28 / 04 / 2024

tokiden hava görüntüleme şartı

tokiden hava görüntüleme şartı

TOKİ Başkanı Turan, konut yapılacak alanları havadan drone adı verilen cihazlarla incelediklerini anlatarak "Ankara'da oturarak ya da Google'dan bakarak olmuyor. Proje şirketlerinin şartnamelerine de drone şartı getirdik'' dedi.

3. Havalimanı’nın kulesi havadan görüntülendi!

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul 3. Havalimanı’nın ’Lale’ figüründen esinlenerek yapılan ’Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi

TOKİ Yüksekova projesi havadan görüntülendi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hayata geçirilen toplu konutlar insansız hava aracı ile görüntülendi.

Üçüncü havalimanı uzaydan böyle görüntülendi!

NASA'nın haziran ayında devreye aldığı yeni nesil görüntüleme teknolojisiyle İstanbul ilk kez görüntülendi. Bu sabah İstanbul'u çeken astronot Randy Bresnik, Twitter hesabından fotoğrafları paylaştı.

Afet sonrası hasarlı alanlara havadan görüntüleme protokolü imzalandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile DASK arasında "Afet Sonrası Hasarlı Alanlarda Havadan Görüntü Alımı ve Veri Üretimine İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Mir Kanal Görüntüleme Temizlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mir Kanal Görüntüleme Temizlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ramazan Bilgiseven tarafından 10 bin TL sermaye ile 10 Mayıs'ta Yenibosna, Merkez Mahallesi, Ladin Sokak'ta kuruldu.

Düzce Konuralp'te altyapı görüntüleme çalışmaları yapılıyor!

Konuralp'in 2. derece sit alanında altyapı görüntüleme çalışmaları yapılıyor. Jeoradar yöntemiyle gerçekleştirilen çalışmalarla Batı Karadeniz'in tek antik kenti olma özelliği taşıyan Konuralp'teki arkeolojik kalıntılar tespit ediliyor.

Akbayrak Altyapı Temizlik ve Görüntüleme Hizmetleri İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akbayrak Altyapı Temizlik ve Görüntüleme Hizmetleri İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi, Alpay Akbayrak tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 1 Aralık'ta Giyim Sanat Sitesi'nde kuruldu.

Adana'da CBS görüntüleme çalışması sürüyor!

Adana'da CBS görüntüleme çalışması sürüyor. Kozan Kalesi, Karasis Kalesi, Anavarza Kalesi ve Antik Kenti, Hoşkadem Camisi, bedesten gibi tarihi yerlerden alınan görüntüler, aynı anda uydulardan koordinat alınarak etiketleniyor.

3. havalimanı gökyüzünden görüntülendi!

3. havalimanı projesi gökyüzünden görüntülendi. Türkiye'yi ve de İstanbul'u dünya hava trafiğinin en önemli merkezi konumuna getirmesi beklenen İstanbul'daki yeni hava limanında zemin çalışmaları sürüyor.

Havadan Ordu Giresun Havalimanı görüntülendi!

Deniz üzerine inşa edilen havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanının yapımı sürüyor.Devlet Hava Meydanları İşletmesine bağlı helikopterle havalanan basın mensupları, yapımına 2011 yılında başlanan projeyi havadan fotoğraflayıp görüntüledi.

Lokman Hekim Erbil Görüntüleme ve Laboratuvar Merkezi açıldı!

Lokman Hekim 2013 Stratejik Planı çerçevesinde bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamaya göre Erbil Görüntüleme ve Laboratuvar Merkezi açıldı. Merkezde 6.000 m2 kapalı alanda tüm tahlil, tetkik ve ileri görüntüleme hizmetleri verilecek...

Akbatı AVM'nin yeni hava görüntü kayıtları!

Akiş Gayrimenkul tarafından Esenyurt'ta konumlandırılan Akbatı AVM, havadan çekim yapan www.havadanemlakvideo.com ekibi tarafından görüntülendi

Dumankaya Adres Botanik Evleri'nin yeni hava görüntüleri!

Dumankaya İnşaat'ın Tuzla'da gerçekleştirdiği Adres Botanik Evleri'nin üzerinden helikopterle uçuş yapan www.havadanemlakvideo.com ekibi projeyi görüntülendi

tokiden hava görüntüleme şartı Haberi

tokiden hava görüntüleme şartı

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin çalışmalarında drone olarak bilinen ve genel adı multikopter olan araçları kullandıklarını belirterek konut yapılacak alanları havadan incelediklerini söyledi.  Turan, idarenin konut projelerini yaparken teknolojik imkânlardan da yararlandığını belirterek TOKİ'ye ait 2 adet multikopter olduğunu, tüm projelerde bunları kullandıklarını söyledi. 


Turan, mimari çalışan ofisler ile proje şirketlerinden de multikopter çekimi istediklerini aktarırken, "Ankara'da ya da İstanbul'da oturarak olmuyor. Google'dan bakmakla da olmuyor.  Bize proje getirirken bu çekimi istiyoruz. Proje şirketlerinin şartnamelerine drone şartı getirdik.  Görmeden karar vermiyoruz. O projenin çevreyle etkileşimini, arazideki konumunu görmek lazım.  Şehirle uyumu nedir, dağla uyumu nedir? Bütün projelerimizde bu sistemi oturttuk" dedi. Turan, bir projenin çevresiyle uyumunun siluete yansımasının önemli olduğunu kaydederek "Projemizin o şehre ne katacağını ve ne götüreceğini en...