16 / 06 / 2024

TOKİ şirketleri denetimi

TOKİ şirketleri denetimi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TOKİ'nin hissedarı olduğu Emlak Konut GYO, Vakıf GYO gibi şirketlerin özel hukuk tüzel kişiliğine haiz olduğunu belirterek şirketlerin denetimlerinin yapıldığını açıkladı.

Erdoğan Tok, İlkadım'da yerinde dönüşüm müjdesi verdi!

7 Haziran seçimi için saha çalışmalarına devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerine “yerinde dönüşüm” müjdesini vererek, “Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız” dedi.

Yapı denetimi hakkında kanununda değişiklik kanunu!

Yapı denetimi hakkında kanununda değişiklik yapılan esaslar, 23 Nisan 2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6645 sayılı Kanun kapsamında yer alıyor. İşte yapı denetimi hakkında kanununda değişiklik kanunu..

Türkiye'nin en değerli şirketleri listesinde inşaat firmaları da var!

Türkiye'nin en değerli şirketleri listesi açıklandı. Listede İnşaat şirketi olan Enka İnşaat ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı da yer alıyor.

JLL Türkiye, dünyanın en beğenilen şirketleri arasında!

Fortune Dergisi tarafından hazırlanan ve dünyanın en çok beğenilen ilk 50 firmasının belirlendiği “Dünyanın En Beğenilen Şirketleri Listesi” 2015 sonuçları açıklandı. JLL, her sene geleneksel olarak düzenlenen listede en beğenilen şirketler arasında yer a

Mardin'de 13. Yapı Denetimi İstişare toplantısı yapıldı!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Mardin 13. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Türkiye mimar mühendis odalarının Mardin il temsilcileri de katıldı.

Nazım Biçer: İnşaat sektöründe yapı denetimi çok önemli!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi ile Yapı Denetim Kuruluşları Birliği (YDKB) tarafından düzenlenen "Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları" panelinde can ve mal güvenliği için yapı denetiminin önemine vurgu yapıldı.

Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları Paneli Adana'da gerçekleşti!

Yapı denetimi uygulamaları masaya yatırıldı TMMOB İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi ile Yapı Denetim Kuruluşları Birliği (YDKB) tarafından düzenlenen "Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları" paneli gerçekleşti..

Haluk Yenidoğan: Yapı denetimi olmazsa olmaz!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi ile Yapı Denetim Kuruluşları Birliği (YDKB) tarafından düzenlenen “Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları” panelinde can ve mal güvenliği için yapı denetiminin önemine vurgu yapıldı..

Türk şirketleri Asya'da güneş santrali kuracak!

Türk enerji şirketleri, güneşte yurtdışına açılıyor. İstanbul merkezli Seul Enerji Hindistan'da, Integreen ise Azerbaycan ve Kazakistan'da yatırıma hazırlanıyor..

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği değişikliği!

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, 4 Mart 2015 tarihinde 29285 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yapılan esaslar...

Libya’daki Türk müteahhitlik şirketleri zarara uğradı!

Libya’daki Tobruk Hükümetinin, ‘terk etsinler’ kararı verdiği Türkiye şirketleri bu ülkede büyük bir zarara uğradı. 180 kadar şirketin faaliyet gösterdiği Libya’da 1 milyar doları aşkın makine parkı talan edildi.

Apartman denetimi nasıl yapılır?

Apartmen yöneticisi, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetleyebiliyor. Peki, apartman denetimi nasıl yapılır?

Maden işçisine sigorta müjdesi!

Maden kazalarıyla sarsılan Türkiye'de, işçiler özel sigorta ile güvencelendirmeye çalışılacak. Özel sigortacılık şirketleri madenlerde risk denetimi yapacak, bütün işçilere kaza sigortası zorunlu olacak.

TOKİ şirketleri denetimi Haberi

TOKİ şirketleri denetimi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TOKİ'nin hissedarı olduğu Emlak Konut GYO, Vakıf GYO gibi şirketlerin özel hukuk tüzel kişiliğine haiz olduğunu belirterek şirketlerin denetimlerinin Türk Ticaret Kanunu'na göre yapıldığını söyledi. Bozdağ "Sermaye Piyasası Kanunu'na tabi şirketlerin daha özellikli kanunlar ile denetimleri sağlanıyor. Bu şirketlerle ilgili bilgiler Kamu Aydınlatma Platformu aracılığıyla paylaşılıyor" dedi.


Konuyla ilgili bir soru önergesini yanıtlayan Bozdağ, son 5 yılda TOKİ'nin ilan duyuruları içinse 9.5 milyon lira ilan ücreti ödendiğini kaydederken müteahhitlerin TOKİ'nin reklam kampanyalarına katılmalarının söz konusu olmadığını ifade etti. Öte yandan TOKİ tarafından yapılan konut sayısının artmasına rağmen alınan tedbirler sayesinde dava sayısı ve ödenen tazminat miktarlarında ise belirgin düşüş sağlandı.


Sabah...