28 / 04 / 2024

TOKİnin Ankarada kampus inşaatları hızla ilerliyor

TOKİnin Ankarada kampus inşaatları hızla ilerliyor

TOKİ'nin başkentte yapımını sürdürdüğü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa kampusu ve Gazi Üniversitesi merkez kampusu inşaatları büyük hızla ilerliyor.

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasından 33 bin kişi yararlandı!

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasından 33 bin kişi yararlandı. Turan, "Bu yıl düzenlediğimiz kampanyaya yapılan başvuru, bir önceki kampanyada yapılan başvurunun 3 katına yaklaştı. Kampanyamızdan 33 bin 234 kişi faydalandı" dedi.

Toki'nin konutta yüzde indirim kampanyası için son hafta!

TOKİ'nin indirim kampanyası 19 Mart tarihinde sona eriyor. Tapusunu almak isteyenler kampanyaya koştu, 12 günde 16 bin 496 kişi yüzde 20 indirimden yararlandı.

En yüksek bina TOKİ'nin konutları olmayacak!

YATAY yapılaşmaya ağırlık vereceklerini belirten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, “Prensip olarak hiçbir şehirde en yüksek binalar TOKİ’nin yaptığı konutlar olmayacak diyoruz.

TOKİ Haber Dergisi'nin Aralık sayısı yayında!

Her ay dolu dolu içeriğiyle okurlarıyla buluşan TOKİ Haber Dergisi’nin 58. sayısı çıktı. TOKİ’nin faaliyetlerini duyuran ve sektördeki gelişmeleri okurlarıyla paylaşan TOKİ Haber Dergisi’nin Aralık sayısını web sitesinden okuyabilirsiniz.

TOKİ'nin 2015 hedefi 50 bin konut üretmek!

Mimar ve Mühendisler Grubu'nca Şişli'de bir otelde düzenlenen çalışma toplantısına katılan Turan, TOKİ'nin daha önce yaptığı binaları şekil ve imarları yönünden değerlendirerek, toplu konut hamlesini küçültmenin bir anlamının olmadığını söyledi.

TOKİ'nin 2015 yılı hedefi 50 bin konut!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "2015 yılında 50 bin konut hedefimiz var. Türkiye'de 20 yıl içinde 5,3 milyon konutun dönüşümünün yapılması lazım. TOKİ'nin kentsel dönüşümde de öncü kuruluş haline getirme hedefiyle çalışıyoruz" dedi.

TOKİ'nin yeni projeleri ile mahalle kültürü yaşayacak!

Mahalle konseptli projeler İstanbul ve Gaziantep'te başlıyor. Projelerde caddeler büyük bir meydanda buluşacak. İkili ilişkilerin artması sağlanacak.TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ'nin projelerinde “mahalle kültürünü” yaşatacağını açıkladı.

TOKİ Çeşme Evleri'nin planı askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin yürütmesini durdurduğu, TOKİ’nin Çeşme ilçesi Reisdere’de yüzde 500 inşaat yoğunluğu artışıyla yapmak istediği dört katlı konut projesini askıya çıkardı.

TOKİ'nin Çeşme planı bozuldu!

TOKİ'nin Çeşme planı bozuldu. İzmir'de tartışma konusu olan TOKİ'nin Çeşme'ye yapacağı konutlarla ilgili Mimarlar Odası'nm açtığı davada, İzmir 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Muhittin Dalgıç: TOKİ'nin Çeşmede konut yapmasına karşı değiliz!

Çeşme ’de tartışması ve hukuki süreci devam eden TOKİ projesi konusunda İzmir Valiliği’nin "Çevre Etki Değerlendirme Raporu’na gerek yoktur" kararı verdiği açıklandı. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç TOKİ' nin konut yapmasına karşı olmadığını söyledi.

Elmadağ Devlet Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor!

Elmadağ'da mevcut devlet hastanesine ek olarak yapılan binaların inşaat çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Gazi Şahin, 75 yatak kapasiteli ek binanın yapımı için TOKİ'nin ihale sürecini tamamladığını hatırlattı

TOKİ Haber Dergisi'nin Ekim sayısı yayında!

TOKİ’ nin faaliyetlerini duyuran ve sektördeki gelişmeleri okurlarıyla paylaşan TOKİ Haber Dergisi’ nin Ekim sayısı yayınlandı. Yeni sayıyı e - Dergi olarak sitemizden okuyabilirsiniz.

TOKİ Haber Dergisi’nin Eylül sayısı yayınlandı!

TOKİ’ nin faaliyetlerini duyuran ve sektördeki gelişmeleri okurlarıyla paylaşan TOKİ Haber Dergisi’ nin Eylül sayısı yayınlandı. Yeni sayıyı e- Dergi olarak TOKİ' nin sitesinden okuyabilirsiniz...

TOKİnin Ankarada kampus inşaatları hızla ilerliyor Haberi

TOKİnin Ankarada kampus inşaatları hızla ilerliyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ), çocukların ve gençlerin modern eğitim kurumlarında öğrenim görmeleri amacıyla 2015-2016 eğitim öğretim yılında bin 163 derslikli 50 yeni okul hizmete sunulacak. Başkentte yapımı süren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Esenboğa Külliyesi de hızla ilerliyor. 1. etap inşaat çalışmalarının yürütüldüğü 1,5 milyon metrekare alan üzerine kurulan kampusuyla Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olacak YBÜ, Selçuklu mimarisine uygun inşa ediliyor. YBÜ ayrıca, Türkiye'de kampus alanına metronun ulaştığı ilk üniversite olacak. Ayrıca TOKİ'nin Ankara Gazi Üniversitesi Merkez Kampusu inşaatı da devam ediyor. 


"SAĞLAM VE GÜVENLİ" 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Milli Eğitim Bakanlığımız ile üniversitelerimizin önemli bir paydaşı olarak hizmet sunuyoruz. Konut üretimlerimizle eş zamanlı olarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sosyal hizmet yapılarına dair üretimlerde, eğitim kurumlarımıza özel önem veriyoruz" ifadesini kullandı....