05 / 05 / 2024

toki yıllık zam

toki yıllık zam

TOKİ kura sonucunda ev sahibi olan kimselerin geri ödemelerinde yılda iki kez değerleme oranı tespit ediliyor. Ödenecek bedeller bu oranların hesaplanması ile bulunuyor. İşte TOKİ yeniden değerleme oranları 2016..

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Pasaport ücretleri tek tek açıklandı: 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Pasaport ücretleri için 50 oranında zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, pasaport ücretleri tek tek açıklandı. Peki 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

TOKİ'den '3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu' başlıklı haberler için flaş açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "3 yıllık TOKİ projesi, yeni diye sunuldu" başlığıyla sunulan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydederek flaş bir açıklama yaptı. İşte TOKİ tarafından yapılan o açıklama...

Alışveriş yapacaklara son uyarı: Büyük zam kapıda!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ise, halihazırda fiyatlardaki yıllık zam oranlarının yüzde 80’i bulduğunu; kış aylarında yapılacak zamların yıllık bazda yüzde 100’leri aşarak yüzde 130’ları ulaşmasının şaşırtıcı o

İngiltere’de kiralar cep yakıyor! İşte yıllık zam oranı!

İngiltere’de enerji şirketlerinin 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına uygulayabileceği üst limit yüzde 54 oranında arttı, ülkede son zamanlarda sık sık gündeme gelen sosyal konut kiralarına ise yıllık yüzde 4,1 oranında zam yapıldı.

İngiltere'de sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi!

İngiltere'de  enerji şirketleri hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına zam yaptı. Sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi. İşte ayrıntılar...

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

TOKİ'nin son on yıllık faaliyetleri meclis gündeminde!

TOKİ'nin son on yıllık faaliyetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yıllık kira artış oranı 2016 nedir?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında anlaşılan kira bedeli, sözleşmenin uzaması halinde zamlanıyor. Yapılan bu zam, yıllık olarak uygulanıyor. Peki, yıllık kira artış oranı 2016 nedir?

Yasal yıllık kira artış oranı nedir?

Ev veya işyeri kiralayan kiracılar, kira dönemi sonunda kiralamaya devam etmeleri halinde yıllık zam ile karşılaşabiliyor. Peki, yasal yıllık kira artış oranı nedir? Yıllık zam nasıl hesaplanır?

Yıllık kira artışı yüzde kaç?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile anlaşılan kira bedeline sene sonunda zam yapılıyor. Zamlı kira bedeli bir kira dönemi boyunca ödeniyor. Peki, yıllık kira artışı yüzde kaç oranında yapılır?

Yıllık ev kirası artış oranı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralayan kiracılara sözleşmelerinin yenilenmesi halinde zam yapılıyor. Bu zam oranı, enflasyon oranları doğrultusunda yapılıyor. Peki, yıllık ev kirası artış oranı nasıl hesaplanır?

TOKİ'nin yıllık konut hedefi 60 bine çıktı!

Daha önce 2023’e kadar her yıl 50 bin konut üreteceğini açıklayan TOKİ bu rakamı revize etti. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Bu rakama 10 bin daha ekleyerek yıllık 60 bin konut üreteceğiz” dedi.

toki yıllık zam Haberi

toki yıllık zam

TOKİ yeniden değerleme oranları 2016!

Dar gelire sahip kesimler, TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlardan daire sahibi olabiliyor. Bu evleri satın almak için aranan koşulları taşımak ve başvuru sürecini eksiksiz tamamlamak gerekiyor.


Gerçekleşen kura sonucunda ev sahibi olan kimselerin geri ödemelerinde yılda iki kez değerleme oranı tespit ediliyor. Ödenecek bedeller bu oranların hesaplanması ile bulunuyor.


Ocak - Haziran 2016 döneminde uygulanacak TOKİ yeniden değerleme oranları ise şu şekilde sıralanıyor;


OCAK-HAZİRAN 2016 YENİDEN DEĞERLEME ORANLARI


2016 yılı birinci altı aylık dönemde, geri ödemelere aşağıda belirtilen endeksler  uygulanacaktır. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan açılan konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerine uygulanacak artış oranı yüzde 4,76’ dır. (Kooperatifler, Kooperatif Birlikleri, Sosyal Yardımlaşma Kurumları, Belediyeler ve Yapımcılar) 

İdare’ce inşaa ettirilen ve bir önceki altı aylık memur maaş artış...