05 / 05 / 2024

tokiden vazgeçmek

tokiden vazgeçmek

TOKİ tarafından hayata geçirilen konutlardan ev sahibi olanlar ya da başvuruda bulunanlar TOKİ'den vazgeçerse ne olur? TOKİ'den ev sahibi olanlar evi geri iade edebilir mi?

Ev sahibi olmak isteyenlerin en asgari sahip olması gereken gelir hesaplandı

Ev sahibi olma hayali kuranlar artan konut fiyatları nedeniyle her geçen gün hayallerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Öte yandan ev sahibi olmak isteyenler de aylık gelirlerinde ayırmaları gereken miktarı araştırıyor. İşte merak edilen miktar...

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Koronavirüsle prefabrik evlere talep arttı!

Koronavirüs salgınıyla izole olmak, izole olurken de sosyal alanlardan vazgeçmek istemeyen vatandaşların konut tercihleri prefabrik evlerden yana oldu. Bir arazisi olanlar depreme dayanıklı prefabrik yapıları tercih etmeye başladı...

7 maddede şufa hakkı!

Şufa hakkı nasıl kullanılır? Görevli ve yetkili mahkeme neresidir? Şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? Şufa hakkından feragat etmek veya vazgeçmek mümkün mü? Şufa hakkı nedir? Şufa hakkını kullanma şartları nelerdir?

Akıllı binalar vazgeçilmez oldu!

Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, akıllı evlerin bilinenin aksine maliyeti artırmadığını hatta tasarruf sağladığını belirterek “Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.

Alacağı ev eski erotik film seti çıkınca vazgeçti!

ABD'nin Arizona Eyaleti'nde ev almak isteyen Linda Fein'in almak istediği ev erotik film seti çıkınca vazgeçti...

Mahalle konseptine geçmek lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Mahalle konseptine geçmek lazım yavaş yavaş. Artık kendi kimliğimizden de kopmaya başladık. 80 katlı bir yapı içerisinde oturan insanlar, asansöre bindiklerinde 'merhaba' demiyorlar." dedi.

Muğla'daki Kurubük Koyu'nun kiralanmasından vazgeçildi!

MUÇEP tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında Kurubük Koyu’nun ihale ile özel kişilere kiralanmasından vazgeçildiği açıklandı..

Lüks konutların vazgeçilmezi akıllı binalar!

Lüks konutların vazgeçilmezi haline gelen akıllı bina teknolojilerinin kullanımı, orta segmentteki yapılarda da hızla yaygınlaşıyor. Akıllı binalar, kullanıcılarına enerji verimliliği ve konfor vadediyor.

Artella, lüks konutun vazgeçilmezi oldu!

Aslandağ Grubu, Artella Ahşap Kapı Sistemleri markasıyla kapılarını en son teknolojiyi kullanarak tasarlayıp üretiyor. Artella, 2011 yılından bu yana 500’ü aşkın kentsel dönüşüm projesindeki 10 bin lüks konutun vazgeçilmezi oldu. 

Gayrimenkul profesyonellerinin başarı sırları!

"Vazgeçmeyi" başarısızlık olarak değerlendirmeyen iş dünyasının liderlerinin vazgeçmek için bekledikleri süre ortalama 2 ay civarında..

Konut ve AVM kiralarında dövizden vazgeçilmeli!

Yabancı para birimlerini yerli para biriminin yerine kullanmaya dolarizasyon deniyor. Konut ve AVM kiralamalarında dolarizasyondan vazgeçilmeli. 

Yüksek binalardan ve büyük kentlerden vazgeçmeliyiz!

Serkan Akın, yüksek binalardan, büyük kentlerden, beton ve giydirme plazalardan bir an önce vazgeçmemiz gerektiğini ifade etti.

tokiden vazgeçmek Haberi

tokiden vazgeçmek

TOKİ'den vazgeçmek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen konutlardan ev sahibi olanlar veya olmak isteyenler zaman zaman bütçe konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Peki, başvuruda bulunduktan sonra TOKİ'den vazgeçilirse ne olur? TOKİ'den ev sahibi olanlar evi iade edebilir mi?


TOKİ'den vazgeçme ve TOKİ iadeleri ile ilgili esaslar TOKİ Konut Edindirme Rehberinde açıklanıyor:


Ödemelerde zorluk çeken TOKİ ev sahipleri, evi TOKİ'ye iade edebilir mi?

TOKİ'den konut sahibi olan alıcılar, ödemelerde zorluk çekmeleri halinde TOKİ'ye evi iade edebiliyor. Bu hususta en çok merak edilen noktalar arasında yapılan ödemelerin geri iade edilip edilemeyeceği oluyor.


İade durumlarında sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade ediliyor.


Başvuruda bulunanların konut almaktan vazgeçmesi halinde başvuru bedelleri geri ödeniyor mu? 


Bu uygulamalarda, ihale işlemleri talebe göre...