Mecidiye Caddesi esnaflarını gezen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Samsun eski alışveriş caddeleri İlkadım Belediyesi tarafından başlatılan Prestijli Cadde ve Sokak Düzenleme Çalışmaları ile nefes alacak" dedi.

TOKİ Samsun İlkadım'da 953 adet konut yaptıracak!

TOKİ Samsun İlkadım Kıran Mahallesi 1. Etap 953 konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 26 Kasım 2015 tarihinde yapılacak.

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap sözleşme imzalama programı!

TOKİ Samsun Ladik 2. Etap sözleşme imzalama programı açıklandı. Asil ve yedek hak sahipleri 27 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen kura ile belirlenen projede 180 ay vade imkanı sağlanıyor.

TOKİ Samsun Çay Mahallesi sözleşme imzalama programı!

TOKİ Samsun Çay Mahallesi sözleşme imzalama programı açıklandı. Kura çekilişi 27 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen projede toplam 368 adet konut satışa sunuldu.

TOKİ Samsun Çay Mahallesi alt gelir grubu sözleşme imzalama dönemi!

TOKİ Samsun Çay Mahallesi'nde 84,49 metrekare 2+1 daireler dün satışa sunuldu. Peki TOKİ Samsun Çay Mahallesi alt gelir grubu sözleşme imzalama dönemi ne zaman?

TOKİ Samsun sel felaketi Haberi

TOKİ Samsun sel felaketi

Samsun'da 3 Temmuz 2012 günü yaşanan felakette, TOKİ konutlarını sel bastı ve 3 kişi yaşamını yitirdi. Bilirkişi incelemesinde Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarının, dere yatağının güzergahı değiştirilerek elde edilen alana yapıldığı ileri sürüldü.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre; olayda kusurlu görülen Samsun Büyükşehir Belediyesi, Canik Belediyesi, TOKİ ve DSİ yetkilileri hakkında soruşturma açılması talep edildi. Fakat, TOKİ ve DSİ yetkilileri hakkında Bakanlık tarafından soruşturma ve yargılama izni çıkmadı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Ziya Yılmaz ve 13 belediye bürokratına ilişkin ise İçişleri Bakanlığı'nca yargılama izni verildi. Fakat, Danıştay, yapılan başvuru üzerine bu izni kaldırdı. Yapılan suç duyuruları da bir sonuca bağlanmadı ve dava takipsizlik ile sonuçlandı.

TAZMİNAT ÖDENECEK

Bunun üzerine olayda ölen 3 kişinin yakınları olan Rabia Nur Yazıcı ile Selma Kocabıçak, davayı...