06 / 07 / 2024

toki yöresel doku uygyulaması

toki yöresel doku uygyulaması

Nevşehir'de, TOKİ tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin ilk yerel mimari uygulaması olma özelliği taşıyan proje tamamlandı. Turan, "Yöresel dokudan aldığımız ilhamla, mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırıyoruz" dedi.

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Yöresel mimariye uygun konut inşa edene ücretsiz proje desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 şehirde tamamladığı Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında konut inşa etmek isteyenlere ücretsiz proje desteği verecek.

Of, Çaykara ve Dernekpazarı'na yöresel mimarili binalar geliyor!

Karadeniz'in ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yol üzerindeki 3 ilçede binaların çehresi değişiyor. Binalar yöresel mimariye uygun görünüme kavuşuyor

TOKİ yüzde 22 indirim kampanyası 2019!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2019 yılının ilk indirim kampanyası için düğmeye bastı. TOKİ'den ev almış olan vatandaşların borçlarını kapamaları durumunda onlara yüzde 22 oranında indirim yapılacak...

TOKİ Kandıra projesi güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor!

Üretimde yatay mimari ve yöresel dokuyu esas alan TOKİ'nin Kocaeli Kandıra'da inşa ettiği 206 konutluk yerleşim, bölge sakinlerine güvenli ve konforlu bir yaşam sunuyor…

Yozgat'taki yöresel ev yoğun ilgi görüyor!

Yozgat Belediyesi tarafından Sarıhacılı Mahallesi'nde açılan Yöresel Ürün Pazarı ve Kahvaltı Evi yoğun ilgi görüyor. Konakta Yozgat yöresine ait yöresel ürünler satılırken, üst katta ise organik kahvaltı ve yöresel yemekler satılıyor.

Kırsaldaki alanlarda yöresel mimariye uygun konutlar üretilecek!

Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının Belirlenmesi Projesi ile kırsaldaki yapılaşma koşulları belirlenecek.

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Murat Kurum: Yöresel mimari çalışmalarımız sürüyor!

Türkiye'de konut seferberliği başlatıldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yöresel mimariye ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

TOKİ Sarıçam Sosyal Konutları: Adana'nın ödüllü projesi!

TOKİ'nin Adana'da hayata geçirdiği konut projesi yatay yapılaşma, yöresel mimari ve mahalle fikrini günümüz çizgisiyle buluşturan yeni bir anlayış yansıtıyor.

TOKİ yüzde 24 indirim kampanyası bugün bitiyor!

TOKİ'nin borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik olarak her yıl gerçekleştirdiği yüzde 24 indirim kampanyasının ikincisi bugün sona eriyor.

TOKİ Yüksekova Konutları'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hakkari Yüksekova'da incelemelerde bulundu. Kurum, Yüksekova'da TOKİ tarafından inşa edilen konutların yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi.

toki yöresel doku uygyulaması Haberi

toki yöresel doku uygyulaması

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, artık yeni inşa ettikleri konutlarda, medeniyet algısını, geleneğini ve yerel olanı yansıtarak mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırmaya başladıklarını söyledi.


Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde TOKİ tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk yerel mimari projesi tamamlandı.


Turan, projenin tanıtım toplantısında, Anadolu’da iklim, kültürel, coğrafi ve mimari dokunun yakın bölgelerde dahi farklılık gösterebildiğini, bu zenginliği değerlendirerek, alt ve orta gelir grubu için inşa ettikleri sosyal konut projelerinde mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırmaya başladıklarını söyledi.


Bu çerçevede "yerel mimari uygulama" projelerinin ilkinin tamamlandığını ifade eden Turan, “923 konuttan oluşan Nevşehir Ürgüp Sosyal Konutları, yerel ile modern mimarinin buluştuğu ilk proje olmasının yanı sıra, Kapadokya’nın izlerinin yansıtıldığı ilk toplu konut uygulaması özelliği taşıyor” dedi.


Turan, yeni konutlar yaparken sadece bina inşa etmediklerini aktararak, şunları...