03 / 10 / 2024

Toki\'nin yapacağı 82 hastane

Toki\'nin yapacağı 82 hastane

Proje bittiğinde Sağlık Bakanlığı'nın yatak kapasitesi yüzde 20'nin üzerinde artmış olacak

 

TOKİ'nin yaptığı Toybelen Sanayi Sitesi projesinde son aşamaya gelindi...

TOKİ'nin Samsun'da yaptırdığı ve içinde 1526 dükkan ile 82 ticari birimin yer aldığı Toybelen Sanayi Sitesi projesinde sona gelindiği duyuruldu.

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk proje ihalesi iptal edildi!

TOKİ'nin Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Arnavutköy’de yapacağı 844 konutluk projenin ihalesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin indirimli satışlarında son gün belli oldu! TOKİ'den önemli duyuru

TOKİ'nin Türkiye'nin farklı illerinde satışa çıkardığı gayrimenküller için başlattığı indirimli satış kampanyasında sona gelindi. TOKİ, indirim kampanyasından faydalanmak istyenler için duyuru yaptı. TOKi indirim kampanyasında son gün ne zaman belli oldu.

Ayder'de TOKİ'nin yapacağı kentsel dönüşüm projesi TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Ayder Yaylası'ndaki yapılaşmayı ve TOKİ tarafından yapılacak kentsel dönüşüm projesini meclis gündemine taşıdı..

TOKİ'nin 2018 yılında yapacağı projeler TBMM'de!

TOKİ'nin 2018 yılında dar gelirli vatandaşlar için yapacağı projeler meclis gündemine taşındı. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ Giresun Şebinkarahisar 82 konut ihalesi 4 Mayıs'ta!

TOKİ'nin Giresun İli Şebinkarahisar İlçesi Bülbül Mahallesi'nde inşa edeceği 82 konutun ihale tarihi belli oldu.

TOKİ'nin İÜ yerleşkelerine konut yapacağı iddiası mecliste!

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul Üniversitesi'nin Cerrahpaşa, Çapa ve Avcılar yerleşkeleri konusunda TOKİ ile imzalanan protokole ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tavşanlı'da TOKİ'nin yapacağı 1118 konut heyecanı!

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, TOKİ kanalıyla Dağçeşme’ye yapılacak olan 118 ve Ömerbey Mahallesi’ne yapılması planlanan bin konut hakkında açıklamalarda bulundu. İşte projelerdeki son durum...

TOKİ'nin Denizli'de yapacağı 25 bin konutun arsası hazır!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 7 Haziran Genel Seçimler öncesinde AKP'nin Denizli'de 250 lira taksitle 25 bin konut yapılacağı vaadinde bulunduğunu hatırlattı.

TOKİ'nin emekliye ev kampanyasını dolandırıcılar fırsat bildi!

TOKİ'nin emeklilere yönelik yapacağı konutlar için başvuruların yoğun bir şekilde devam ediyor. Emeklilerin ev hayalini fırsat bilen uyanıklar, dolandırıcılıkta sınır tanımıyor. Hem TOKİ Başkanlığı, hem de Emekliler Derneği uyarılarını yineledi.

TOKİ'nin Çeşme planı bozuldu!

TOKİ'nin Çeşme planı bozuldu. İzmir'de tartışma konusu olan TOKİ'nin Çeşme'ye yapacağı konutlarla ilgili Mimarlar Odası'nm açtığı davada, İzmir 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Çeşme TOKİ projesinde yürütme durduruldu!

İZMİR 3. idare Mahkemesi, Mimarlar Odası 'nın açmış olduğu iptal davasında, Toki'nin Çeşme Reisdere' de yapacağı yoğun yapılaşma içeren imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

TOKİ'nin Sarıçam'a yapacağı stadyuma 'Fatih Terim' adının verilmesi için kampanya başlatıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Sarıçam ilçesine yapacağı stadyuma 'Koza' isminin verilecek olmasına karşı çıkan İstanbul Adana Kültür ve Dayanışma Derneği, stada 'Fatih Terim' adının verilmesi için kampanya başlattı.

Toki\'nin yapacağı 82 hastane Haberi

Toki\'nin yapacağı 82 hastane

Türkiye, sağlık hizmet altyapısında son yıllarda özellikle yatak kapasitesi açısından önemli adımlar atıyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki hasta odalarının içerisinde banyosu ve tuvaleti bulunan en fazla ikişer kişilik odalara dönüştürülmesine yönelik çalışmalar da sürüyor. Bakanlığa ait hastanelerdeki nitelikli hasta yataklarının sayısı 2007 yılındaki 17 bin 319'den 2008'de 22 bin 786'ya ulaştı.

İSTİHDAMI DA ARTIRIYOR
Sağlık hizmetlerine talebin her yıl daha da artması bu yatırımların yapılmasını da zorunlu kılıyor. 2006-2008 döneminde hastanelere yapılan toplam müracaat sayısı yüzde 26 artış gösterdi. Buna bağlı olarak hekim açığım azaltmak amacıyla 2007 yılında 4 bin 751 olan tıp fakültesi kontenjanı da yüzde 56 artışla 2009 yılında 7 bin 408'e çıkarıldı. Aynı dönemde hemşire kontenjanı ise 5 bin 674'ten 6 bin 607'ye yükseltildi.

AB ülkelerinde 100 bin kişiye düşen...