04 / 05 / 2024

TOKİ tarihi projeler

TOKİ tarihi projeler

TOKİ tarafından kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu işlemlerine ilişkin kullandırılan 2018 restorasyon kredisine 73 tarihi ve külterel yapımının onarımı için başvuru geldi.

Zonguldak'ın o ilçesinde yaşayanlara ucuz konut müjdesi! Dikkat! Tarih belli oldu!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut hayata geçirecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için düğmeye bastı. TOKİ bu projeler kapsamında Zonguldak'tada da 120 konut inşa edecek.

TOKİ Yozgat'ın o ilçesi için düğmeye bastı! 104 yeni konut geliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için düğmeye bastı. TOKİ bu projeler kapsamında Yozgat Şefaatli de de 104 konut inşa edecek.

TOKİ'den Sinoplulara müjde! O ilçeye tam 177 yeni ve ucuz konut geliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi planlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için start verdi. TOKİ bu projeler kapsamında Sinop Durağan'da da 177 konut inşa edecek.

TOKİ Hatay projesinde son dakika müjdesi! O ilçeye tam 542 ucuz konut geliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut hayata geçirmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için düğmeye bastı. TOKİ bu projeler kapsamında Hatay Payas'ta da yeni konutlar inşa edecek.

TOKİ'den Sinoplulara son dakika müjdesi! O ilçede tam 177 yeni ve ucuz konut inşa edilecek!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeler için start verdi. TOKİ bu projeler kapsamında Sinop Durağan'da da yeni konutlar inşa edecek.

TOKİ o illerdeki projeleri için beklenen tarihi açıkladı! Ucuz ev bekleyenler dikkat! Sakın kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri düşük taksitlerle ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeleri için beklenen tarihi açıkladı. Peki TOKİ hangi illerde konut inşa edecek? İşte şehir şehir o projeler...

TOKİ'den 6 bin 202 ucuz konut geliyor!

Dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmayı sürdüren TOKİ, yeni projeler için düğmeye bastı. TOKİ 6 bin 202 konutun ihalesini Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Ankara Sincan'a 2 bin 43 konutluk yeni proje!

Kentsel dönüşümle başka bir görünüme kavuşan Ankara Sincan Saraycık'ta TOKİ yeni projeler inşa etmeye devam ediyor. TOKİ bölgede 18-19-20 Eylül tarihlerinde 3 farklı projenin ihalesini yapacak.

TOKİ restorasyon kredisi için başvuruları 1 Nisan'da!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, restorasyon kredisi için başvuruları 1 Nisan ile 29 Nisan tarihleri arasında kabul edilecek. TOKİ tarihi yapılar için verilecek kredi limitini bu yıl 150 bin liraya çıkardı.

Tarihi Zile Evleri TOKİ desteğiyle onarılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile ilçesinde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılacak.

Tarihi Zile Evleri, TOKİ desteği ile turizme açılıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

TOKİ Malatya Merkez 568 konut projesi başvuru tarihi!

TOKİ Malatya Merkez 568 konut projesi başvuru tarihi 8 Haziran olarak belirlendi. TOKİ Malatya Merkez 568 konut projesinde 70 adet konut açık satışa sunulacak.

TOKİ Gaziantep Mavikent Konutları başvuru tarihi!

Gaziantep Mavikent Konutları ‘nda 1.000 adet konut kura yöntemiyle satışa sunulacak. Projede 2+1 daireler bulunuyor. TOKİ Gaziantep Mavikent Konutları başvuru tarihi haberimizin içinde yer alıyor.

TOKİ tarihi projeler Haberi

TOKİ tarihi projeler

Unutulmaya yüz tutmuş, yıkılma ve yok olma tehlikesi içindeki tarihsel değerlerimizi, sağladığı restorasyon kredileriyle gelecek nesillere kazandıran Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) restorasyon kredisi ile ilgili başvurular 2 -30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

2005 yılında 16 eserle başlayan kredilerin 2016 yılına gelindiğinde 759’a ulaştığını da söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Tarihi yapılar için verdiğimiz kredinin üst limitini bu yıl 170 bin liraya çıkardık. 30 Nisan’da başvuruları sona eren restorasyon kredisine 73 proje için başvuru yaptı. Restorasyon kredisi kapsamında bugün itibarıyla 759 proje için kredi açtık. 582 adet “Taşınmaz Kültür Varlığı”nın restorasyonu tamamlanarak, İdaremizce Geçici Kabulü gerçekleştirildi” diye açıklama yaptı. 

Projenin yüzde 70’ine destek

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre bugüne kadar 582 restorasyon projesi için yaklaşık 78 milyon 663 bin lira destek...