03 / 05 / 2024

Beşiktaş’taki askeri alan imara açılıyor!

Beşiktaş’taki askeri alan imara açılıyor!

TOKİ’ye devredilen Barbaros Bulvarı’ndaki 30 dönümlük askeri alan için imar çalışması başlatıldı. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman bu durumu yanlış bulduğunu ifade etti. 



Sözcü Gazetesi'nden Özlem GÜVEMLİ'nin haberine göre;  TOKİ  Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki Jandarma Dikimevi'nin bulunduğu yaklaşık 30 dönümlük askeri alanın değerlendirilmesi için çalışmalara başladı. 

TOKİ Beşiktaş'taki arazi için,  yeni imar planı hazırlığına başladı. TOKİ, Beşiktaş Belediyesi'ne yazı göndererek arazi ile ilgili görüş, bilgi, belge ve doküman istedi.

İmar planına “askeri alanda mevcut bina korunarak ilave yapılaşma getirilmeyecektir' şeklinde plan notu eklendiğini ifade eden Ataman şöyle konuştu:


“Daha sonra İBB Planlama Müdürlüğü'nce bu alana ilişkin plan değişikliği hazırlanarak, ‘ilave yapılaşma getirilmeyecektir' şeklindeki plan notunun iptali talep edildi. Taktik hep aynı. Araziler önce yeşil alandan askeri alana alınıyor.Daha sonra TOKİ'ye devredilerek  bakanlık üzerinden plan tadilatı ile ranta kurban ediliyor. İstanbul'un en değerli arazileri bu yöntemlerle peşkeş çekiliyor. Oysaki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘askeri alanların yeşil alan olarak kalacakları' konusunda talimat vermişti.”


Geri Dön