04 / 05 / 2024

TOKİ Sur

TOKİ Sur

TOKİ'nin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hayata geçirdiği konutlar için inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

TOKİ'den Sur'a 110 bin metrekarelik yeşil alan!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Sur'a 110 bin metrekarelik yeşil alan kazandırılacak.

TOKİ Güneydoğu 5 bin 637 konut projesinin temeli atıldı!

Diyarbakır'da terör örgütü PKK üyelerinin saldırılarında ağır hasar gören tarihi Sur ilçesini yeniden inşa edecek büyük projelerin temeli atıldı.

TOKİ Güneydoğu'da 5 bin 637 konutun temelini bugün atıyor!

Diyarbakır Sur’da yıkılan konutların yerine Çölgüzeli ve Üçkuyu mevkiinde TOKİ tarafından üretilecek toplam 5 bin 637 konutun bin konutluk ilk etabı bu ay sonu teslim edilecek.

Mehmet Ergün Turan: Sur'da 2009'dan beri kentsel dönüşüm var!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, terör örgünü PKK'nın hedef aldığı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2009'dan beri kentsel dönüşüm olduğunu belirtti. Ergün Turan, Sur'un 3 mahallesinde kentsel dönüşüm yapıldığını belirtti.

Sur Yapı “Evim Türkiye” diyen Avrupalı Türklerle buluşuyor!

Sur Yapı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde, TOKİ, Emlak Konut ve İTO gibi kurumların desteğiyle, Konutder, Gyoder, İnder gibi sektör derneklerinin katkılarıyla gerçekleştirilecek ‘Evim Türkiye’ fuarıyla Avrupa çıkarmasına devam ediyor.

Sur TOKİ Konutları için kura çekimi yapıldı!

Diyarbakır Sur'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ olmak üzere ilgili kurumlarca başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. 

TOKİ Sur'daki çarpık yapıları temizledi!

Diyarbakır Sur'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan rekreasyon çalışması vatandaşların beğenisini topladı. Bölge TOKİ tarafından çarpık yapılardan temizlendi.

TOKİ'nin Sur'da inşa ettiği konutlar Eylül'de teslim edilecek!

TOKİ tarafından Sur'da mağdur aileler için yapımı devam eden konutların 31 bloğu Eylül'de yeni sahiplerine verilecek.

TOKİ'nin Sur'da hayata geçirdiği konutlar için inşaat sürüyor!

TOKİ'nin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hayata geçirdiği konutlar için inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

TOKİ, Sur'da 1.400 yeni konut inşa etti!

TOKİ'nin yaklaşık 5 bin 637 konutun yapımına başladığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Bunlardan bin 400'ü bitirildi. Şuan Sur ilçesinde evi yıkılan bir vatandaş bizden ev isterse, evini verebilecek durumdayız. Hazırlıklarımız tamam" dedi.

TOKİ Sur için sosyal alanlar oluşturuyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki peyzaj projesinden bahsetti. Turan, dar gelirli vatandaşları konut sahibi yaparken, sosyal alanlar ve yeşil alanlar oluşturmayı sürdürdüklerini belirtti.

Sur yeniden inşa ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Sur'u yeniden inşa ediyor. 4 Ocak'ta temeli atılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Devlet, Diyarbakır Sur'u yeniden inşa ediyor!

PKK'lı teröristlerin geçen yıl yaşamı da hiçe sayan saldırılarında zarar gören Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin adeta yeniden inşası için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ olmak üzere ilgili kurumlar yoğun çalışma yürütüyor

TOKİ'den Sur'a 60 milyonluk yatırım!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde gerçekleştirilecek TOKİ İçkale Vadisi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi, Geleneksel Diyarbakır Evleri ile Kırklar Tepesi Kentsel Tasarım ve Rekreasyon Projesi'nde çalışmalar başladı.

Sur'da kentsel dönüşüm başlatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile TOKİ koordinasyonunda Sur İlçesi'ne yönelik kentsel dönüşüm projesi başlatıldı.

TOKİ Sur'da peyzaj çalışmalarına devam ediyor!

TOKİ, "tarihin taşlarla yazıldığı kent" olarak bilinen Diyarbakır'ın Sur ilçesini yapacağı peyzaj çalışmasıyla yeşille buluşturacak.

TOKİ Sur'daki çalışmaları Ocak'ta tamam!

AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, terör örgütünün harabeye çevirdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki konut ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "TOKİ'nin çalışmaları gelecek ay tamamlanarak, teslimleri yapılacak" dedi.

TOKİ Sur Haberi

TOKİ Sur

Sur'un yaraları sarılıyor. TOKİ, mağdurlara 5 bin 637 konut yapıyor. Kaba inşaatı tamamlanan 320 konut hak sahiplerine teslim ediliyor. Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki terör olaylarında evleri yıkılan vatandaşlar için Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapılan konutlar hızla yükseliyor. Kentte toplam 5 bin 637 konut yapılacakken, kaba inşaatı tamamlanan 320 konut Mayıs ayında hak sahiplerine verilecek. Sur’da Koruma Amaçlı İmar Planı’na uygun olarak yapılan 44 konutun inşaatı ise sürüyor. 


Adını, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan ve etrafını çevreleyen binlerce yıllık surlardan alan Sur ilçesinde, 2015-2016 yıllarında yaşanan terör olaylarında evleri yıkılan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından yapılan konutların inşası tüm hızıyla sürüyor. Sur ile Kayapınar’ın Çölgüzeli ve Yenişehir’in Üçkuyular mevkilerinde 5 bin 637 konut yapılıyor. 2+1, 3+1 ve...