08 / 05 / 2024

tokinin ekonomik duruma katkısı

tokinin ekonomik duruma katkısı

"TOKİ konutlarında balon değil talep patlaması var" diyen Başkan Turan, 2016'da yaklaşık 12 milyar liralık yatırım öngördüklerini kaydederek, TOKİ'nin bu yıl 60 bin konut üretimiyle rekor kıracağını söyledi.

Perakende sektörü için acil 'ekonomik aşı' çağrısı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, “Eğer önerilerimize kulak verilmez ve acil ‘ekonomik aşı’ yapılmaz ise yakın gelecekte birçok markamızı maalesef kaybedebiliriz” diye konuştu. Öncel, perakende için acil olarak uygulanmasını istedikleri ve ‘ekonomik aşı’ olarak adlandırdığı önerilerini açıkladı...

Ekonomik güven endeksi açıklandı!

Ekonomik güven endeksi, aralık ayında aylık bazda yüzde 3,5 azalarak 86,4 değerine geriledi.

İzmir'de Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri öne çekildi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Bölgede Sosyal ve Ekonomik Destek alan ailelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ödemeleri öne çektik. Bu kapsamda 5 bin 700 vatandaşımızın hesabına 5,7 milyon lira ödeme yaptık." dedi.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, ekim ayında aylık bazda yüzde 4,8 artışla 92,8 değerine yükseldi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bugün başlayacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin, bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Çeşme’deki gayrimenkullerin ekonomik performansı arttı!

Son dönemde yoğun yerleşim alan Çeşme’de düzenli yaşayan nüfus artmaya başladı. İlçede bulunan gayrimenkullerin ekonomik performansı da yükseldi.   

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, eylül ayında aylık bazda yüzde 3,1 artarak 88,5 değerine yükseldi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri başladı!

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemelerinin ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı.

BAE İsrail’e uyguladığı ekonomik boykotu iptal etti!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), İsrail’e daha önce uyguladığı ekonomik boykotu iptal ettiği öğrenildi. BAE, İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 4,4 artarak 85,9 değerine yükseldi.

Fed tutanakları yayımlandı: Salgının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizlik arttı!

Fed son toplantısına ait tutanaklar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizliğin son derece arttığını, devam eden halk sağlığı krizinin yakın vade de ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini ortaya koydu.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 11,8 artarak 82,2 değerine yükseldi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bugün yapılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti kapsamında 131 bin çocuk için 138 milyon TL ödemenin bugün yapılacağını açıkladı.

tokinin ekonomik duruma katkısı Haberi

tokinin ekonomik duruma katkısı

"TOKİ konutlarında balon değil talep patlaması var" diyen Başkan Turan, 2016'da yaklaşık 12 milyar liralık yatırım öngördüklerini kaydederek, TOKİ'nin bu yıl 60 bin konut üretimiyle rekor kıracağını söyledi. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, temel felsefelerinin, TOKİ olmadan ev alamayacakları ev sahibi yapmak olduğunu belirtirken, 60 bin adet ile 2016 yılında konut üretiminde rekor seviyeye ulaşacaklarını söyledi. Konut sektöründeki balon iddialarını gerçekçi bulmadığını belirten Turan, TOKİ konutlarında balonun aksine talep patlaması olduğunu bildirdi. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın konsepti belirlemesi halinde, istenilen fabrika inşasını gerçekleştirebileceklerini ifade eden Turan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sosyolojik değişim kaynaklı yoğun bir talep olduğunu, kurumun en çok konutu Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaptığını anlattı. Ankara Sohbetleri'ni konuk olan TOKİ Başkanı Turan, Ankara Temsilcimiz Ferit...