24 / 05 / 2024

TOKİ Tozkoparan 224 konut ihalesi

TOKİ Tozkoparan 224 konut ihalesi

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 224 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ 250 bin konut projesine 24 saat olmadan 224 bin başvuru geldi! Konut, arsa fiyatları resmen belli oldu! Şartlar ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle hayata geçirilecek olan sosyal konut projesine başvuru sayısının 224 bine ulaştığına dikkat çekti. Konut ve arsa fiyatları resmen belli oldu! Şimdi bakın!

Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor!

İstanbul Güngören'de yer alan Tozkoparan ve Küba mahallerinde başlatılan ‘kentsel dönüşüm’ uygulamalarıyla ilgili mahalle sakinlerinin tepkileri devam ediyor. 

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Mahallelinin zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi. Tozkoparan sakinleri ise duruma tepkili...

Tozkoparan Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Tozkoparan Mahallesi'nde yaşayan kişilerle görüştü. Tozkoparan Mahallesi sakinleri, bölgelerinde yapılan kentsel dönüşümle ilgili şikayetlerini ve tepkilerini dile getirdi.

Hasan Tok: Ergene'deki arazi mutlak koruma alandır!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tok, Çorlu/Ergene kesimindeki Marmaracık köyü sınırlarında bulunan tarım arazisinin mutlak koruma alanı olduğunu dile getirdi. Hürriyet köşe yazarlarından Yalçın Bayer söz konusu araziyi kaleme aldı.

Tozkoparan'da hukuki süreç başladı!

İstanbul’un Güngören ilçesi Tozkoparan mahallesi sınırlarında yer alan bazı alanlar “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamına alınarak ‘riskli alan’ ilan edildi, hak sahipleri bu karara karşın dava açtı ve hukuki süreci başlattı.

Tüketici kredilerinin 277 milyar 224 milyon lirası konut!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, tüketici kredilerinin 277 milyar 224 milyon lirası konut kredilerinden oluştu.

Mahkemeden Tozkoparan için flaş karar!

İstanbul Tozkoparan'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında kriz yaşanmaya devam ediyor. Mahkeme Tozkoparan'da devam eden yıkımlar için durdurma kararı aldı. 

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm krizi!

Güngören Tozkoparan Mahallesi'nde yaşanan kentsel dönüşüm krizinde sona gelindi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projesinin durdurulduğu öğrenildi.

Tozkoparan’da 1.500 konut dönüşecek! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Tozkoparan'da başlayacak olan kentsel dönüşüm ile 1.137 riskli konutun dönüşeceğini dile getirdi. Ayrıca proje için 700 milyon lira yatırım yapılacak. 

Murat Kurum: Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesini 1,5 yıl içerisinde bitireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni 1,5 yıl içerisinde bitireceklerini söyledi.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm tepkisi!

İstanbul’da Güngören Belediyesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nin riskli alan ilan edilmesinden sonra mahallede yaşayanlara “30 gün içerisinde evleri terk edin” denildi. Duruma tepki gösteren mahalleli dün Barış Parkı’nda bir araya geldi.

Tozkoparan Riskli Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli Güngören İlçesi Tozkoparan Riskli Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

TOKİ Tozkoparan 224 konut ihalesi Haberi

TOKİ Tozkoparan 224 konut ihalesi

Güngören Tozkoparan proje alanında toplam 6 bin 436 bağımsız birim ve 6 bin 351 hissedar bulunuyor. Alanda Bayındırlık Bakanlığı'nın 1960'lı yıllarda, Gecekondu Önleme Projesi adı altında yapmış olduğu sosyal konutlar da yer alıyor.

Bilgilendirme Ofisi 2014'te açıldı

Güngören Belediyesi, Tozkoparan Bilgilendirme Ofisi’ni (TOBİM) 2014 yılı içerisinde hizmete açtı. Hafta içi her gün ofisi ziyaret edebilen vatandaşlar yetkili kişilerden sorularına cevap alıyor.


Alan Bilgileri
Proje Alanı: 60 ha
Hisse Sayısı: 6 bin 351
Yapı Sayısı: 814
Bağımsız Birim Sayısı: 6 bin 436
Yapı Kullanımı: Konut-İşyeri-Kamu
Yapı Kat Adedi: 1-6
Yapı Cinsi:    Betonarme -Yığma

İhale ilanı:

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 224 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19....