27 / 05 / 2024

toki tapu işleri

toki tapu işleri

TOKİ konutlarına yapılan başvurular sonrasında hak sahibi olarak belirlenen kimselerin tapuları, TOKİ'ye olan borcunun bitmesi halinde veriliyor. Peki, TOKİ tapu işlemleri nelerdir? İşte TOKİ tapu işleri..

Tapu için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Tapuda işleri olan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biri “Tapu için hangi evraklar gereklidir?” İşte detaylar!

Tapu işlemlerinde gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Taşınmaz mallarla ilgili her türlü tapu işleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Yapılan işlem için satış bedeli üzerinden harç ödeniyor. Peki, tapu işlemlerinde gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

TOKİ Isparta Konutları'nın tapu işlemi gerçekleşti!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta'da yapılacak 4 bin TOKİ konutu için arazinin tapu işleminin yapıldığını açıkladı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden tapu geçişleri duyurusu!

Gaziosmanpaşa Belediyesi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada vatandaşlara tapu geçişleri ile alakalı bir duyuru yaptı. İşte Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılan o açıklama;

Emlak alırken tapu işlemleri!

Taşınmaz malların devir işleri ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Emlak alırken tapu işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. İşte emlak alırken tapu işlemleri...

Dışişleri'nden İsrail'e yasadışı yerleşim yeri tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in yasa dışı yerleşimlerde konut inşası için ihale ilanı yayınlamasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.

Sivas Devlet Su İşleri yapım ihalesini Atlı İnşaat aldı!

19.Bölge Sivas Diğer Özet Bütçeli Kuruluşlar Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü 2014/15220 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

Tapu takas sistemi, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu işlemleri tapu takas sistemi ile nasıl yapılır?

Kazı işleri risk analizi 2015!

İş Sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereğince risk analizi yapılması gereken işler arasında inşaat kazı işleri de bulunuyor. Peki kazı işleri risk analizi nasıl yapılır? İşte kazı işleri risk analizi 2015...

Konut tapu işlemleri nasıl yapılır?

Konut tapu alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Peki, konut tapu işlemleri nasıl yapılır? Konut tapu devri için ne kadar harç ödenir? Gerekli belgeler nelerdir?

Serbest Göçmen işlemleri artık İç İşleri Bakanlığı'nda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü serbest göçmenlere ilişkin işlemler, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne devredildi. Protokol 1 Nisan'da imzalandı...

Tapu işlemlerine ne kadar para gider?

Gayrimenkullerin tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için tarafların belli masrafları da gözden çıkarması gerekiyor. Çünkü tapu harçları kanunen hem alıcıdan hem de satıcı tarafından ödeniyor. Peki, tapu işlemlerine ne kadar para gider?

Orman ve su işleri bakanlığı personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği!

Orman ve su işleri bakanlığı personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği 21 Şubat 2015 tarihinde 29274 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları...

toki tapu işleri Haberi

toki tapu işleri

TOKİ tapu işlemleri nelerdir?

TOKİ konutlara başvuru şartları, kişinin gelir düzeyine ve ilgili gelir kesime göre yapılan proje tipine göre değişkenlik gösteriyor. TOKİ konutlarına yapılan başvurular sonrasında hak sahibi olarak belirlenen kimselerin tapuları, TOKİ'ye olan borcunun bitmesi halinde veriliyor.


Peki, TOKİ tapusu nasıl alınır? TOKİ tapu işlemleri nelerdir? TOKİ tapu için gerekli belgeler nelerdir?


TOKİ tapu için gerekli belgeler

-Site Yönetimi’nden alınacak güncel tarihli “Borcu yoktur” yazısı,


-İlgili belediye tarafından verilen konuta ait Belediye Raiç Belgesi,


-Güncel tarihi kapsayan DASK poliçesi,


-1 adet vesikalık fotoğraf,


-Noterden tanzim edilmiş vekaletname, ( örneği bankadan alınacaktır)


-Ziraat Bankası dışındaki bankalarca yapılan satışlar için satışı gerçekleştiren bankadan alınan ve konutun proje adı, blok ve daire numarasını gösteren ve ilgili bankaya borç durumunu belirtildiği resmi yazı, (Borcu yoktur veya kredisi devam etmektedir şeklinde)


-Tapu...