04 / 05 / 2024

toki Türkiyedeki toplam konut üretiminin yüzde 9unu üretti

toki Türkiyedeki toplam konut üretiminin yüzde 9unu üretti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ergün Turan, "TOKİ olarak Gaziantep'te bin 200 konutu satışa çıkartacağız. Bu konutları 8 bin 200 lira peşinatla ve 410 lira taksitle satışa çıkartacağız." dedi.

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Tüketici borcu ilk kez 17 trilyon doları geçti

New York Federal Rezervinin Pazartesi günü bildirdiğine göre, tüm kategorilerdeki borçlanma toplamı Ocak-Mart döneminde yaklaşık 150 milyar $ veya %0.9 artışla 17.05 trilyon $’a ulaştı. Bu, toplam borçluluğu 2019′da sona eren Covid öncesi döneme göre yaklaşık 2,9 trilyon dolar artırdı.

TOKİ, Türk vatandaşı olmayanlara konut satılmadığını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere İdarenin projelerinden konut satılmadığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ankara Büyükşehir'den Ankapark için 3.8 milyon TL bütçe!

ABB, ASKİ ve EGO’nun 2021 bütçelerinin toplamı 13 milyar 345 milyon TL olarak belirlendi. ABB’nin bütçesinde şu anda kapalı olan Ankapark’a 4 ayrı kalemde 3 milyon 850 bin TL bütçe ayrıldı. 

Çorum'daki tünellerde ilk ışık ağustos ayında görülecek!

Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergah üzerinde yer alan Çorum'da yaklaşık 570 milyon liralık yatırımla inşa edilen dev tünellerde toplam 2 bin 395 metrelik ilerleme kaydedildi.

Toplam kartlı ödeme tutarı 2019'da 1 trilyon TL'ye yaklaştı!

Bankalararası Kart Merkezince (BKM) geçen yıl kamu tahsilatlarında kart kabulünün yaygınlaştığı ve toplam kartlı ödemelerin yüzde 20 büyüyerek 1 trilyon TL'ye yaklaştığı bildirildi.

TOKİ, Türk müteahhitlerin yurt dışında inşaat yapması için çalışıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, müteahhitlerin başta Afrika olmak üzere pek çok ülkede inşaat yapmalarının önünü açmak için, TOKİ öncülüğünde kapsamlı bir çalışma ve araştırma yaptıklarını söyledi...

Tüketilen toplam enerjinin yüzde 40'a yakını binalarda kullanılıyor!

İZODER Başkanı Pelesen, "Binalarda tüketilen enerji Türkiye ekonomisi için de çok önemli çünkü toplam enerji tüketiminin yüzde 40’a yakını binalarda harcanıyor" dedi...

Albaraka Türk, 275 milyon TL'lik kira sertifikası ihraç etti!

Albaraka Türk, toplam 275 milyon TL tutarındaki iki kira sertifikası ihracını başarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı. 

TOKİ Bursa'da toplam 20 bin 871 konut yaptı!

Bursa Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ aracılığıyla Bursa'da toplam 20 bin 871 konut projesini hayata geçirdiklerini belirtti..

Giresun Eğribel Tüneli’nde son 500 metre!

Yapımı devam eden Ovit ve Yeni Zigana Tüneli'nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun 3. tüneli olacak olan Giresun'daki Eğribel Tüneli’nde kazı işlemlerinin tamamlanmasına toplam 500 metre kaldı.

Türklerin toplam serveti 72,4 milyar dolara çıktı!

FORBES'un 31’inci defa yayımladığı “Dünya Milyarderleri” listesini açıkladı. 40 Türk’ün yer aldığı listede Türklerin toplam serveti 72,4 milyar dolara yükseldi.

TOKİ Türkoğlu başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu projesinde yer alan 36 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

toki Türkiyedeki toplam konut üretiminin yüzde 9unu üretti Haberi

toki Türkiyedeki toplam konut üretiminin yüzde 9unu üretti

"12 yıl boyunca Türkiye'deki toplam konut üretiminin yüzde 9'unu üretmişiz. Önümüzdeki süreçte sektör ne kadar büyüyecek biz ne kadar büyüyeceğiz bilmiyorum. Özellikle Anadolu'daki insanın konuta ulaşması için çalışma yapacağız"


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "12 yıl boyunca Türkiye'deki toplam konut üretiminin yüzde 9'unu üretmişiz. Önümüzdeki süreçte sektör ne kadar büyüyecek biz ne kadar büyüyeceğiz bilmiyorum.  Özellikle Anadolu'daki insanın konuta ulaşması için çalışma yapacağız" dedi.


Turan, Çankırı'daki incelemelerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TOKİ'nin Çankırı'da yapacağı yatırımları yerinde incelemek için Çankırı'ya geldiklerini söyledi.


Çankırı'da TOKİ tarafından 1. etap çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Turan, önümüzdeki süreçte 2. etap çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, "Çankırı adına önemli bir karar aldık, şimdi yapacağımız konutlar Çankırı'nın yerel mimarisinden esinlenecek. Önümüzdeki süreçte dikey değil, yatay mimariye ağırlık...