28 / 04 / 2024

İlkadım Belediyesi botanik park ve eğitim kampüsü inşa edecek!

İlkadım Belediyesi botanik park ve eğitim kampüsü inşa edecek!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçenin yaşam standardını yükseltecek projelerin tek tek tamamlandığını söyledi. Tok, park sorunu için yarı otomatik sistemin hayata geçirileceğini açıkladı.



İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçenin yaşam standardını yükseltecek projelerin tek tek tamamlandığını söyledi. Tok, park sorunu için yarı otomatik sistemin hayata geçirileceğini açıkladı

Esnaf buluşmalarını gerçekleştiren Başkan Erdoğan Tok, Mecidiye Caddesi esnafını rahatlatacak otopark projesinden bahsetti. Projenin detaylarını anlatan Başkan Tok, "Karadeniz'de ilk" dedi. 


SON TEKNOLOJİ OTOPARK 

Samsun'un öncelikli en büyük problemlerinden birisi olan otopark sorununu hafifleteceklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yarı otomatik olarak hizmete sunacağımız otoparkımız, son teknolojik imkânlarla güvenli bir şekilde hizmet verecek. Karadeniz'de örneği bulunmayan son teknoloji modern otoparkımız, Samsun'da eksikliği hissedilen otopark ihtiyacını da karşılayacak" diye konuştu. Tok, Derebahçe Mahallesi sakinlerinin isteği doğrultusunda içinde düğün salonu da olan bir kültür yaşam merkezi kurulacağını belirtti. Merkezde fitness salonlarından etüt merkezlerine çok kapsamlı bölümler olacağını dile getiren Başkan Tok, "6 dönümlük alan üzerine bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Halkımız için fedakârlık yaparak konut alanına böyle güzel bir projemizi sunuyorum. Halkımızın istediğini yapmak için kolları sıvadık. Mahalle istişare toplantılarımızın böyle güzel işlere imza attığına hepimiz şahit oluyoruz. Halkın yerel yönetimlerden istediklerini görüyor. Onların isteği gibi hizmet yapıyoruz. Bu güzel projemizin ağustosta temelini atacağız 


GENÇLİK İÇİN DEV YATIRIM 

Gençlerin sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal alanlara yönlendirilmesi konusunda gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Tok, Türkiye'nin en büyük gençlik merkezini Çatalarmut Mahallesi'nde bulunan eski fen işleri şantiyesinin bulunduğu alana inşa edeceklerini açıkladı. 


İŞTE O YATIRIMLAR

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçede hayata geçirilmesi planlanan diğer projeleri şöyle sıraladı: 

 ENGELSİZ PARK: Engellilerimizin rahatlıkla kullanabileceği ve ihtiyaçlarını karşılayabileceği engelsiz park projemizi hayata geçireceğiz 

 BOTANİK PARK: Kentimizin doğal yaşam kültürünü yeşille birleştirmek için, doğal gölet ve özellikle bitki ve ağaç çeşitlerini içinde barındıracak botanik park projemizi hayata geçireceğiz. İçinde yürüyüş, piknik ve çocuk oyun alanları olacak. 

 İNTERNET ÜZERİNDEN EĞİTİM: Çocuklarımıza modern çağın eğitim imkânlarını sunarken, teknolojiden faydalanarak güvenli internet üzerinden ücretsiz olarak takviye eğitim dersleri almalarını sağlayacağız. 

 BİLGİ EVİ: Hayata geçirmeyi planladığımız Bilgi Evi'nde çocuklarımız için kütüphane, etüt sınıfları ve bilgisayar salonları olacak. Bilgi evinde, diksiyon, tiyatro, şiir okuma ve yazma, rehberlik, bilgisayar, resim, hat, müzik ve hobi kursları verilecek. 

 EĞİTİM KAMPUSU: Şehir içinde daralan, küçülen ve yoğun öğrenci nüfusu ile sıkışan eğitim alanlarının daha ferah ve geniş bir ortamda faaliyet sürdürmesi için kampüs projemizi hayata geçireceğiz. 


Sabah


Geri Dön