15 / 05 / 2024

tokinin güneydoğuya yapacağı konutlar

tokinin güneydoğuya yapacağı konutlar

‘Kentleşme’ başlığının eklendiği yeni GAP planına göre bölgedeki illere yeni konut projeleri, sosyal düzenlemeler ve müzeler yapılacak. Kentleşme çalışmalarında TOKİ ve Emlak Konut'un önemli rol oynayacağı belirtildi...

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesini sektör temsilcileri değerlendirdi!

Terörden temizlenen doğu ve güneydoğuyu gelişmişlik ve kalkınmışlıkta yurdun batısına yaklaştıracak 140 milyar liralık yatırım hamlesine, ekonomideki STK'ların desteği tam oldu.

İş dünyası, Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesinden memnun!

İş dünyası örgütleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesini memnuniyetle karşıladı.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesi ekonomiyi hızlandıracak!

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgesine yönelik yeni yatırım ve destek hamlesi paketinin, bölgede ekonominin çarklarının hızlanması açısından olumlu katkısı olacağını bildirdi.

İşte Doğu ve Güneydoğu'ya yapılacak yatırımlar!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı ve Yatırım ve Destek Hamlesi̇" kapsamında, 2016-2020 döneminde toplam 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketi açıklandı!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilde yatırımları artıracak, vatandaşı rahatlatacak teşvik paketini açıkladı. Toplam 140 milyar liralık pakette konut da var, stadyum da fabrika yatırımı da sulama projesi de.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya 895 milyon liralık yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde yapılması planlanan 895 milyon lira değerindeki eserlerin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Güneydoğu'ya yatırım hamlesi bölgeyi sevindirdi!

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki vatandaşları sevindirdi.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım destek hamlesi başlıyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da yatırım destek paketini açıkladı. Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek kalkınma ve yatırım hamlesini başlatıyoruz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da hasarlı konutlar 1 yıl içinde yenilecek!

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu’da terörü ortadan kaldırarak, bölgeleri cazibe merkezine dönüştürecek seferberlik için düğmeye bastı.

Güneydoğu'daki yeniden inşaya terör tehdidi!

Terör operasyonlarının ardından Güneydoğu’da imar-inşa çalışmaları sürerken, müteahhit sıkıntısı süreci yavaşlatıyor. İhalelere PKK’ya yakın müteahhitlerin sızdığı bilgisi nedeniyle ince elenip sık dokunuyor.

Doğu ve Güneydoğu'ya 35 milyarlık dev yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bu göreve geldikten sonraki ilk önemli projesi cazibe merkezleri eylül ayında faaliyete geçiyor. Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini tamamladı.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım projelerini tamamladık!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık." açıklamasında bulundu

tokinin güneydoğuya yapacağı konutlar Haberi

tokinin güneydoğuya yapacağı konutlar

Bugüne kadar 30 milyar TL’lik yatırım yapılan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) enerji ve sulama projelerinin ardından kentleşme projeleriyle gündeme gelecek. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın öncülüğünde revize bir eylem planı oluşturan GAP İdaresi, Güneydoğu Anadolu’yu yaşanabilir hale getirmek için kolları sıvadı....


BÜYÜK BÜTÇE AYRILACAK


Proje kapsamında Güneydoğu Bölgesi’ne yatırım atağı başlatıldığını belirten GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, “Bugüne kadar bölgeye eğitim, sağlık, ulaştırma, sulama ve enerji sektörlerinde 30 milyar liralık yatırım yapıldı. Her yıl bütçenin yüzde 7’si bu bölgeye ayrıldı. 2008 yılında Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı yeni eylem planıyla GAP’a ayrılan bütçe yüzde 7’den 14’e çıkarıldı. Örneğin bu yıl 5 milyar lira ayrıldı. Bunun 2.5-3 milyar lirası sulamaya harcandı. Kentleşme için de bu ölçüde yüksek bir bütçe ayrılması planlanıyor” ifadelerini kullandı. 


GELİR...