29 / 04 / 2024

Aydın Efeler'e Eğitim Kampüsü inşa edilecek!

Aydın Efeler'e Eğitim Kampüsü inşa edilecek!

Pervin Töre, Çeştepe Mahallesi'nde yapılacak Eğitim Kampüsü'nün temelinin 2016 yılında atılacağını müjdeledi. Töre, bu liselerin taşınmasıyla birlikte Efeler'deki tüm okullarda, tekli eğitim sistemine geçileceğini söyledi.



Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın'ın Efeler İlçesi Çeştepe Mahallesi'nde yapılması planlanan Eğitim Kampüsü ile ilgili bilgi verdi. 


"OKULLAR 360 GÜNDE YAPILACAK" 

Kampüsün yapılacağı arazinin, mera alanından eğitim alanına dönüştürüldüğünü belirten Töre, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, kampüsümüz için gerekli olan 1/100.000 ölçekli imar planını yaptı. Kampüs arazisinde, zemin etütleri de gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde, 1/5.000 ölçekli imar planı değişikliği için Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne, 1/1.000 ölçekli imar planı değişikliği için de Efeler Belediyesi'ne başvuracağız. Belediye Meclislerinde, imar planı değişiklikleri kabul edildikten sonra, kampüs içerisinde yapılacak her birisi 32 derslikli 4 okul binası için birden ihaleye çıkacağız. Kesinlikle 2016 yılında kampüsümüzün temelini atacağız. İhaleyi alan firmaların, iş bitirme süreleri de en fazla 360 gün olacak" dedi. 


4 LİSE TAŞINACAK, TEKLİ EĞİTİME GEÇİLECEK 

Tamamlandıktan sonra Eğitim Kampüsü'ne 4 lisenin taşınacağını kaydeden Töre, şunları söyledi: "Kampüse taşınacak okulları, bulunduk bölgedeki diğer okulları rahatlatmasına göre belirleyeceğiz. Şimdilik Süleyman Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ni kampüse taşımayı düşünüyoruz. Taşınacak diğer iki okulu da, ihtiyaca göre belirleyeceğiz. 4 lisenin taşınması ile birlikte, Efeler'deki tüm okullarımızda, tekli eğitim sistemine geçeceğiz. Zaten Aydın, Türkiye'de tekli eğitim sisteminin yüzde 75 oranında uygulandığı nadir illerden bir tanesidir. Bu bir ayrıcalıktır. Sadece yüzde 25'lik dilimde ikili eğitim yapılmaktadır. İki eğitim kentimizde genellikle Nazili ve Efeler ilçelerinde, uygulanmaktadır. Eğitim kampüsü ile Efeler de tekli eğitim sistemi ile taşınacak "


Aydın Hedef Gazetesi



Geri Dön