07 / 05 / 2024

tokiye devredilen askeri araziler

tokiye devredilen askeri araziler

Son 10 yıl içerisinde çeşitli illerde 244 askeri parselin 3 milyar 84 milyon 526 bin TL bedelle mahsuplaştırılarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredildiği bildirildi.

Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin ihalesi 3. kez ertelendi!

1. Ordu Komutanlığı'na bağlı Hava Alayı’na ait eğitim helikopterinin düşmesi gözlerin Samandıra Kışlası’na çevrilmesine sebep oldu. Beş sene önce Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri alanda inşa edilecek olan şehir hastanesinin ihalesi üç defa ertelendi

Beşiktaş’taki askeri alan imara açılıyor!

TOKİ’ye devredilen Barbaros Bulvarı’ndaki 30 dönümlük askeri alan için imar çalışması başlatıldı. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman bu durumu yanlış bulduğunu ifade etti. 

Derince Askeri Hastanesi'nin yıkım ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haftalık encümen toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Kocaeli Büyükşehir’e devredilen Derince Askeri Hastane’nin boşaltılan binasının yıkım ihalesi gerçekleşti.

Askeri hastaneler yeniden dizayn ediliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum İl sağlık Değerlendirme Toplantısı'nın ardından askeri hastanelerle ilgili bilgi verdi. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin sadece kolluk kuvvetlerine, askerlere, polislere hizmet etmek üzere dizayn edildiğini söyledi.

Varlık Fonu'na devredilen kaynaklar ipotek edilmeyecek!

Türkiye Varlık Fonu’na devredilen kaynaklar, kamuoyuna yansıyanın aksine ipotek edilmeyecek. Maliye Bakanı Ağbal “Fon daha çok geliştireceği yatırım projeleri üzerinden, bunlar karşılığında finansman sağlayan, Türkiye’nin fırsatlarını kullanan bir yer olacak” dedi.

İşte Varlık Fonu’na devredilen otellerin ve restoranların listesi!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devredilen yaklaşık 2 milyon metrekare büyükle sahip taşınmazların arasında ünlü oteller ve restoranlar var. İşte, Varlık Fonu’na devredilen otellerin ve restoranların listesi..

Askeri alanların belediyelere verileceği iddiası mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, boşaltılacak askeri alanların kentsel dönüşüm için belediyelere verileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Askeri arazilerde kentsel dönüşüm meclis gündeminde!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, “Askeri arazileri kentsel dönüşüm için veririz.” açıklamasına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Bakan Işık’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Tuzla askeri alan imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Tuzla Askeri Alanlara ilişkin 15 Ocak 2016 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlar ile ilgili imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Askeri araziler kentsel dönüşüme verilecek!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri arazilerin değerlendirilmesinde üç prensibi benimsediklerini belirterek, önceliklerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olduğunu söyledi. Işık: "Belediyeler de bu alanları istiyor. Ona uygun adım atacağız” dedi.

Florya'da askeri arazinin imar planı tekrar askıda!

İstanbul Bakırköy İlçesi, Şenlik Mahallesi 276 ada 3 Parsel ile 297 ada 13-34-41 Parsel Numaralı Alanı kapsayan askeri arazinin imar planı yeniden askıda...

Nakkaştepe’deki askeri alan için tepki çeken karar!

Üsküdar Belediye Meclisi, 3 Ocak’taki oturumunda eşsiz bir İstanbul Boğazı manzarasına sahip Nakkaştepe’deki askeri alan için tepki çeken bir karara imza attı.

TMSF'ye devredilen şirketler 'basiretli tüccar' gibi yönetilecek!

TMSF'ye devredilen veya kayyum olarak TMSF'nin atandığı şirketler, soruşturma ve kovuşturma sonuna kadar "basiretli tüccar" gibi yönetilecek.

tokiye devredilen askeri araziler Haberi

tokiye devredilen askeri araziler

Hudut birlik tesisleri de dahil 244 parsel arazinin 3 milyar bedelle TOKİ’ye devredildiği ortaya çıktı.


Son 10 yıl içerisinde çeşitli illerde 244 askeri parselin 3 milyar 84 milyon 526 bin TL bedelle mahsuplaştırılarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devredildiği bildirildi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TOKİ'ye devredilen 244 parsel içerisinde hudut birlik tesislerinin de bulunduğunu açıkladı. Işık, herhangi bir kışlanın TOKİ'ye devredilmek amacıyla boşaltılmadığını da savundu.


ENGİN AYDIN KIŞLASI'NIN DURUMU

CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan'ın soru önergesini yanıtlayan Bakan Fikri Işık, Kocaeli'deki Engin Aydın Kışlası'nın 263 milyon 719 bin 164 lira kıymet takdir bedeli karşılığında 16 Haziran 2015 tarihinde TOKİ'ye devredildiğini belirtti. Işık şunları söyledi:

“Mahsuplaşma tarihi itibariyle güncellenerek 316 milyon 509 bin TL Milli Savunma Bakanlığı alacağı olarak kayıtlara alınmıştır. Daha önce...