05 / 05 / 2024

tokiden nasıl vazgeçilir

tokiden nasıl vazgeçilir

TOKİ tarafından hayata geçirilen konutlardan ev sahibi olanlar ya da başvuruda bulunanlar TOKİ'den vazgeçerse ne olur? TOKİ'den ev sahibi olanlar evi geri iade edebilir mi?

Temettü hissesi nasıl seçilir? Bu kriterlere dikkat etmeyen yanar! 

Temettü, bir şirketin kârının bir kısmını hisse senedi sahiplerine dağıtması anlamına geliyor. Peki temettü hissesi nasıl seçilir? Yatırımcı Emre Kadero, X sosyal medya hesabından kriterleri açıkladı. İşte o kriterler ve gelen yorumlar...

Kiraya zam yapmak isteyen ev sahibi bakın nasıl vazgeçti! Bunu görenler şok olacak!

ABD'de yaşayan Svetlana isimli bir kiracı, kiraya indirim isteğini kabul etmeyen ve gerekli tadilatları da yapmayan ev sahibini yapmak istediği zamdan bakın nasıl vazgeçirdi. Bunu görenler şok olacak!

Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler!

Kat irtifakı tapusu, inşaatı devam eden bir yapıya alınabiliyorken, kat mülkiyeti ise inşaatı tamamlanmış, iskanı alınmış yapıya alınabiliyor. Peki, Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler...

Binalarda kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda kat mülkiyetine nasıl geçileceğini kaleme aldı.

Doğru gayrimenkul danışmanı nasıl seçilir?

Yatırım ya da kullanım amaçlı gayrimenkul satın almak isteyen vatandaşlar, gayrimenkul danışmaları ile iletişime geçiyor. Peki doğru gayrimenkul danışmanı nasıl seçilir?

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

İmar barışı yapı sınıfı nasıl seçilir?

E-devlet üzerinden yapılan imar barışı başvurularında yapı sınıfının da seçilmesi isteniyor. Peki, imar barışı yapı sınıfı nasıl seçilir?

5 soruda kat mülkiyetine nasıl geçilir?

İnşaatı tamamlanmış bir yapıda bağımsız bölümlerin mülkiyet tapusunun alınabilmesi için kat mülkiyetine geçilmiş olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyetine nasıl geçilir?

Sitelerde yönetim kurulu nasıl seçilir?

Kat mülkiyetine tabi yapılarda yönetici, kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile seçilmesi gerekiyor. Peki, sitelerde yönetim kurulu nasıl seçilir?

Konut kredisinde doğru ödeme planı nasıl seçilir?

Ev sahibi olmak isteyenlerin çoğu konut kredisi kullanıyor. Peki, Konut kredisinde doğru ödeme planı nasıl seçilir?

Bütçeye göre en uygun konut kredisi nasıl seçilir?

Konut kredisi hesaplama yöntemi ile bütçeye en uygun konut kredisine kolaylıkla karar verilebilir. Peki konut kredisi hesaplama yaparak bütçeye en uygun konut kredisi nasıl seçilir?

İntifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

İntifa hakkı süreli veya hak sahibinin hayatı boyunca tanınabiliyor. Sürenin sona ermesi, vazgeçme yada ölüm gibi durumlarda intifa hakkı da bitmiş oluyor. Peki, intifa hakkının terkini davası nasıl açılır?

Toplu yapılarda yönetici nasıl atanır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda yönetici nasıl atanır? Kaç tane yönetici seçilir?

tokiden nasıl vazgeçilir Haberi

tokiden nasıl vazgeçilir

TOKİ'den vazgeçmek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen konutlardan ev sahibi olanlar veya olmak isteyenler zaman zaman bütçe konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Peki, başvuruda bulunduktan sonra TOKİ'den vazgeçilirse ne olur? TOKİ'den ev sahibi olanlar evi iade edebilir mi?


TOKİ'den vazgeçme ve TOKİ iadeleri ile ilgili esaslar TOKİ Konut Edindirme Rehberinde açıklanıyor:


Ödemelerde zorluk çeken TOKİ ev sahipleri, evi TOKİ'ye iade edebilir mi?

TOKİ'den konut sahibi olan alıcılar, ödemelerde zorluk çekmeleri halinde TOKİ'ye evi iade edebiliyor. Bu hususta en çok merak edilen noktalar arasında yapılan ödemelerin geri iade edilip edilemeyeceği oluyor.


İade durumlarında sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade ediliyor.


Başvuruda bulunanların konut almaktan vazgeçmesi halinde başvuru bedelleri geri ödeniyor mu? 


Bu uygulamalarda, ihale işlemleri talebe göre...