03 / 05 / 2024

TOKİ şikayetlerinin sorunu

TOKİ şikayetlerinin sorunu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı,TOKİ'ye gelen şikayetlerin 48 bin 36’sı (yüzde 89) sonuçlandırıldığını, kalan 5 bin 994’ünün (yüzde 11) sonuçlandırılması ile ilgili çalışmalar devam ettiğini belirtti.

Esenler'in tarihi imar sorunu çözüldü!

Esenler'de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu kökünden çözülüyor. Binalar, Atışalanı'ndaki rezerv alanına taşınıyor. TOKİ tarafından yapılacak ilk konutların ihalesi 25 Şubat'ta yapılıyor. ..

Dede Özkaraca: Toki'nin en büyük sorunu pazar yeri!

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Dede Özkaraca, TOKİ bölgesinin en büyük sorunu olan pazar yeri ile ilgili çalışmaların başladığını belirterek, pazar yerinden yer isteyen esnafların Cuma günü mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırmalarını istedi.

Bingöl’de arsa sorunu çözüldü mü?

TOKİ'nin emeklilere yönelik Batman'da başlattığı 1.472 konutluk proje, teslim aşamasına yaklaştı, Bingöl’de ise arsa sorunu çözülmedi.

TOKİ Mersin Erdemli Konutları'nda cami sorunu çözülüyor!

Adana Erdemli Belediyesi, TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların cami sorununu çözmek için çalışmalara başladı. TOKİ'nin site bahçesinde bulunan bir kamelyası mescide dönüştürülerek, burada yaşayan insanların cami sorunu çözülüyor.

Marmaris’in mülkiyet sorunu çözülecek!

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Marmaris’e TOKİ Konutları yapılması ve Bozburun, Söğüt, Taşlıca mahallelerinin tapu, mülkiyet sorunu ve ecrimisil sorunlarının çözümü için çalışmalar başlattı.

Gaziantep’te 50 yıllık konut sorunu çözülüyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’in 50 yıl boyunca konut sorunu yaşamaması için düğmeye bastıklarını açıkladı. Şimşek, “TOKİ ve belediyeler aracılığıyla Gaziantep’in konut sorununu çözecek bir kapasite oluşturduk” dedi.

Ispartakule'de tapu sorunu aşılıyor!

Ispartakule'de bu hafta başlayan tapu sorunu yavaş yavaş çözülüyor, genel olarak Emlak Konut GYO, TOKİ ve Emlak Konut projelerinde sorun kaldırıldı. Bayramdan sonraki süreçte tüm tedbirlerin kaldırılması bekleniyor.

Sultanbeyli'nin mülkiyet sorunu çözülüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: "İlçede 22 hisseli parselde mülkiyet sorunu bulunurken, anlaşma çerçevesindeki hisse devri sonucunda parsel toplamının yüzde 63'ünün sorunu çözülmüş ve geriye kalan yüzde 37'lik kısmı da 2015 sonuna kadar çözülecek" dedi.

Erdoğan Tok, İlkadım'da yerinde dönüşüm müjdesi verdi!

7 Haziran seçimi için saha çalışmalarına devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerine “yerinde dönüşüm” müjdesini vererek, “Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız” dedi.

İlkadım Belediyesi botanik park ve eğitim kampüsü inşa edecek!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçenin yaşam standardını yükseltecek projelerin tek tek tamamlandığını söyledi. Tok, park sorunu için yarı otomatik sistemin hayata geçirileceğini açıkladı.

Gaziantep'in trafik sorunu çözülecek!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in en büyük sorunu olan trafiğe kesin çözümler bulacaklarını açıkladı. Şimşek: "17 istasyonlu olacak metro hattı ile vatandaşımızı bu alanda inşallah rahatlatacağız" dedi.

Trabzon'un doğalgaz sorunu ortadan kalkacak!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, makamında düzenlediği basın toplamışında Zağrtos 3. Etap'ta yapılması düşünülen hizmet binası için TOKİ ile yürütülen görüşmeler sonuçlandığını ifade etti.

Veysel Eroğlu: 77 ilde su sorunu çözüldü!

Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu "Gelecek için yeni barajlar yapıyoruz, en az 30 yıl sorun olmayacak" dedi. Eroğlu, Türkiye'nin 77 ilinde su sorunu olduğunu ve bütün illerdeki sıkıntıyı çözdüklerini ifade etti.

TOKİ şikayetlerinin sorunu Haberi

TOKİ şikayetlerinin sorunu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nm (TOKİ) 2009 - 2015 yılları arasında geç teslim nedeniyle 137 milyon 670 bin 887 lira tazminat ödediğini belirtirken, son 9 yılda da yapımdan kaynaklı sorunlarla ilgili olarak, toplam 54 bin 30 şikayet bildirimi olduğu belirtildi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Bakan Sarı’nın yanıtlaması üzere bir soru önergesi verdi. Akçay,

“2002-2015 arasmda TOKİ ihalesiyle yapılan konut sayısı nedir? 2002- 2015 yıllan arasında TOKİ’nin konut projelerine dair gerçekleştirilen şikayet sayısı nedir? Bu şikayetlerin sebepleri nelerdir? 2002-2015 yıllan arasında TOKİ projelerinde mağdur olan vatandaşlarımızın kira tazminatı nedeniyle açtığı davalar neticesinde TOKİ’nin ödediği kira tazminatı miktarı nedir?”Bakan Sarı, soruları şöyle yanıtladı: “TOKİ tarafından, Ocak 2003 - 31 Aralık 2015 arasında 696 bin 406 adet...