03 / 05 / 2024

TOKİnin mimarlık yarışması davalık mı

TOKİnin mimarlık yarışması davalık mı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi.

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 26'ncısı düzenleniyor!

Mimarlar ve İç Mimarlar gelecek vaat eden fikirlerini yapı kataloğu Mimarlık Ödülleri'nde ortaya koyuyor. Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 2020 teması taşınabilir Yaşam Birimleri olarak belirlendi.

Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü dijital çağa geçiyor!

Arel Üniversitesi'nin İç Mimarlık Bölümü Sanal Deneyim Tasarım Laboratuvarı'nda, yeni proje deneyimleri ve günümüz teknolojileri tanıtılacak...

Troya Müzesi 45 milyon liraya mal oldu!

2011'de ulusal mimarlık yarışmasıyla belirlenen Troya Müzesi, 7 yılın sonunda tamamlanarak hizmete açıldı. 12 bin 700 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen müze 45 milyon liraya mal oldu.

Arnavutköy Darülaceze yaşam projesi AE Mimarlık'a emanet!  

Arnavutköy'e bağlı Yassıören Köyü'nde 160 bin metrekare alana yapılması planlanan yeni kompleks için açılan mimarlık yarışmasını kazanan AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, projeye yaz sonu start verileceğini açıkladı. 

Kepez mimarlık ödülü veren tek belediye!

Başkan Hakan Tütüncü, bu yıl 3.sünü gerçekleştirdikleri Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin, bir belediyenin ulusal düzeyde mimarlık yarışması düzenlemesi adına bir ilk olduğunu söyledi.

Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması başlıyor!

150 bin TL ödüllü Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması başlıyor.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin talimatıyla başlayan yarışmanın kayıtları 17 Mart 2017'ye kadar alınacak.

ARCHIPRIX-Türkiye Mimarlık Öğrencileri yarışması sonuçlandı!

ARCHIPRIX- Türkiye 2016 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Ulusal Yarışması 21. yılında 256 proje başvurusu ve rekor katılım ile sonuçlandı.

Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması başladı!

Şirket açıklamasına göre, Koçtaş'ın 2010 yılından bu yana devam ettirdiği ve üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, endüstri ürünleri tasarımcılığı bölümü öğrencilerinin bireysel ya da ekip olarak başvurabileceği Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışmasının 7'ncisi başladı.

Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması 28 Ekim'de son!

Archiprix-TR 2016 21. yılında Türkiye'deki mimarlık okullarını ortak platformda buluşturacak Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması düzenliyor. Projenin son teslim tarihi 28 Ekim saat 17:00'a kadar.

RIBA Uluslararası Ödülü için 30 bina açıklandı!

Birleşik Krallık Mimarlar Enstitüsü (RIBA - The Royal Institute of British Architects), ilk uluslararası mimarlık yarışması olan RIBA Uluslararası Ödülü için yarışacak 30 binayı açıkladı.

Çeşme evi projesi ABD'deki mimarlık yarışmasında 1. oldu!

Dünyaca ünlü tasarım portalı Architizer'ın düzenlediği yanşmanın 'Mimari Betonarme' kategorisinde jüri elemelerini geçerek birincilik ödülünü 'Ma Vie La' projesiyle İzmirli Mimar Selim Erdil aldı.

Uludağ Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi'ne yeni bina geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki Mimarlık Fakültesi'ne yeni bina yapacak. Başkan Altepe, üniversitenin şehrin gelişimine daha fazla katkı sağlaması için gereken desteğin vereceğini belirtti.

TOKİnin mimarlık yarışması davalık mı Haberi

TOKİnin mimarlık yarışması davalık mı

TOKİ ve Emlak Konut GYO A.Ş. tarafından düzenlenen yarışmaya dava açıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını belirterek, yürütmenin durdurulması ve iptali talebiyle dava açtıklarını açıkladı.


Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yarışmanın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açıldığını belirterek, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi. “Yarışma süreçleri hakkaniyetli olmalı. Yarışma bir yasal düzenlemeyi dayanak almıyor. Yarışma süreci hazırlık aşamasından başlayarak yarışma sonrası süreçte de bilinmeyen bir süreç tanımlanıyor. Mimari proje üretilirken yapılacağı yer, arazi, kullanıcıların ihtiyaçları, sosyal ve kültürel beklentileri ile birlikte şekillenir” diyen Candan, yarışmaya katılım için gelen projeleri önemsediklerini...